Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Tiina haastaa itseään luovuuden koko kirjossa – “tämä on ketterä tapa toimia”

Otettu Lumia Selfie -sovelluksella

Olen Tiina Olli, arkkitehti, tanssinopettaja ja koreografi, joka uteliaana ja monista asioista kiinnostuneena on ehtinyt haastaa itseään laajasti taiteen ja luovuuden koko kirjossa.

Mitä teet?

Päätyökseni teen arkkitehtisuunnittelua, mutta sen ohella opetan tanssia vauvasta vaariin säännöllisillä viikkotunneilla, vedän tanssiin ja luovuuteen liittyviä työpajoja, koreografioin tanssiteoksia sekä valmennan tanssiryhmiä.

Tanssiteoksiini liittyy myös teoksen visuaalista ja teknistä suunnittelua; valot, puvut, maskeeraus sekä lavasteet, jotka pääsääntöisesti suunnittelen ja toteutan myös itse.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Suurimman osan työstäni teen palkkatyöläisenä, mutta kevytyrittäjänä voin tarjota osaamistani myös niille asiakkaille, jotka haluavat ostamistaan palveluista laskun. Toiminnan ollessa vielä melko pienimuotoista, tarjoaa kevytyrittäjyys myös omaa yritystä ketterämmän ja huolettomamman tavan toimia.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Eri projektien vaiheista riippuen päivään saattaa kuulua suunnittelukokouksia, työmaakäyntejä, mallintamista, presentaatio-materiaalien tuottamista sekä esimerkiksi kuvankäsittelyä. Kun itse voi päättää milloin ja missä työn suorittaa, lomittuu sen tekeminen mukavasti arjen keskelle.

Tanssikuvioita voi hahmotella lieden ääressä perheelle kokkaillessa ja illan tanssituntien soittolistat syntyvät puolestaan esimerkiksi lapsen harrastukseen kuskaamisen lomassa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa sekä jaettu oppimisen ja oivaltamisen ilo. Hienoa on myös monipuolisuus sekä se, että voi laajalla rintamalla tehdä kaikkea sitä missä kokee olevansa hyvä. Siitä saa voimavaroja ja joka päivä oppii jotakin uutta.

Rakennuskypärä ja korkokengät

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Arkkitehtuurissa ekologinen rakentaminen, toimiva ja asukaslähtöinen tilankäyttö, hengittävä rakenne ja laadukas sisäilma ovat itselleni tärkeitä seikkoja ja niissä pyrin myös kehittämään itseäni jatkuvasti.

Tanssinopetuksessa pyrin puolestaan kehittämään opetusmetodejani oppilaan omaa luovuutta vahvistaviksi.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Ainakin minulle, kevytyrittäjyys on osoittautunut todella oivalliseksi tavaksi kokeilla omien siipien kantavuutta yrittäjänä. Kevytyrittäjyys avaa myös mahdollisuuksia luoda harrastuksesta tai muusta intohimon kohteesta itsellensä mieluisan työn.

Hyppää siis rohkeasti mukaan!

Tiinan Tanssipajaan voit tutustua Facebookissa.

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Häävalokuvaaja Anssi otti byrokratian sarvesta kiinni ja perusti oman yrityksen

    Anssi Lepikko on häävalokuvaaja, jonka intohimona on kuvata ihmisiä ja tunteita, ja kertoa tarinoita ottamillaan kuvilla. Keski-Suomessa toimivan Anssin kuvaustyyliin kuuluvat suomalaiset maisemat ja luonnonvalo. Epävarmuuden selätettyään Anssi ryhtyi ensin valokuvaamaan kevytyrittäjänä. Kokemuksen, rohkeuden ja toiminnan kasvaessa päätti Anssi perustaa oman yrityksen, jota hän nyt ylpeänä pyörittää. Media-alalla joutuu "itse jotain kehittelemään" Anssi opiskeli medianomiksi Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa. Opiskeluaikojensa ajatusmaailmaa Anssi…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Merenneito ja työmaailman ikiliikkuja Anni Perttula

    Kuka olet? Olen 25-vuotias eteläkarjalainen nainen, myymäläpäällikkö, uimaohjaaja, sihteeri ja viihdetaiteilija, sellainen työmaailman ikiliikkuja. Olen myös Suomen ensimmäinen ammatikseen esiintyvä merenneito! Mitä teet? Kaiken muun ohella mielenkiintoisin “työ” mitä teen on ihka oikeana merenneitona esiintyminen, satuhahmon illuusion luominen. Esiinnyn kylpylöissä, uimahalleissa, lasten juhlissa, festareilla sekä kaikenlaisissa muissa tapahtumissa Merenneito Riia-hahmona, muiden viihdyttäjien ja esiintyjien tavoin. Helpoiten olen ehkä rinnastettavissa esiintyjänä…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Maikki Kiilavuo kouluttaa eläimiä käyttäytymisanalyysia hyödyntäen

    Kuka olet? Hei vaan! Olen Maikki Kiilavuo, eläintenkouluttaja Haminasta. Olen suorittanut ammattitutkinnon ja tällä hetkellä jatkan opintojani alalla käyttäytymisanalyysiperusteisessa eläinkouluttajien koulutuksessa Tampereen Yliopistossa. Olen työntekijänä kahdessa eri yrityksessä, mutta rakkaudesta eläimiin, niiden hyvinvointiin ja sen parantamiseen kouluttamisen keinoin, aloitin vähän aikaa sitten kevytyrittäjänä UKKO.fi-palvelun avulla. Minulla on myös päivätöitä, joten kevytyrittäjyys oli nopea ja helppo väylä päästä tekemään työtä, jossa…

    Lue lisää