Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Sisustussuunnittelija Marika Ritala-Mäkinen

viikon-kevytyrittaja-marika-ritala-makinen

Viikon Kevytyrittäjä sisustussuunnittelija Marika Ritala-Mäkinen tekee sisustussuunnitelmia niin yksityisille kuin yritysasiakkaillekin.

Kuka olet?

Olen Marika, vähän päälle kolmikymppinen sisustussuunnittelija Lempäälästä. Perheeseeni kuuluvat aviomies ja kaksi alle kouluikäistä lasta.

Mitä teet?

Teen suunnitteluprojekteja, sisustuskonsultointia ja koulutuksia niin yksityisille kuin yrityksille tällä hetkellä UKKO.fi:n kautta.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Aloin työskennellä osa-aikaisesti vanhempainvapaani aikana ja koin, että laskutusosuuskunnan kautta minulle jäisi aikaa paremmin itse työn tekemiseen ja perheelle. Se, miksi päädyin kevytyrittäjäksi johtui osaltaan myös siitä, että halusin myös säilyttää mahdollisuuden starttirahaan, sillä oman toiminimen perustaminen tulee ajankohtaiseksi lähivuosien aikana.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on se, kun näen tyytyväisen asiakkaan ja koen, että olen voinut aidosti auttaa häntä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tällä hetkellä teen paria, kolmea päivää viikosta töitä. Tyypillinen työpäiväni alkaa aamulla työsähköposteihin vastaamisella. Sen jälkeen teen suunnittelutyötä tai kierrän alan liikkeissä hakien asiakkaalle soveltuvia tuotteita, pintamateriaaleja jne. Myös asiakastapaamisia ja tarjousten tekemistä kuuluu työpäiviini.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan kehittyä suunnittelijana ja myös asiakkaan kuuntelijana. Myös oman liikeidean hiominen ja verkostojen luominen tulevaa omaa yritystä silmällä pitäen on tärkeää.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Kannattaa rohkeasti lähteä kokeilemaan siipiään kevytyrittäjänä. Ainakin itselleni tämä pari vuotta on vahvistanut sen, että haluan tehdä tätä työtä kokopäiväisesti myös yrittäjänä.

Yhteystiedot

www.marikarm.fi

Haluatko Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n uusi blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, niin täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Sanna Laitinen

Sannalla on kokemusta useilta eri markkinoinnin osa-alueilta, mutta erityisesti Sannaa kiinnostaa digitaalinen markkinointi ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Vapaa-ajalla Sanna tykkää rauhoittua luonnon hiljaisuudessa, tappaa viherkasveja ja tutkia uusia paikkoja kameran linssin läpi.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Sonja Suomela jakaa ihonhoitorutiinejaan ja esittelee tuotteita blogissaan nimeltä Purkkisirkus

    Olen hyvinkääläinen kosmetiikkabloggaaja. Blogini on vajaa kaksi vuotta vanha kosmetiikkaintoilijan purkkishow. Blogin kantavia teemoja ovat ihonhoito ja korealainen kosmetiikka sekä meikki- ja hiusjutut. Varsinainen päivätyöni on leikkaussalissa anestesiasairaanhoitajana. Mitä teet? Kirjoitan kosmetiikkablogia, jossa on esillä kosmetiikkauutuudet sekä vinkkejä oman ihonhoitoon ja meikkaukseen. Suuret intohimoni kosmetiikka ja ihonhoito näkyvät vahvasti blogissani. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen sen verran alussa bloggaajan taipaleellani, etten…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Miika Manninen ei lannistunut, kun kuvauskalenteri tyhjeni maaliskuussa

    Hei! Olen Miika, kajaanilainen ammattivalokuvaaja ja toimittaja. Mitä teet? Teen kahta työtä: työskentelen osa-aikaisena toimittajana paikallisessa kaupunkilehdessä, ja sen lisäksi teen freelancerina työtä erääseen outdoor-julkaisuun. Kirjoitan siihen juttuja ja valokuvaan. Kevytyrittäjyys mahdollistaa keskittymisen siihen, missä oikeasti olen hyvä! Toinen työni on valokuvaus. Palvelen yrityksiä, yhteisöjä ja yksityisiä asiakkaita. Kuvaan promokuvia, lehtikuvia, dokumentaarista juhlakuvausta ja henkilökuvia. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Minulla on…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Korvakorut innostivat yrityksen perustamiseen

    Ruotsalainen työnantaja toivoi Michaela von Kügelgenin laskuttavan heitä, joten Michaela päätyi UKKO.fi:n käyttäjäksi. Vuotta myöhemmin hän perusti oman yrityksen. – Olin pitkään miettinyt toiminimen perustamista, mutta en jostain syystä vielä ollut valmis siihen vuonna 2014, joten UKKO.fi tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Michaela laskutti noin vuoden ajan ruotsalaista työnantajaansa UKKO.fi:n kautta, mutta syksyllä 2014 syntyi uusi idea puolivahingossa. – Tein itselleni korvakorut…

    Lue lisää