Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Kevytyrittäjyyden aloittaminen – 6 vinkkiämme jouhevaan toimintaan!

kevytyrittajyyden-aloittaminen-iloinen-mies-nayttaa-peukkua

Oletko juuri aloittanut kevytyrittäjyyden tai mietit siihen ryhtymistä? Hienoa! Käytännössä kevytyrittäjyys on helppoa, mutta jos asiakashankinnasta haluaa tehdä mahdollisimman jouhevaa ja omasta liiketoiminnasta siten kannattavaa, kannattaa tutustua näihin kuuteen aiheeseen:

1. Testaa ideaasi

Siis ota ensimmäinen keikka vastaan. Mikäli oma kevytyrittäjyys on vasta alkutekijöissään, voi tuntua vaikealta nähdä omaa toimintaa heti kokonaisuutena. Ei kuitenkaan hätää, sillä omaa toimintamallia voi ja kannattaa silti lähteä testaamaan. Tekemällä nimittäin oppii!

Lue myös: Miten jalostaa liikeideasta kannattavaa liiketoimintaa?

2. Hinnoittele oikein

Hinnoittelu on haaste ja sen tietää jokainen itsensä työllistäjä. Kyse on tasapainottelusta: mitä tarvitsee pärjätäkseen, mitä kokee ansaitsevansa ja mitä asiakkaat haluavat maksaa.

Hyvä uutinen on muistaa, että jos liikeidea on toimiva, tasapaino on myös olemassa ja sitä myöten löydettävissä. Hintajumppaa ei kuitenkaan onneksi tarvitse harrastaa aivan yksin, vaan apuna kannattaa käyttää esimerkiksi palkkalaskuria sekä kevytyrittäjän hinnoitteluopasta.

Lue myös: Hinnoitelu ei ole magiaa

3. Ole löydettävissä

Kyllä, verkostoitumisesta jaksetaan toitottaa edelleen. Miksi? Koska se on tärkeää.

Verkostoitumisen ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa väkinäistä small talkia tai pönötystä. Tärkeää on, että sinä ja ideasi tulette huomatuiksi. Twiittaa omia tekstejäsi, Instagrammaa kuvia tuotteistasi tai varaa pöytä alan tapahtumastasi – kunhan teet itsestäsi löydettävän!

Lue myös: Verkostot ovat timanttia kevytyrittäjälle!

Kirjautuminen UKKO.fi-palveluun

4. Päätä työtila

Vaikka moni kevytyrittäjyyden aloittanut nauttii eritoten sen tuomasta paikkavapaudesta, kannattaa itselleen varmistaa ainakin joku rauhallinen tila, jonne pääsee tarpeen tullen koska vain.

Tarkista lähikirjaston työskentelytilat tai raivaa työlle rauhoitettu nurkka olohuoneeseen. Jos oma työergonomia sallii, voi läppärin ja kahvikupin kanssa käpertyä toki sohvallekin. UKKO.fi-käyttäjät vuokraavat myös co-working -tiloja etuhintaan. Tärkeintä on pitää huolta siitä, ettei puolipäivää kulu aina vapaan tai pistokkeen lähellä sijaitsevan kahvilapaikan löytämiseen.

5. Varaudu hiljaisuuteen

Suomessa yrittäjä törmää yleensä termiin hiljainen heinäkuu. Mitä tehdä sitten, kun keikkaa ei ole?

Säästöjä on tietysti hyvä olla, mutta hiljaisiin kausiin kannattaa valmistautua myös muulla kuin rahaa säästöön hamstraamalla. Suunnittelutöitä, organisointia ja esimerkiksi oman brändin tai pitchin hiomista on hyvä tehdä juuri silloin, kun muu kiire ei ole tiellä ja keskeytykset ovat minimissään.

Älä myöskään unohda myyntiä – ilman sitä keikkoja harvemmin tipahtelee jatkossakaan.

Lue myös: Myynti on kevytyrittäjän tärkein taito

6. Valmistele pitch

Äskeisessä kohdassa mainittiin pitch. Mikä se oikein on?

Kysymykseen on hyvä vastata kysymyksellä: Osaatko kuvailla yhdellä tai muutamalla lauseella, millaista palvelua tarjoat ja miten asiakkaasi siitä hyötyy?

Pitch, vastaa näihin kysymyksiin hissimatkan pituisella virkkeellä. Siksi Suomessa pitchausta kutsutaan usein myös hissipuheeksi. Tarkoitus on saada kuulija ymmärtämään toimintasi ja kiinnostumaan kuulemaan lisää.

Lue myös: Parhaat vinkit hissipuheen laatimiseen

Lue lisää aiheesta!

Liiketoimintasuunnitelma pohjana toiminnan aloittamiselle – Mieti nämä kuntoon ensin

Kevytyrittäjyyden ensiaskeleet: näin hankit ensimmäisen keikkasi

Aloittavan yrityksen markkinointi – Mistä uuden yrityksen markkinointi kannattaa aloittaa?

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Aloita kevytyrittäjyys jo tänään!

Pääset rekisteröitymään palveluumme maksutta ja lähettämään ensimmäisen laskusi vaikka saman tien.
Liity kevytyrittäjäksi täällä

Muita artikkeleita aiheesta Kevytyrittäjyys:

  • Kevytyrittäjyys Intohimona stand up? - Tee haavesta totta!

    Siintääkö haaveissa stand up -koomikon ura? Tee haaveesta totta! (Tai yritä ainakin!) Ota keikka vastaan ja laskuta esiintymispalkkiot palkkana tilillesi – ilman yritystä. Kevytyrittäjyys on koko ajan suositumpi tapa tienata hieman extraa tai kokeilla omaa liikeideaa; yhä useampi suomalainen tekee sivutöitä kevytyrittäjänä. Esimerkiksi juuri moni stand up -koomikko tai muu esiintyvä taiteilija on löytänyt UKKO.fi:n kautta keinon viettää aikaa oman…

    Lue lisää
  • Kevytyrittäjyys Blokkari! Tienaa keikoista kevytyrittäjänä

    Blokkarina ekstratienestiä! Kevytyrittäjyys on koko ajan suositumpi tapa tienata hieman extraa tai keikkailla eri toimeksiantajien välillä. Blokkarin homma on simppeli ja keikkoja löytyy. Mikset siis sinä lähtisi tekemään blokkarin hommia, kun sinulle sopii? Ilmoittele itsestäsi ravintoloille, kahviloille ja baareille ja ryhdy töihin! Voit lähettää tekemästäsi työstä laskun ilman omaa yritystä. Me hoidamme puolestasi kaikki laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät paperityöt, kuten viranomaismaksut…

    Lue lisää
  • Kevytyrittäjyys Kevytyrittäjyys alaikäisenä on mahdollista! 16-vuotias Rene ja 17-vuotias Jon tekevät tiliä kevytyrittäjinä

    Kevytyrittäjyys alaikäisenä kiinnostaa nuoria. Tiesithän, että UKKO.fin Kevytyrittäjä-palvelun alaikäraja on 14 vuotta, eli kevytyrittäjäksi voivat ryhtyä myös 14–17-vuotiaat nuoret? Rekisteröitymisprosessi on sama kuin aikuisilla, ainoastaan huoltajan suostumus tarvitaan. Nuori ikä ei ole este itsensä työllistämiselle. UKKO.fin asiakaslistoilla olevat nuoret siivoavat, tuottavat sisältöä sosiaalisen mediaan, valokuvaavat, ohjaavat ryhmäliikuntaa, leikkaavat nurmikoita tai toimivat esimerkiksi aputöissä perheenjäsentensä yrityksissä. Yksi heistä on 16-vuotias Rene…

    Lue lisää