Firma XYZ, onko tämä hakukoneoptimointia?

Suomalaisessa hakukoneoptimointiskenessä kuuluu asiaan, että jotain toimijaa aina mollataan epäilyttävästä toiminnasta. Jokin aika sitten tuli luettua kaikki Vihtoria koskevat netti-itkemiset läpi ja ammattilaisen näkökulmasta olivat melko laihaa valitusta.

Tänään kuitenkin tuli taas mukava yllätys Firman XYZ taholta, josta oli pakko kirjoittaa.

Blogispämmiä

Tänään puolen päivän aikoihin alkoi blogiin tippua spämmiä hakukoneoptimointi-artikkeliin. Kyse on selkeästi ulkoistetusta optimointityöstä, jossa näkyvyyttä hakeva firma on ulkoistanut saittinsa optimoinnin tässä tapauksessa Intialaiselle firmalle edit: tai törkeä yritys mustamaalata toista firmaa (kiitos Olli kommentista).

Tänään tunnin sisään tuli muutama kommentti seuraavin tiedoin: (IP: 122.177.206.151 , ABTS-North-Dynamic-151.206.177.122.airtelbroadband.in)

On hyvä kysymys, onko tämä sitä oikeaa optimointia firmalta joka väittää tekevänsä hakukoneoptimointia. Pistin viestiä kyseisen firman seo-ekspertille viestiä mutta vielä ei ole vastausta kuulunut.

Siis ihan oikeasti, kuinka helvetin typerä pitää olla, että ulkoistaa homman ulkomaalaisille juuri tällä alalla? Hakukoneoptimointi-sanalla toisten ammattilaisten blogien spämmääminen on kuitenkin se varmin tapa pilata oma maine.

Päivitys 24.5.2010: Allt är klar, alihankkija on mokannut ja tästä tietoisena postausta koskeva yritys on ryhtynyt toimenpiteisiin.

12 comments

  1. Olli Kopakkala kirjoitti:

    Kuulostaa niin kummalliselta, että epäilen jopa, että kyseessä olisi tarkoituksenmukainen mustamaalaus.

    Hakukoneoptimointi kuitenkin perustuu pitkälti sisältöön ja sen käytön ymmärtämiseen…

  2. Samuel kirjoitti:

    Pistähän hei se kommentti / kommentit tähän ja myös mistä päättelit, että kyseessä on Firma XYZ ?

  3. Ukko kirjoitti:

    Olli: kiitos tarkennuksesta, pistin vielä maininnan tuosta mustamaalauksesta vaikka tatti otsassa oli unohtunut mainita skenaariona.

    Samuel: http://www.ukko.fi/hakukoneoptimointi/ tuolla sivullaoli kaunista kommentointia ja avainsanalinkki ohjasi kyseisen firman sivuille:
    “Hakukoneoptimointi yhtiön, Firma XYZ on sähköisen markkinoinnin asiantuntijayritys. Tehtävämme on auttaa asiakkaitamme parantamaan liiketoimintaa verkossa tarjoamalla tutkittua tietoa internetin mahdollisuuksista ja hyödyistä markkinoinnissa sekä suunnittelemalla toimenpiteitä yrityksen tavoitteiden saavuttamiseksi kustannustehokkaasti.”

  4. Samuel kirjoitti:

    Heheh, allrighty. Kuvittelin että ovat ostaneet jollekin asiakkaalleen kommenttispämmiä Intiasta.

  5. MYP kirjoitti:

    Optimointi, hakukoneoptimointi, Google-optimointi. Hehhee, halvat on huvit kullakin…

  6. Arttu kirjoitti:

    Myös Vierityspalkkiin tuli samanlainen spämmikommentti ja Blogispottiakin spämmättiin.

    Olikohan siitä joku vuosi, kun Söderholmin Juhan nimissä spämmäiltiin blogeja. Eli ei Ollin esiin nostama “social media poisoning” ole aivan ennen näkemätöntä Suomessakaan.

  7. Ukko kirjoitti:

    Arttu: tuollainen toiminta tämän kirjoituksen mukaisesti on täysin ymmärrettävissä, kun toiminta ulkoistetaan ulkomaalaiselle toimijalle. Ongelma onkin siinä, että ulkoistaa juuri tämän sanan optimoinnin – ulkomaalainen toimija ei voi ymmärtää mihin voi spämmätä ja mihin ei. Toisaalta, onhan tällä toiminnalla saatavissa hyviäkin tuloksia, kuten “the sanan” ensimmäinen tulossivu näyttää. Kyse onkin oikean kumppanin valinnasta.

  8. Perttu Tolvanen kirjoitti:

    Vierityspalkki ainakin on kiinnostava kohde kun meillä ei ole nofollow käytössä, tarkoituksellisesti. Itse veikkaisin myös, että saattaa olla kyse siitä, että Firma XYZ on ostanut testimielessä jonkun optimointipaketin, koska on halunnut testata ensin itse ennenkuin käyttää asiakascaseissa. Tosin saman testin on voinut tehdä joku kilpailija joka on vain käyttänyt Firma XYZ testikohteenaan.

  9. Firman XYZ varatj. kirjoitti:

    Moi, Laitoin tästä vastineen viime perjantaina Ukolle, kun toi asian tietoisuuteeni. Muuten asia olisi saattanut jäädä minulta huomaamatta. Kiitoksia siitä!

    Tässä casessa on kyseessä 100% Pertun kuvaama tilanne. Testasin erästä ulkomaista toimittajaa, joka vakuutti, että käyttää linkkikumppanien hankinnassa vain ja ainoastaan WhiteHat -keinoja. Väite osoittautui olevan kaukana todellisuudesta.

    Kaikesta huolimatta hyvää työviikkoa hakukoneiden parissa ja pahoitteluni kaikille osallisille epäonnisesta testistä!

    EDIT: Yhteystiedot poistettu /ukko

  10. [...] Edellisessä kirjoituksessa käsittelin tilannetta, jossa hakukoneoptimointia tekevän yrityksen ulkoistettu linkkiprofiilin rakennus kuumensi tunteita allekirjoittaneella. Sovin kyseisen yrityksen edustajan kanssa, että mikäli tämä tilanne myönnetään julkisesti, poistan kaikki viittaukset kyseiseen yritykseen. [...]

  11. Matti kirjoitti:

    Melkoista tolloilua “asiantuntija”-yritykseltä. Niitä testejä voi tehdä myös, vaikka testejä varten hommatulle domainille.

    Turhaa tuossa tapauksessa on firman nimeä poistella, vilunki pelillä tässä onnea tavoiteltu ja napsahti omaan nilkkaa, tuo menetystarina.

  12. [...] blogin kommentteihin tippuu spämmiä, pääosin roskaa mutta joskus varsin [...]

Post a comment

Copyright © Ukko
Internetilmiöitä ja muuta potaskaa

Built on Notes Blog Core
Powered by WordPress