Blogi

24.10.2013

Näillä 6 helpolla vinkillä työaamusi lähtee paremmin käyntiin!

1. Valmistaudu edellisenä iltana

Jokainen meistä varmasti tietää, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Mikäli sinulla on tiedossa tärkeä työpäivä, kannattaa siihen valmistautua ja ehkä mielellään ennen viimeistä iltaa. Liika valmistelu ei tietenkään ole hyvästä ja se voi tuottaa jopa stressiä ja paniikkia, jos se lähtee käsistä. Varsinkin viimeisen illan ja aamun paniikkikohtaukset ovat monelle varmasti tuttuja.

2. Herää hetkeä aikaisemmin

Laita herätyskello soimaan 10-15 minuutia normaalia aiemmin, niin ehdit nauttia aamustasi paremmin, kun et pelkää myöhästyväsi bussista tai junasta. Torkuttaminen kannattaa myös jättää välistä, mikä selviää myös MTV3:n artikkelista. Kiireinen aamu aiheuttaa jokaiselle varmasti stressiä ja luultavasti kaikki yrittävät välttää niitä, joten vältä se!

3. Syö terveellinen aamupala

Tuntuuko jo, että latelen vain itsestäänselvyyksiä? Ehkä, mutta usein ne yksinkertaiset asiat unohdetaan. Osta seuraavalla kerralla ruokakaupasta kunnon aamupalatarvikkeet ja nauti päivän tärkeimmästä ateriasta. Aamupalaa odottaa eri tavalla, jos tiedät saavasi kunnon aamiaisen. Jokainen hotellissa yöpynyt menee varmasti mielellään aamupalalle. Tuo hotelliaamiainen kotiisikin silloin tällöin ja lähde sen avulla töihin paremmalla fiiliksellä!

4. Liiku tarpeen mukaan

Heitä aamulenkki tai tarpeen mukaan kulje työmatkasi kävellen, juosten tai pyöräillen. Liikunta piristää ja jaksat silloin työpäiväsi paremmin. Heräät paljon paremmin, jos liikut aamun aikana. Sen sijaan jos menet lämpimään autoosi ja kuljet sillä töihin, olet luultavasti vielä puoliksi unessa, kun pääset työnteon pariin.

5. Kokeile jotain uutta

Riko rutiineja. Kokeile aamulla jotain uutta. Nyt kun olet laittanut herätyskellon soimaan aiemmin, tee jotain normaalista poikkeavaa aamurutiinien aikana. Miten olisi vaikka venyttely? Venyttele lihaksiasi ja laita veri kiertämään ennen työpäivän alkua. Lyön vetoa, että se varmasti piristää mieltäsi. Aamusi lähtee paremmin käyntiin, jos teet siitä mielenkiintoisen itsellesi.

6. Päätä, että tänään on hyvä päivä

Moni asia on kiinni asenteesta. Jos otat aamulla asenteen, että kaikki on päin seiniä ja töihin ei kiinnosta mennä, on peli käytännössä silloin jo selvä. Jos sen sijaan päätät aamulla, että tästä päivästä tulee hyvä päivä, on onnistumisprosentit paljon paremmat. Lähdet aamulle töihin paremmalla fiiliksellä ja veikkaan, että muutkin huomaavat hyvän fiiliksesi!

Onko sinulla muita hyviä vinkkejä? Kerro niistä kommentoimalla!

Taneli

Taneli Pasanen
Kirjoittaja

Taneli Pasanen

Muuttuva työelämä, viestintä, digitaalinen markkinointi ja itsensä brändääminen täyttävät teemoina työpäiväni. Vapaa-ajalla kovia juttuja ovat tennis, geokätköily ja seinäkiipeily unohtamatta tietenkään Netflixiä.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta