Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

“Minulla on kaivertamisen taito” – Nittiya tekee hedelmistä ja vihanneksista taidetta

FruitGarden-VKY-III

Kuka olet?

Olen Nittiya, Thaimaassa vuonna 1976 syntynyt nainen, mutta asunut nyt Suomessa neljä vuotta, sillä olen naimisissa suomalaisen miehen kanssa. Thaimaassa minulla on yliopistotutkinto, jonka lisäksi omaan Suomessa kokin ammattitutkinnon.

Asun Helsingissä ja tarkoituksenani on hakea starttirahaa TE-toimistolta tulevalle yritykselleni nimeltä Fruit Garden. Olen jo tehnyt kotisivut, Facebook-sivut ja Instagram-sivut.

Mitä teet?

Teen perinteisesti Thaimaassa harjoitettua vihannesten ja hedelmien kaivertamista. Minulla on kaivertamisen taito ja kaiverrukset on tarkoitettu koristamaan juhlatilaisuuksia ja seremonioita.

Kehitän taitoani edelleen. Aikomuksenani on tehdä kaiverrustuotteita koristamaan yritysten ja yksityishenkilöiden juhlia.

Kaiverrettuja ruusuja

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Sain TE-keskuskselta neuvon harjoittaa tuotteiden tekemistä ja myymistä ennen starttirahan hakemista niin, että laskutus hoidetaan laskutusyrityksen kautta. Ennen starttirahan hakemista, ja mahdollista hyväksymistä, en voi rekisteröidä yritystäni enkä siksi harjoittaa laskutusta suoraan.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallisena päivänä ideoin uusia kaiverrustuotteita ja teen niitä. Otan niistä myös valokuvia, jotka tallennan kotisivulle, Facebook-sivulle ja Instagram-sivulle. Yhdistelen kukkia, esimerkiksi ruusuja kaiverrettujen tuotteiden sekä luonnon kasvien, kuten luonnon ruusujen ja lehtien kanssa. Harjoittelen pöytien koristelemista tuotteillani.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Huomaan, miten kehityn edelleen taidoissani. Voin harrastaa luovuutta ja taiteellisuutta. Asiakkaan saaminen on tietysti aina hienoa.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittyä etenkin markkinoinnissa ja ylipäätään liiketoiminnassa.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Yrittäminen kannattaa aina.

Lisää Nittiyan töitä löydät hänen kotisivuiltaan, sekä Facebookista ja Instagramista – klikkaa Nittiya ja Fruit Garden seurantaan!

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään, Y-tunnuksella tai ilman. Rekisteröityminen 0 €, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat: