Blogi

26.2.2018

”Tyytyväinen asiakas mahdollistaa seuraavan projektin” – Mats on kevytyrittäjänä toimiva myyjä

UKKO.fi Viikon Kevytyrittäjä Mats Melér

Kuka olet?

Olen Mats Melén ja toiminut myyjänä viimeiset 18 vuotta myynnissä ja liiketoiminnan kehittämisessä.

Urani alussa olin isoissa kansainvälisissä IT-firmoissa. Viimeiset 9 vuotta olen ollut mukana auttamassa pieniä start-up-yrityksiä ja päätynyt kevytyrittäjäksi.

Mitä teet?

Teen lähinnä myyntiä sekä myynnin ja liiketoiminnan kehittämistä pk-yrityksille. Kyse on monesti yrityksistä, joilla on halu kasvaa, mutta ei vielä valmiutta palkata myyjää tai henkilöä kehittämään myyntiä ja liiketoimintaa.

Silloin on hyvä vaihtoehto ostaa myynti tai liiketoiminnan kehittäminen palveluna osaavalta kevytyrittäjältä, jolloin riskit yritykselle ovat todella pienet.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Tällä hetkellä edustamani espanjalainen yritys haki liiketoiminnan kehittäjää Suomeen. Heillä ei ollut mahdollisuutta palkata myyjää, joten neuvottelimme sopimuksen niin, että tarjoan myynnin ja liiketoiminnan kehittämisen osaamistani heille laskuttamalla heitä palveluistani. Näin heidän ei tarvitse palkata henkilöä tähän tehtävään, riski on heille pienempi, kustannuksista puhumattakaan.

Tämä mahdollistaa toisaalta minulle entistä monipuolisemmat tehtävät ja voin tilanteen mukaan tehdä samalla muita kiinnostavia projekteja.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tyypillisesti herään 6.30 ja käyn lenkillä. Kello 8.00 olen valmiina aloittamaan työpäivän. Teen töitä kotikonttorista tai asiakkaani tiloissa. Tehtäviin kuuluu kaikkea prospektoinnista kauppojen loppuun viemiseen. Usein laitan myös asiakkaani myyntiprosessin kuntoon. Monesti pk-yrityksillä ei ole tietoa uusista digitaalisista työkaluista, joilla tehostetaan myyntiä ja joiden avulla saadaan myynnistä entistä parempaa tulosta.

Uusia asiakkaita ajatellen käyn tapahtumissa verkostoitumassa ja seuraan useita yrittäjäkanavia somessa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Voin itse määrittellä ja priorisoida oman työni ja priorisoida päivän tehtävät – se on hienointa.

Olen myös itse vastuussa tekemisestäni, mikä tarkoittaa sitä, että fokuksessa on aina käynnissä oleva projekti ja asiakkaat, joille teen työtä. Tyytyväinen asiakas mahdollistaa seuraavan projektin.

Olen myös enemmän läsnä kotona perheen kanssa ja pystyn osallistumaan perheen arkeen enemmän.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin tulla paremmaksi bloggaajaksi ja kehittää markkinointiosaamistani. Olen huomannut, että se vaatii omaa panostuksensa.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Kannattaa hyödyntää kevytyrittäjäverkostoa. Mikäli tarvitset myyntiosaamista, sitä kannattaa kysyä henkilöltä, jolla on jo kokemusta. Referenssit kannattaa tottakai tarkistaa.

Omat referenssit taas ovat tärkeitä seuraavan asiakkaan hankintaa ajatellen. Verkostoidu siis ja käytä aikaa tapaamalla muita yrittäjiä.

Löydä Mats ja verkostoidu!

Sales Acceleration Finland
LinkedIn

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kommentit

 1. itomasa sanoo:

  Thanksso much for the post.Much thanks again. Really Cool.

 2. Sami Pöyhönen sanoo:

  Mielenkiintoista olisi ollut kuulla, tekeekö Mats työtä vain satunnaisesti kevytyrittäjänä vakityönsä ohella vai onko hän päätoiminen kevytyrittäjä, joka pärjää siinä rajoitetuilla tuloilla ja elättää perhettään samalla.

  1. Saara Teirivaara sanoo:

   Hei Sami!
   Kiitos kommentista. Kannattaa käydä kurkkaamassa Matsin oma blogi, jossa hän kertoo enemmän työstään ja kevytyrittäjyydestäkin!

   Useimmille kevytyrittäjyys on sivutoimista ainakin alussa, mutta moni myös toimii päätoimisena kevytyrittäjänä, jolloin tulotkin ovat toki säännölliset. Hinnoittelu taasen on jokaisen kevytyrittäjän itse päätettävissä ja se onkin yksi tärkeimmistä yrittäjätaidoista.

   -Saara

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta

Viikon kevytyrittäjä: Heta-Linnea Kovanen

Kuka olet? Heippa! Olen Heta-Linnea Kovanen, graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Olen syntynyt Vesannolla Pohjois-Savossa, mutta nykyisin asustelen Helsingissä. Asun Herttoniemenrannassa taiteilijapuolisoni kanssa ja harrastan...
6.5.2020 Lue lisää »