Blogi

15.1.2019

Onko ok tyytyä yksinyrittämiseen vai pitääkö liiketoimintaa kasvattaa?

onko pakko kasvaa kasvuyritys

Suomalaisessa yrittäjyydessä on parin viime vuosikymmenen aikana tapahtunut merkittävä muutos. Tämä selviää muun muassa joulukuussa julkaistusta Yrittäjät Suomessa 2017 -raportista.

Yrittäjien kokonaismäärä ei ole parinkymmenen viimeisen vuoden aikana oleellisesti muuttunut, mutta itsensätyöllistäjien osuus kaikista yrittäjistä on tänä aikana kasvanut huomattavasti. Raportin mukaan vuonna 2017 yli puolet kaikista yrittäjistä oli itsensätyöllistäjiä eli työskenteli yksin yrittäjinä tai yrittäjämäisesti. Samaan aikaan myös etenkin nuorten yrittäjämyönteisyys on kasvanut räjähdyksenomaisesti ja yhä useampi nuori voisi nähdä itsensä tulevaisuudessa yrittäjänä.

Yrittäjämäistä asennetta tunnutaan myös arvostettavan nykytyöelämässä varsin korkealle. Itsenäinen ja aktiivinen, jopa myynnillinen ote, kuuluvat jokaisen rekryilmoituksen vaatimuslistaan; haettiin töihin sitten HR-konsulttia tai ammattikoulun opettajaa. Vasta työelämään siirtyneille sukupolville onkin jo tärkeää, että tehty työ vastaa omia arvoja, on mielekästä ja joustavaa – tätä kaikkea pidetään usein tärkeämpänä kuin taattua tulotasoa, isoa palkkaa ja perinteistä palkkatyötä vakituisessa työsuhteessa.

Kasvaa voi myös palkkaamatta

Omasta kilpailukyvystä huolehtiminen on digitalisaation nopean kehityksen aikana entistä tärkeämpää, mutta miksi yhteiskunnassa oikein ollaan kiinnostuneita yrittäjien kasvuaikeista?

Yritysten kasvu erityisesti rekrytoimalla on suorassa yhteydessä työllisyyden kasvuun. Tästä onkin hallituksen taholta asti ollut puhetta riittämiin kuluneella vaalikaudella. Jotta yritys voi kasvaa, pitää sillä (tai siis yrittäjällä) olla itsellään halu kasvaa. Kasvua saattaa toki rajoittaa esimerkiksi niin kutsuttu kohtaanto-ongelma, jolloin haettuun positioon ei löydy sopivaa taustaa ja osaamista omaavaa henkilöä.

onko pakko kasvaa kasvuyritys

Yritys voi toki kasvaa muullakin tavalla kuin palkkaamalla lisää henkilökuntaa. Erityisesti yksinyrittäjät ovatkin ottaneet omakseen toimintojen ulkoistamisen ja verkostomaisen työskentelyn. Kaikkea ei siis tarvitse osata itse, vaan voi olla yrityksen ja sen asiakkaiden kannalta parempikin ratkaisua ulkoistaa vaikkapa taloudenpitoon, markkinointiin tai sisällöntuotantoon liittyviä tehtäviä, jos ne eivät tunnu yrittäjästä omilta. Tämä helpottaa keskittymistä omaan osaamiseen ja sen hiomiseen.

Verkostomaisella työskentelyllä taas tarkoitetaan sitä, että yrittäjät jakavat keskenänsä töitä, välittävät toisilleen toimeksiantoja ja kehittävät esimerkiksi yhteisiä hankkeita ja projekteja.

Onko pakko kasvaa?

Yrittäjät Suomessa 2017 -raportin mukaan nimenomaan itsensätyöllistäjillä on kaikkein kovin halu kasvaa; jopa 44 % heistä on kasvuhakuisia (13 %:lla vahva halu ja 31 % joissain määrin halua kasvattaa yritystä). Itsensätyöllistäjistä kuitenkin vain 14 % suunnitteli kasvamista nimenomaan ensimmäisen työntekijän palkkaamisella.

Raportin mukaan yli puolet työnantajayrittäjistä oli aloittanut yrittäjätoimintansa yksinyrittäjinä ja vasta myöhemmin palkannut apukäsiä yrityksen toiminnan kasvaessa. Yrittäjien halukkuuteen laajentaa yritystoimintaa vaikutti yleisimmin kilpailukykyinen tuote tai hyvä osaaminen sekä se, että tuotteella tai palvelulla oli kova kysyntä, raportissa kerrotaan.

onko pakko kasvaa kasvuyritys

Moni yksinyrittäjä on kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen tilanteeseensa. Jos tilauskirjat ja kalenterit on täynnä pitkälle tulevaan vuoteen, voi rauhallisin mielin keskittyä itse tekemiseen ja onnitella itseään hyvin tehdystä työstä.

Kun uusia asiakkaita, projekteja ja tilauksia ei tarvitse olla kasvun toivossa koko ajan etsimässä, jää aikaa oman osaamisen kehittämiseen, harrastamiseen ja läheisten kanssa ajan viettämiseen.

Yrittäjän vastuu ja vapaus tarkoittavat monelle yksinyrittäjälle myös sitä, että tarvitsee huolehtia ainoastaan omasta työnjäljestä. Ei esimerkiksi kotiin lähtemisen jälkeen tarvitse vastailla alaisten kyselyihin eikä vapaapäivänä tarvitse lähteä tuuraamaan sairausloman vuoksi.

Vaikka olisitkin tyytyväinen yrityksesi tilaan, muista, että se ei saa tarkoittaa kehityksen puutetta. Jos et huolehdi osaamisesi päivittämisestä ja ajantasaisuudesta, saattaa pian olla, että edes ne vakioasiakkaat eivät enää tee sopimusta seuraavalle vuodelle tai seuraavaan projektiin. Pidä siis kirkkaana mielessä se, että paikalleen ei kannata jäädä, vaikka kasvaa ei haluaisikaan.

Onko sinulla kysymyksiä, näkemyksiä tai mielipiteitä aiheeseen liittyen? Hyvä! Tule tänään 15.1. kello 12 jakamaan ajatuksiasi kuukausittaiseen Twitter-chatiimme #UKKO-tuokioon.

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta