Blogi

8.1.2018

”Hienointa työssäni on vapaus” – Emma on hevosalan ammattilainen

VKY - Emma hevosalan ammattilainen

Kuka olet?

Olen Emma, 21-vuotias hevosalan ammattilainen Pirkanmaalta. Valmistuin Harjun oppimiskeksuksesta hevostenhoitajaksi ja harrasteohjaajaksi vuonna 2016. Hevosten ja ponien kanssa olen ollut tekemisissä aina. Pienenä talutusratsastukset olivat juttuni, kunnes noin 7-vuotiaana siirryin ratsastuskouluun tunneille.

Taisin olla 13-vuotias, kun sitten omatoimisesti kesämökillä etsin erään tallin, jolla olen siitä asti käynyt. Samalla tunnit jäivät pois. Nykyään käyn monessa eri paikassa harrastamassa. Oppia olenkin saanut monesta paikasta ja erilaisilta ihmisiltä.

Mitä teet?

Teen työkseni tallituurauksia, jonka lisäksi pidän tunteja. Tällä hetkellä työskentelen ainoastaan kahdella eri tallilla.

Töiden määrä vaihteleekin kausittain. Lokakuussa tein esimerkiksi melko rankan kuukauden, jolloin vapaita oli vain yksi päivä noin kahden viikon välein. Tuolloin työpäivät harvoin sisälsivät vain yhden tallin, mikä tarkoitti, että töitä oli käytännössä aamusta iltaan.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi kun halusin kokeilla siipiäni ennen varsinaisen oman yrityksen perustamista. Halusin myös tutkia hieman alan työllistävyyttä. Yrittäjyyskurssin sekä yrittäjän ammattitutkinnon suoritettuani kevytyrittäjyys kuulosti riskittömältä vaihtoehdolta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työt on pitkälti tallin siivoamista ja hevosten hoitoa, mutta mikään työpäivä ei kuitenkaan ole varsinaisesti samanlainen. Yhtä hevosta ratsastan ja toiseen paikkaan kehitän jatkuvasti kurssi sekä leiri-ideoita. Aloitan ensi vuonna myös 4h-yhdistyksen tallikerhon vetäjänä.

Päivän sisältö riippuukin paljon siitä, teenkö aamu- vai iltatallia ja monessako paikassa. Joskus teen päivässä yhden tallin työt, joskus taas sekä ilta- että aamutallit kolmessa paikassa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on vapaus.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää jatkuvasti kaikkea niin hevosmiestaidoissa kuin yrittäjänäkin.

Nykyään minulla on ylläpidossa hevonen vielä vuoden 2018 jouluun saakka, sillä en oikeastaan ole koskaan halunnut omaa hevosta. Tämä hevonen tuli kun tähtäsin ratsuttajaksi Salpaukseen, mutta en päässyt. Nyt siis puuhailemme ja mietimme, miksi hevonen on tietyissä tilanteissa hankala ja miten sitä voisi tietyissä tilanteissa rauhoittaa.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tehkää juuri sitä mitä rakastatte!

Rekisteröidy!
Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta

Viikon kevytyrittäjä: Heta-Linnea Kovanen

Kuka olet? Heippa! Olen Heta-Linnea Kovanen, graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Olen syntynyt Vesannolla Pohjois-Savossa, mutta nykyisin asustelen Helsingissä. Asun Herttoniemenrannassa taiteilijapuolisoni kanssa ja harrastan...
6.5.2020 Lue lisää »