Blogi

9.6.2016

Riitan lapsuuden unelmasta tuli totta – kevytyrittäjyyden kautta yrittäjäksi

Riitta Luhtala ehti olla 25 vuotta työelämässä toisen palveluksessa ennen kuin hän päätti muuttaa uransa suuntaa. Irtisanoutumisen jälkeen piti miettiä, mihin omaa aikaa alkaisi käyttää. Kuin tilauksesta Riitan vanha asiakas antoi Riitalle kiinnostavan toimeksiannon.

– Pyörittelin ajatusta oman yrityksen perustamisesta, mutta mietin toisaalta, olisiko tätä toimeksiantoa varten olemassa joku helpompi ratkaisu.

Laskutuspalvelu oli se helpompi ratkaisu

Verkossa surffailu tuotti kuin tuottikin tulokseksi kolme erilaista laskutuspalvelua, jotka mahdollistaisivat työn tekemisen ilman oman yrityksen perustamista. Näistä kolmesta vaihtoehdosta UKKO.fi oli Riitan valinta:

– Verkkosivuilla oli paljon käyttäjien kokemuksia palvelusta, se antoi luetettavan kuvan yrityksestä. Lisäksi yrityksen nimi kuulosti kovin hauskalta. Ei päätöksen tekemiseen kummempia syitä tarvittu.

Riitan saama pitkäkestoinen toimeksianto tuli ulkomailta, joten laskutus oli hieman tavanomaista kinkkisempi. Hän kertoo olleensa yhteydessä asiakaspalveluun muutamaan otteeseen, jotta yhdellä laskulla laskutettu toimeksianto saatiin lähtemään varmasti oikein.

– Olin todella tyytyväinen palveluun ja saamaani apuun! Laskutuspalvelun käyttöä on älyttömän helppo tapa toimia. Ei kannata jäädä jahkailemaan ja miettimään, että miten kannattaisi edetä, vaan kokeilla laskuttamista omista töistä.

Vapaus on valttia yrittäjyydessä

Pohjanmaalta kotoisin oleva Riitta on yrittäjäperheestä, joten oman konsultointiyrityksen perustaminen tuntui luonnolliselta, vaikka laskutuspalvelua hän olisi voinut käyttää kauemminkin.

Osakeyhtiömuotoiseen yritykseen on myöhemmässä vaiheessa lähdössä mukaan myös Riitan mies, jolloin yrityksen toimiala hieman laajenee ja monipuolistuu logistiikka-alan konsultoinneista. Yksi syy oman yrityksen perustamiseen oli Riitan mukaan mahdollisuus rahojen tulouttamiseen yrityksen kautta.

rekat_hallilla

Erilaisissa organisaatioissa toisen palveluksessa pitkän uran tehnyt Riitta osaa arvostaa valinnan vapautta:

– Yrittäjyydessä parasta on vapaus, kun saa valita omat asiakkaat sekä sen, kuinka paljon aikaa sorvin ääressä viettää.

Riitan perustama yritys on saanut lentävän lähdön, sillä työt on taattu jo seuraavaksi pariksi vuodeksi. Huhtikuun lopulla Riitta sai yrityksensä rekisteriin, mutta jo toukokuussa lähti ensimmäinen lasku tehdystä työstä. Asioiden sujuvuus on yllättänyt Riitan positiivisesti; kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan.

Pysyvä vaihtoehto tai välietappi

Riitta on kertonut laskutuspalveluiden käytöstä muillekin. Hän kehottaa myös muita kokeilemaan laskutuspalvelua, mikäli rohkeus ei riitä vielä oman yrityksen perustamiseen. Laskutuspalvelun mahdollistama matalan riskin toiminta helpottaa Riitan mukaan yritysidean kokeilua merkittävästi:

– UKKO.fi mahdollistaa hienosti oman yritysidean toimivuuden kokeilua niille, jotka hitusenkin epäilevät sitä. Jos palvelun kokee riittäväksi, voi työn tekemistä jatkaa laskutuspalvelun kautta tai oman asiakaskunnan vakiintuessa voi sitten siirtyä seuraavaan vaiheeseen eli oman yrityksen perustamiseen.

prontocon_logo

 

Riitan yritys on nimeltään Prontocon Oy ja sen toimipaikka sijaitsee Espoossa.

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta

Viikon kevytyrittäjä: Heta-Linnea Kovanen

Kuka olet? Heippa! Olen Heta-Linnea Kovanen, graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Olen syntynyt Vesannolla Pohjois-Savossa, mutta nykyisin asustelen Helsingissä. Asun Herttoniemenrannassa taiteilijapuolisoni kanssa ja harrastan...
6.5.2020 Lue lisää »