Blogi

13.10.2015

Hyvinvointivalmentaja Ari Lanamäki

Viikon Kevytyrittäjämme hyvinvointivalmentaja Ari Lanamäki hyödyntää valmennuksissaan NLP:tä eli neurolingvististä prosessointia ja hypnoosia.

Kuka olet?

Olen 37-vuotias helsinkiläismies ja toimin myynnin tehtävissä sekä entistä enemmän mielen hyvinvoinnin tehtävissä.

Minulla on kokemusta mikro yrittäjyydestä useampaan kertaan ja työskentelystä pienissä yrityksissä yrittäjämäisesti. Ymmärrän yrittäjien sielunmaisemaa. Nettipalvelut ovat olleet osa työuraani lähes 15 vuoden ajan.

Tunnetuimpia toteutuksiani ovat olleet kyselypalvelu Webropol, jonka perustin vuosituhannen vaihteessa koulutyön myötä ja verkkosivuyhteisö Suntuubi, jonka lanseeraamisesta, myynnistä, markkinoinnista ja kehittämisestä vastasin. Lisäksi olin mukana palvelutavaratalo Ideakeitaassa, jonka liikeideana oli tarjota palveluita lahjakortin muodossa (harrastukset, hemmottelu, hyöty ja huvi) liikelahjoiksi perinteisten liikelahjojen vaihtoehdoksi. Olen luonut palveluita ja palvelukonsepteja, kaupallistanut niitä vastaten palveluiden markkinoinnista ja myynnistä niin B2B- kuin B2C-sektoreille ja jatkokehittänyt palveluita vastaamaan entistä paremmin loppukäyttäjien tarpeita.

Olen rakastunut osa-aika ja projektityöhön, ennen kaikkea etänä. Myös työskentely asiakkaan tiloissa luonnistuu

Olen koulutukseltani Tradenomi. Muutoin olen opiskellut mm. NLP:tä (Neuro Linguistiq Programming), hypnoosia, Kiireenkesytystä, Green Leania.

Olen aktiivinen ihminen. Harrastan NLP:tä ja hypnoosia, improvisaatiota, jääkiekkomatseissa käymistä (Jokerit), Pilatesta, kuntosalia, venyttelyä/kehonhuoltoa, laulua, golfia, yhteiskunnallista vaikuttamista ja deittailua.

Mitä teet?

Työskentelen nyt osa-aikasena, palvelumuotoilun alalla myynnin tehtävissä ja toisinaan teen keikkaa rekrytoinnin alalla, jota laskutan UKKO.fi:n kautta, jossa hankin paikkoja FEC-koulutusohjelmassa oleville työttömille.

Toimin mainosmallina Popular DSPssä, jonka mainoskeikkoja aion jatkossa laskuttaa UKKO.fi:n kautta. Lisäksi olen aloittamassa, UKKO.fi:n kautta laskuttaen, hyvinvointivalmentajan hommia. Olen opiskellut NLP:tä ja hypnoosia NLP-Opistossa, televisiostakin tutun Sami Minkkisen kursseilla.Tarkoitus on siis auttaa ihmisiä mm. tupakan polton lopettamisessa, lentopelosta eroon pääsyssä, vanhojen toimintatapojen muutoksissa kuin myös yrityksille myynnin NLP, hypnoottisilla kielimalleilla.

Digitaaliset palvelut ja jakelukanavat ovat asia joiden parissa olen suurimman osan työelämästäni työskennellyt. Nautin kovasti työskentelystä ihmisten kanssa, kasvotusten ja puhelimitse. Asiakkaan kanssa työskentely ja yhdessä hyvien tulosten aikaansaaminen innostaa minua.

Asiakaskontaktointi on minulle jokapäiväistä ja mielekästä työtä. Teen etätöinä olemassa olevien ja uusien asiakkaiden kontaktointia ja käyn myös tapaamisissa myyntiä edistämässä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Tähän ollaan ajauduttu. Työmarkkinat muuttuvat, vakituisia, mielekkäitä, työpaikkoja osuu entistä harvemmin kohdalle. Lisäksi yritykset entistä enemmän haluavat asiantuntijaosaajan joukkoihinsa johonkin tiettyyn projektiin, eikä palkkalistoille pysyvästi. Nykyiseen elämäntilanteeseeni tämä sopi erinomaisesti. Teen töitä omalla aikataulullani, toisinaan useampaa tehtävää samanaikaisesti sekä samaan aikaan työstän hyvinvointivalmentajan palveluitani.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Vapaus! Työtehtävien, työkavereiden/yhteistyökumppanien kuin asiakkaiden valinnan mahdollisuus on hienoa. Nautin siitä, että voin tehdä oman aikatauluni mukaan asioita ja että voin tehdä suurimman osan asioista etänä ilman turhia matkusteluita asiakkaan tiloihin.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tällä hetkellä tavallinen työpäiväni on sellainen, jossa kontaktoin sähköpostilla yritysten päättäjiä, soittelen heille tulevien tapahtumien ja kahdenkeskeisten palaverien osalta sekä toisaalta lähestyn organisaatioita puhelimitse heidän henkilöstötarpeita tiedustellen tarjoten heille erinomaista väylää uusien osaajien ottamiseksi organisaatioihinsa TE-toimistojen kanssa kehitettyjen FEC-koulutusohjelmien muodossa.

Työstän yritysten myyntiryhmiä varten NLP-tekniikoita ja hypnoosia hyödyntävää myyntivalmennusta, etsin erilaisia yhteistyötahoja joilla olisi tarvetta itsensä kehittämiseen (mm. urheilijat ja valmentajat, personal trainerit ja heidän asiakkaansa, myyntijohtaja ja hänen myyntiorganisaationsa jne.). Järjestän perustamalleni hypnoosi ja NLP treeniryhmälle viikottain hypnoosi ja NLP treenejä, joissa toisiamme rentoutamme ja teemme NLP-tekniikoita.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan olla jatkossa entistä parempi myymään ja markkinoimaan niin asiakasyritysteni kuin omia palveluitani. NLP ja hypnoosi sekä muilla mielen kehittämisen osa-alueilla on mahdollisuus kehittää itseään loputtomiin. Opiskelu on tärkeää ja vielä tärkeämpää on opittujen asioiden vieminen käytäntöön. Tiedän voivani olla aivan maagisen hyvä ihmisiin vaikuttaja. Kuka tahansa voi, kun on halua opiskella oman ja muiden mielen käyttäytymistä ja toimintaa. Minä haluan tätä kovasti ja aion siinä onnistua.

Ajan hallinnassa on aina parannettavaa. Tavoitteenani on neljän tunnin työviikko (kts. Tim Ferris), joten asioiden priorisointi on osa-alue jota on syytä kovasti kehittää, samoin kuin omaksumisen nopeutta, jota olenkin jo hieman opiskellut nopeutetun oppimisen kurssilla (PhotoReading/Accelerated Learning).

Koska Suomi on pieni markkina-alue haluan jatkossa toimia globaalisti ja siksi haluan kehittää osaamisen monikieliseksi. Jatkossa voin siis tehdä keikkoja ulkomailla ja ulkomaille sekä tuottaa englanninkielisiä verkkovalmennusmateriaaleja.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Työmaailma muuttuu kovaa vahtia. Me kevytyrittäjät olemme edelläkävijöitä. Jatkossa suuri osa suomalaisista työskentelee kuten me teemme jo nyt, kuukausipalkkalaisten määrä vähenee, opitaan siis toimimaan kukin omilla aloillamme erinomaisesti osaamistamme myyden ja itseämme jatkuvasti kehittäen. Työn tekeminen ei Suomessa lopu, sen tekeminen vaan muuttaa muotoaan.

Yhteystiedot

Ari Lanamäki
+358 (0)45 857 2710

www.arilanamaki.fi (työn alla)
http://fi.linkedin.com/in/arilanamaki
Twitter: @arilanamaki
Hyposis and NLP: https://www.facebook.com/Lanamaki.Ari

Haluatko Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n uusi blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, niin täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

sanna
Kirjoittaja

Sanna Laitinen

Sannalla on kokemusta useilta eri markkinoinnin osa-alueilta. Erityisesti Sannaa kiinnostaa digitaalinen markkinointi ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Vapaa-ajalla Sanna tykkää rauhoittua luonnon hiljaisuudessa, tappaa viherkasveja ja heilua järjestelmäkamera kädessä.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta