Blogi

29.11.2013

Mitä jos tekisit toisin?

Palkkatyö tuntuu puuduttavalta ja oma yrityskään ei houkuttele. Haluaisitko sinä tehdä kuitenkin töitä itsellesi? Mitä jos sinunkin työmatka olisi kotisi sisällä sängystä koneelle? Sinulla voi lojua vaihtoehto sylissäsi.

Laskuttaisitko sittenkin itse?

Oletko ajatellut, että kysyisit suoraan työnantajaltasi, että mitä jos laskuttaisitkin työsi itse? Sovitte työn sisällöt, työlle sopivan hinnan ja homma on sillä selvä. Jotkut työnantajat voivat jopa haluta sitä, että työntekijät laskuttaisivat työnsä itse. Siinä tapauksessa työnantajien ei tarvitse hoitaa itse palkanmaksun byrokratiaa, joten aikaa jää muihin tärkeisiin tehtäviin.

Esimerkiksi yksi käyttäjistämme Mari Luukkonen kertoi Cityn artikkelissa, että hän heitti palloa työnantajalleen yt-neuvottelujen korvilla. Mari halusi tehdä töitä kotoa käsin ja saikin asiat helposti hoidettua. Tällä hetkellä Mari nauttii suuresti työnsä vapaudesta ja ajatus normaaliin palkkatyöhön palaamisesta ei ole käynyt mielessäkään.

Opiskelijoille ja vastavalmistuville yksi keino erottautua

Opiskelijoilla ja vastavalmistuneilla voisi olla tässä yksi mielenkiintoinen keino erottautua muista työnhakijoista. Varsinkin, jos haet työtä pienemmästä oganisaatiosta. Jos kaikki muut hakevat ns. normaalia palkkatyötä, sinä voisit kokeilla sitä, että ilmaisisit halukkuutesi tehdä työsi laskulla.

Nykyään työnhakumarkkinoilla kilpailu on kovaa ja erottautuminen muista hakijoista voi tuntua joskus jopa mahdottomalta tehtävältä, joten tässä olisi yksi potentiaalinen vaihtoehto. Jos sinulla on ässä hihassasi, se voi olla juuri se, mikä kallistaa vaa’an sinun puolellesi. Samalla voit helpottaa työnantajasi arkea. Sitä luultavasti moni arvostaisi.

Vapaus tehdä sitä mitä haluat

Jos teet työsi laskulla, voit samalla tehdä töitä useammalle yritykselle, joten voit saada omaan työskentelyysi uutta motivaatiota erilaisten projektien avulla. Sinulla on enemmän vapauksia ja mahdollisuuksia omassa työssäsi. Kuulostaisiko se mukavan haasteelliselta, jos työtehtäväsi vaihtuisivat mukavalla syklillä projektista toiseen?

Nykyään monia töitä voi tehdä läppärin avulla siellä missä haluaa. Etätyöskentely on muutenkin jatkuvasti yleistymässä. Jos sinäkin tekisit työsi laskulla, voisit tehdä töitä melkein missä vain.

Kiinnostuitko? Sivuiltamme löydät lisää tietoa asiasta.

Taneli

Taneli Pasanen
Kirjoittaja

Taneli Pasanen

Muuttuva työelämä, viestintä, digitaalinen markkinointi ja itsensä brändääminen täyttävät teemoina työpäiväni. Vapaa-ajalla kovia juttuja ovat tennis, geokätköily ja seinäkiipeily unohtamatta tietenkään Netflixiä.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta