Blogi

24.11.2016

Pikkujoulusesonki – mutta ei omaa yritystä?

Oletko muusikko, tanssija, performanssitaiteilija tai stand up -koomikko? Pukkaisiko keikkaa pikkujouluihin ja muihin tapahtumiin, mutta sinulla ei ole omaa yritystä, etkä sellaista ehdi nyt edes hankkia? UKKO.fi-palvelu on juuri sinulle.

jouluvalot_mies

Vilkas pikkujoulusesonki alkaa jälleen olla käsillä, kun yritykset, kunnat ja muut työnantajat järjestävät työntekijöilleen yhteisiä ilon hetkiä ruuan ja erilaisten ohjelmien merkeissä. Kun esiintymisistä sovitaan, on tilauksen tekijälle yleensä kaikkein yksinkertaisinta maksaa esiintyjän lähettämä lasku. Laskun lähettämiseen tarvitaan kuitenkin oma yritys. Yritys y-tunnuksineen taas puuttuu monelta harvakseltaan keikkaa heittävältä esiintyjältä ja tällöin tilaaja saattaa jättää juuri sinun esityksesi tilauksen väliin ja valita jonkun toisen, jolla on oma yritys ja mahdollisuus laskuttaa keikasta. Epäreilua, eikö?

Ilman omaa y-tunnustakin voi laskuttaa

Oman yrityksen puuttumisen ei kuitenkaan tarvitse muodostua sinulle ylitsepääsemättömäksi ongelmaksi. UKKO.fi on laskutuspalvelu, joka sopii erinomaisesti satunnaisia keikkoja tekeville artisteille. Myös esityksen tilaaja pääsee vähemmällä, kun hänen ei tarvitse miettiä, sattuuko juuri mieleen tulevalla artistilla olemaan oma yritys. Kuka tahansa esiintyjä on siis varteenotettava vaihtoehto pikkujoulujen esiintyjäksi.

spottivalot_

Pikkujouluissa esiinnytään laajalle ja kirjavalle joukolle ihmisiä. Esiintyminen toimii samalla työhaastattelunasi ja erinomaisena markkinointikanavana osaamillesi. Yleisön joukossa on taatusti henkilöitä, joilla on laajat suhteet ja tekemällä vaikutuksen yleisöön, poikii se usein myös lisää esiintymistilaisuuksia – ja näin ollen sinulle myös isomman tilipussin. Samalla voit miettiä, teetkö juuri nyt sitä mitä rakastat ja olisiko sinulla mahdollisuus tienata enemmänkin keikkailemalla?

Laskuja myös ulkomaisille asiakkaille

UKKO.fi sopii loistavasti myös ulkomailla keikkaileville. Jos olet lähdössä esimerkiksi Ruotsiin tai Norjaan esiintymään, niin ilman omaa yritystä tai paikallista verokorttia kruunuja on hyvin hankala saada omalle tilille. UKKO.fi:n kautta laskuja voi kuitenkin lähettää myös ulkomaille ja palkan saat pankkitilillesi yhtä kätevästi kuin olisit keikkaillut Suomessa. Ja tarvittaessa matkakulut voi myös vähentää laskutuksen yhteydessä!

UKKO.fi on nopea ja erittäin käytännöllinen. Rekisteröitymiseen ja tarvittavien tietojen täyttämiseen menee aikaa vain muutama minuutti. Laskun voi luoda heti rekisteröitymisen jälkeen, sillä verokorttiasi kaivataan vasta palkanmaksun yhteydessä. Esityksesä tilaaja saa sinulta yhden ainoan selkeän laskun, joka on helppo liittää kirjanpitoon.

Nopeaa ja vaivatonta!

jongloori

Ps. Tiesithän, että esiintymispalkkioiden arvonlisäverokanta on usein 0 %?

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta