Blogi

17.5.2016

UKKO.fi vahvistui – esittelyssä viestinnän Piia

Moikka, mukava tutustua! Olen UKKO.fi:n markkinointitiimin uusin vahvistus Piia. Olen vastikään aloittanut työni yrityksen viestinnässä, joten jatkossa tulen näkymään ja kuulumaan muun muassa täällä UKKO.fi:n blogissa sekä sosiaalisen median kanavissa ja erilaisissa tapahtumissa.

Olen opiskellut sekä Tampereen että Turun yliopistoissa suomen kieltä, viestintää, journalismia ja kauppatieteitä. Opintojeni alussa minulla ei ollut aavistustakaan, minne tulen joskus tulevaisuudessa työllistymään tai edes millaisia työuravaihtoehtoja filosofian maisterilla voisi olla. Onnen, sattuman ja oikean ajoituksen kautta olen kuitenkin päässyt näkemään ja tekemään viestinnän monenkirjavia ja kiinnostavia töitä sekä julkisella sektorilla, yhdistyskentällä että yritysmaailmassa.

Kuten nytkin, jo useaan otteeseen aiemminkin työpaikkani on sijainnut Helsingissä, vaikka majailen edelleen Tampereella, jonne palasin muutaman Turussa vietetyn vuoden jälkeen. Työmatkani taittuu tavallisesti junalla: itse asiassa pidän junailusta kovasti, kunhan VR vain kulkee aikataulussa. Työpäivän päätteeksi on niin mukava istahtaa junan penkkiin, laittaa kuulokkeet korville ja katsoa lempisarjaa Netflixistä tai ottaa esimerkiksi pienet päiväunet. Vaihtoehtoisesti kesken jääneitä töitä voi jatkaa vielä tunnin verran ennen kotiin saapumista, jolloin illalla jää aikaa muille velvollisuuksille ja harrastuksille.

Uusi työ keskellä työelämän muutosta

Muuttuva työelämä on kiehtonut minua jo jonkin aikaa: monen työn tekemisestä on tullut ajasta ja paikasta riippumatonta, työtä tehdään yhtä aikaa sekä yrittäjänä että palkansaajana ja rekrytoinneista ilmoitetaan Periscopessa tai LinkedInissä. Muuttuvaan työhön kuuluu myös itsensä työllistäjien määrän roima kasvu viime vuosina. Ennusteiden mukaan tämä kasvu vain jatkuu, joten onkin mielenkiintoista päästä seuraamaan suomalaisen työelämän muutosta näin läheltä – aivan eturintamasta.

Uusi työ tarkoittaa minulle luonnollisesti valtavaa määrää uusia asioita, jotka täytyy omaksua: toimisto on uusi, työkaverit ovat uudet, yrityksen tekemä työ ja sen edustama ala ovat jotain aivan uutta eikä viestintäkään ole päivääkään samanlaista, vaan sekin kehittyy ja muuttuu alati. Tartun kaikkeen uuteen kuitenkin enemmän kuin mielelläni ja siksi nautinkin työssäni erityisesti juuri sosiaalisen median tarjoamista loputtomista mahdollisuuksista.

 Puhutaan somesta ja vähän muustakin

Minua kiinnostaa seurata olemassa olevien some-sovellusten kehittymistä ja uusien trendikkäiden viestintätapojen syntymistä. Sosiaalisessa mediassa seuraan alojensa parhaita osaajia, jotta saan tietooni kuumimmat puheenaiheet, uusimmat tuulet ja parhaat vinkit. Lupaan jakaa saamaani tietoa myös eteenpäin, jotta laskutuspalvelumme kevytyrittäjät onnistuvat tekemässään työssään mahdollisimman hyvin.

Kuulisin mielelläni palautetta, kommentteja, mielipiteitä ja kehittämisehdotuksia liittyen UKKO.fi-palveluun. Mistä sinä haluaisit lukea esimerkiksi tässä blogissa? Tavoitat minut sähköpostitse osoitteella tai UKKO.fi:n sosiaalisen median kanavien kautta. Ja laitathan meidät seurantaan ainakin Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa!

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta