Blogi

23.11.2015

Sisustussuunnittelija Marika Ritala-Mäkinen

Viikon Kevytyrittäjä sisustussuunnittelija Marika Ritala-Mäkinen tekee sisustussuunnitelmia niin yksityisille kuin yritysasiakkaillekin.

Kuka olet?

Olen Marika, vähän päälle kolmikymppinen sisustussuunnittelija Lempäälästä. Perheeseeni kuuluvat aviomies ja kaksi alle kouluikäistä lasta.

Mitä teet?

Teen suunnitteluprojekteja, sisustuskonsultointia ja koulutuksia niin yksityisille kuin yrityksille tällä hetkellä UKKO.fi:n kautta.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Aloin työskennellä osa-aikaisesti vanhempainvapaani aikana ja koin, että laskutusosuuskunnan kautta minulle jäisi aikaa paremmin itse työn tekemiseen ja perheelle. Se, miksi päädyin kevytyrittäjäksi johtui osaltaan myös siitä, että halusin myös säilyttää mahdollisuuden starttirahaan, sillä oman toiminimen perustaminen tulee ajankohtaiseksi lähivuosien aikana.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on se, kun näen tyytyväisen asiakkaan ja koen, että olen voinut aidosti auttaa häntä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tällä hetkellä teen paria, kolmea päivää viikosta töitä. Tyypillinen työpäiväni alkaa aamulla työsähköposteihin vastaamisella. Sen jälkeen teen suunnittelutyötä tai kierrän alan liikkeissä hakien asiakkaalle soveltuvia tuotteita, pintamateriaaleja jne. Myös asiakastapaamisia ja tarjousten tekemistä kuuluu työpäiviini.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan kehittyä suunnittelijana ja myös asiakkaan kuuntelijana. Myös oman liikeidean hiominen ja verkostojen luominen tulevaa omaa yritystä silmällä pitäen on tärkeää.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Kannattaa rohkeasti lähteä kokeilemaan siipiään kevytyrittäjänä. Ainakin itselleni tämä pari vuotta on vahvistanut sen, että haluan tehdä tätä työtä kokopäiväisesti myös yrittäjänä.

Yhteystiedot

www.marikarm.fi

Haluatko Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n uusi blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, niin täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

 

sanna
Kirjoittaja

Sanna Laitinen

Sannalla on kokemusta useilta eri markkinoinnin osa-alueilta. Erityisesti Sannaa kiinnostaa digitaalinen markkinointi ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Vapaa-ajalla Sanna tykkää rauhoittua luonnon hiljaisuudessa, tappaa viherkasveja ja heilua järjestelmäkamera kädessä.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta