Blogi

15.11.2017

Twitterissä keskusteltiin hyvinvoinnista uudessa työssä

Influencer / Vaikuttaja

Viime aikoina media ja sosiaalisen median kanavat ovat täyttyneet uutisista ja keskusteluista, joiden teemana on ollut (yksin)yrittäjän jaksaminen ja hyvinvointi. Uupuneet ovat kertoneet omia tarinoitaan ja gurut ovat jakaneet vinkkejä, kuinka työtä voi tuunata ja kuinka perhe-elämän ja arjen saa yhdistettyä työhön.

Perjantaina 10.11. Twitterissä järjestämämme tunnin mittaisen avoimen keskustelutilaisuuden teemana oli Työelämä muuttuu – Seuraako työhyvinvointi perässä? Aihe oli valittu jo viikkoja sitten, joten emme sitä valitessamme tienneet, että yrittäjän hyvinvointi on keskustelua edeltävät päivät miltei valtakunnan ykköspuheenaihe. Todella hienoa huomata, että työkulttuurin vaikutukset työhön ja arkeen sekä yrittäjien ja freelancereiden työelämän laatu kiinnostavat.

Aiheen ajankohtaisuudesta kielii myös se, että tänään 15.11. illalla Suomen Ekonomit, Tekniikan Akateemiset sekä lakipalvelu Fondia järjestävät Yrittäjän luontoillan, jossa puhutaan myös yrittäjän jaksamisesta.

Olimme etukäteen kutsuneet keskusteluun osallistumaan päättäjiä, asiantuntijoita, tutkijoita, bloggaajia ja uuden työn ammattilaisia. Heitä olikin ilmoittautunut mukaan mukava joukko, mutta harmittavasti ajankohta ei sopinut kaikille! Keskusteluun tuli mukaan monia henkilöitä ja organisaatioita myös spontaanisti, kun aihetunnisteemme #UKKOjamit ja #omatduunit nousivat suosituslistalla korkealle. Koko keskustelun löydät Twitteristä seuraamalla kyseisiä hashtageja.

Keskustelu eteni niin, että esitimme kysymyksiä UKKO.fi:n Twitter-tililtä ja muut keskustelijat vastasivat kysymyksiin sekä kommentoivat toistensa vastauksia. Heti alusta lähtien keskustelu oli vilkasta, sillä jo ensimmäisen kysymyksen ketjussa on miltei 40 vastausta.

Kysyimme arvon twitteristeiltä muun muassa heidän näkemyksiään työn ja vapaa-ajan sekoittumiseen, parhaita vinkkejä työkyvyn ylläpitämiseen sekä mielipiteitä siitä, mistä osista työhyvinvointi rakentuu. Lopuksi keräsimme vielä yhteen toiveita ja ehdotuksia, mitä päättäjät voisivat tehdä vaikuttaakseen yrittäjien ja kevytyrittäjien työhyvinvointiin positiivisesti.

Kokosimme hyvät vinkit ja konkreettiset ehdotukset yhteen: parhaita paloja keskustelusta voit käydä lukemassa Storify-koostessamme.

Kiitokset vielä kaikille aktiivisille keskustelijoille!

Jos mielessäsi on hyvä aihe seuraavaa keskustelulle, voit ehdottaa sellaista kommenteissa tai Twitterissä.

Lue myös Saaran kirjoitus uuden työn hyvinvoinnista!

Rekisteröidy

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta