Blogi

23.7.2018

Viikon kevytyrittäjä on monen alan ammattilainen Jowi – kevytyrittäjänä hän tekee solmuja

jowi kevytyrittäjä makrame

Kuka olet?

Olen Jonna eli Jowi,  25-vuotias moniosaaja Tampereelta. Olen aina ollu vähän erikoinen, boksin ulkopuolella ajatteleva sekä eläjä.

Mitä teet?

Ammatiltani olen kokki, eläintenhoitaja sekä vartija. Mutta teen vähän kaikkea kuten kirjoitan, maalaan, solmin, teen videoita ja kotisivuja. Isoimmaksi osaksi teen luonnon läheisiä käsitöitä. Olen myöskin kirjoittanut kirjan.

Solmiminen eli makramee on siis solmutyöskentelyä, jossa erilaisia solmuja yhdistelemällä saadaan aikaan kauniita teoksia.

Teen paljon myös koneella töitä kuvien ja julkaisujen kanssa. Kotioffice näyttää usein kissanpediltä. Kotona töitä tekemisen hyvä puoli onkin kehräävä vieruskaveri​​​​​​​​​​​​​​!

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen toiminut kevytyrittäjänä vasta lyhyen aikaa. Löysin itselleni mahtavan jälleenmyyjän, joka pakotti minut miettimään, miten haluan edetä pikkufirmani kanssa. En ole aikaisemmin pystynyt ottamaan riskiä ja perustaa esim toiminimeä siinä pelossa, että yrittäjyyden mennessä mönkään, menetän kaiken.

Kevytyrittäjyys mahdollistaa alun ennen mahdollista toiminimeä.

UKKO.fi tuntuikin parhaalta vaihtoehdolta, ja so far so good. Ei tarvitse pelätä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Vapaailtani on ”työpäivä”. Katson sarjaa ja maalaan, kuuntelen podcastia ja teen makramea. Eli elän ja nautin ja teen sitä, mikä tekee minut onnelliseksi.

jowi makrame kirja

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Pääsen toteuttamaan itseäni ja voin tehdä mitä haluan ja olla oma pomoni

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin osata ulkoa enemmän erilaisia makramekuvioita.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tällä se lähtee käyntiin. This is it, change of a lifetime!

Jowiin voit tutustua hänen blogissaan jowisfreelife sekä somessa Facebookissa ja Instagramissa.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kommentit

 1. Ritva sanoo:

  Hei olen opettamassa pikku tytölle elämäni ensimäistä makrame työtä jossa on 4 lankaa ihan perus käsirengas ja jäin pohtimaan että täytyykö noiden keskilankojen paikkoja vaihdella kun
  olen ostanut joskus vuonna nappi tulaisen rannerengas paketin jossa perus solmuilla tehdään raneketta jossa on helmi aina välissä osaan siehen asti tehdö’ä kunnes keski langat loppuvat
  eli työn pituus on ihan olematon ja siitä nyt mietin että pitäkö niiden lankojen paikaa jotenkin vaihdella olisin neuvoista tosi iloinen

  1. Saara Teirivaara sanoo:

   Hei Ritva!

   Kiitos kommentistasi. Ikävä kyllä meillä ei täällä UKKO.fi:llä ole yhtään makrame-taitajaa. Tätä kannattaakin siis kysäistä suoraan Jowilta itseltään esim. Facebookin, Instagramin tai suoraan hänen nettisivujensa kautta:

   http://jowisfreelife.blogspot.com/
   https://www.facebook.com/jowisfreelife
   https://www.instagram.com/jowisfreelife/

   Toivottavasti saat hyviä vinkkejä!

   -Saara

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta