Blogi

25.5.2018

Kevytyrittäjyys on merkittävä työn tekemisen tapa – Aliisa on palvelumme 50 000. kevytyrittäjä

aliisa 50K kevytyrittäjä vaaka

Työelämä muuttuu – moni on sen huomannut ja joka puolella siitä puhutaan. Myös me täällä UKKO.fi:ssä olemme jo muutama vuosi sitten pistäneet merkille, että työelämä on suuren murroksen kynnyksellä. Meidän näkökulmastamme asiat muttuvat valtaisalla vauhdilla. Tästä kertoo se, että palvelussamme on nyt yli 50 000 kevytyrittäjää!

Haluamme juhlistaa tätä merkkipaalua kaikkien teidän, uuden työn tekijöiden, kanssa. Tämän vuoksi olemmekin nyt lanseeranneet sosiaalisen median kampanjan #näeuusityö, jonka myötä voimme kaikki yhdessä tuoda esiin uutta työtä ja sen tekijöitä.

Sama ajatus meillä oli, kun päätimme nostaa esiin palvelumme 50 000:n käyttäjän. UKKO.fi:n blogissa toki esitellään muutenkin viikoittain kiinnostavia itsensä työllistäjiä eli kevytyrittäjä ja jo yrittäjiksi ryhtyneitä entisiä kevytyrittäjiä.

kevytyrittäjä juhlii

50 000. käyttäjä on tanssinopettaja Aliisa Turusta

Maaginen raja meni UKKO.fi-palvelussa rikki, kun Turussa asuva tanssinopettaja Aliisa Peräniitty päätti laskuttaa saamastaan sijaisuudesta laskutuspalvelun kautta. Aliisa liittyi UKKO.fi-palveluun ja luonnosteli laskun tanssinopetuskeikasta – hänestä tuli näin 50 000 kevytyrittäjä.

Tanssinopettajaksi Turussa opiskeleva Aliisa tanssii erityisesti nykytanssia sekä jazztanssia ja balettia.

”Alallamme on melko yleinen käytäntö, että eri tahoille tehdyistä opetuksen sijaisuuksista laskutetaan jotakin kautta. Monet tanssijat ja tanssinopettajat toimivat jonkinlaisina freelancereina, kevytyrittäjinä tai sitten ihan omalla toiminimellä. Olin kuullut UKKO.fi:stä jo aiemmin omilta kavereilta, jotka jo käyttävät palvelua.”

Kevytyrittäjyys sopii helppoutensa ja joustavuutensa vuoksi Aliisan mielestä erinomaisen hyvin hänenkaltaisilleen ihmisille, eli taidealan keikkatyöläisille. Nimenomaan laskutuspalvelun käytön helppoutta Aliisa kehuukin: Laskun luonnosteleminen sujui kuuleman mukaan vaivatta eikä se ollut lainkaan pelottavaa, vaikka sellainen ajatus ehkä mielessä kytikin.

Halusimme palvelumme puolesta muistaa 50 000:tta aktiivista käyttäjäämme, joten päätimme antaa hänelle koko loppuvuoden laskutuksen ilman palvelumaksua. Muistamisesta hämmentynyt Aliisa ilahtui uutisesta:

”En vielä tiedä, kuinka paljon työkeikkoja juuri kevytyrittäjänä olisi tulossa tänä vuonna, mutta tämän jälkeen kynnys palvelun käyttöön pienenee entisestään.”

Tervetuloa UKKO.fi:n tiimiin Aliisa ja menestystä urallesi ja omien unelmien tavoitteluun!

#näeuusityö

Oman rajapyykkimme rikkoutumisen innoittamina päätimme lanseerata #näeuusityö-kampanjan, jonka tarkoituksena on nostaa esiin kaikkia uuden työn tekijöitä, olivatpa he sitten kevytyrittäjiä, itsenäisesti toimivia freelancereita tai muuten uuden työn osaajiksi itsensä kokevia.

Kampanjamme tarkoituksena on siis osoittaa, että uuden työn tekijöiden joukko on jo suuri ja jatkaa kasvuaan. Tarkoitus on myös kiinnittää huomiota uuden työn haasteisiin ja herätellä keskustelua vallalla olevasta työkulttuurista ja työelämän rakenteista. Samalla saamme hyvän syyn juhlia työelämän ja uuden työn monimuotoisuutta!

Tahdomme nyt nähdä ja näyttää kaikkien omia unelmiaan rohkeasti jo tavoitelleiden kevytyrittäjien kasvot. Varmistetaan yhdessä, että uuden työn tekijät ja heidän työnsä merkitys suomalaisen yhteiskunnan hyvinvoinnille huomataan. Osallistu kampanjaamme sosiaalisessa mediassa jakamalla oma kokemuksesi työelämästä kuvan muodossa ja kampanjatunnisteen kera.

#näeuusityö

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta