Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Viikon kevytyrittäjä Jarno Sutinen suunnittelee graafiset työt asiakkaan etu mielessä

Profiili-jarno-sutinen

Kuka olet?

Olen Jarno Sutinen, Kuopiosta kotoisin oleva, maailmalle lähtenyt savolainen, joka etsii jatkuvasti uusia haasteita.

Nyt olen opiskelija ja valmistun keväällä graafiseksi suunnittelijaksi Prahassa. Neljä vuotta Tsekin huikeassa pääkaupungissa viettäneenä olen kohta valmis astumaan täysipäiväiseen työn tekemiseen, mutta tulevaisuuden tie on auki mahdollisuuksineen. Ikää minulle on kertynyt 30 auringonkierrosta, mutta se ei ole lopettanut poltetta nähdä ja kokea niin paljon kuin pystyn – päinvastoin.

Mitä teet?

Kuten jo sanoinkin, niin opiskelen, mutta kouluni antamat mahdollisuudet ovat vieneet jo minut pitkälle suunnittelun maailman ja alan pikkuhiljaa ymmärtää oman osani visuaalisen viestinnän maailmassa ja siihen panostamalla voin vaikuttaa moneen asiaan. Suunnittelu on avainsana. Tulevaisuuden miettiminen ja asiakkaiden sekä heidän etujen palveleminen ovat etusijalla, oli kyse millaisesta suunnittelusta tahansa.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

UKKO.fi mahdollisti toimintani pienyrittäjänä harjoittelujaksoni jälkeen. Tein silloin suunnitelmia firmalle, jossa suoritin harjoitteluni. Yllätyin palvelun helppoudesta ja näin opiskelijana on aika tärkeää, että kaikki toimii nopeasti, ja että voi tienata hieman opiskelujen ohessa ilman suurempia ongelmia.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tällä hetkellä työpäiväni muodostuu tehtävistä, jotka asiakas ilmoittaa minulle. Teen tehtävät tiettyyn aikarajaan mennessä, mutta voin silti muodostaa työpäiväni, kuten haluan.

En ole kovin hyvä tekemään töitä kahdeksasta neljään, joten tämä asettelu on minulle huomattavasti parempi. Töitä kyllä riittää, mutta suunnittelu vaatii aina omat huokaisutaukonsa. Mutta välillä taas inspiraatio saattaa pitää minut kiinni tekemisessä useamman päivän putkeen.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Työssäni on hienointa tuottaa asiakkaille suunnitteluja, jotka palvelevat heidän tarvettaan mahdollisimman hyvin. Hienoa on myös onnistua haastavissa tehtävissä ja löytää uusia ratkaisuja ongelmiin, joita minulle annetaan ratkaistavaksi.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Omassa tekemisessäni. Pyrin olemaan yhä parempi ja tehokkaampi. Ala vaatii jatkuvaa tietoa siitä, mitä huomenna tapahtuu ja tärkeää on se, miten onnistun huomioimaan sen suunnitelmissani.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tsemppiä! Yrittäminen on välillä vaikeaa, mutta kova työ ja oma osaaminen sekä itseluottamus omaan tekemiseen vie varmasti pitkälle!

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Toimittaja Sirpa Pääkkönen vaihtoi päivätyöstä kevytyrittäjäksi, ja on ollut tyytyväinen päätökseensä

    Toimittajana yli 30 vuotta toiminut Sirpa Pääkkönen jäi vuonna 2017 pois vakituisesta palkkatyöstään ja ryhtyi freelanceriksi laskuttaen töistään kevytyrittäjänä. Hän nauttii toimintansa vapaudesta, mikä on mahdollistanut upeat yhteistyöt sekä kirjan kirjoittamisen. Sirpa kertoo kirjoittamisen olleen hänen intohimonsa jo lapsesta lähtien, jolloin hän nautti koulun ainekirjoitustehtävistä. Toimittajan töiden parissa hän on toiminut koko uransa, muutamia nuoruusaikojen kesätöitä lukuun ottamatta. – Olen…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Kerttu Komulainen päätti valjastaa sisällöntuotannon tietotaitonsa kevytyrittäjänä

    Hei! Olen Kerttu, 29- vuotias kuhmolainen nainen. Olen ammatiltani luonto-ohjaaja. Olen opiskellut myös muotoilua, mutta jätin koulun kesken. Valokuvausta olen harrastanut 7 vuotta, joten pikkuhiljaa uskallan kutsua itseäni myös valokuvaajaksi. Lisäksi olen pitänyt luontoaiheista blogia pari vuotta. Mitä teet? Kevytyrittäjänä teen kaikenlaista sisällöntuotantoa, enimmäkseen pienten yritysten someen ja kotisivuille. Yrittäjän halutessa otan hänen somekanavansa kokonaan hallintaani, jotta yrittäjä itse saa…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Kirjallisuusterapeutti Päivi auttaa ihmisiä tarinoiden ja sanojen avulla

    Turkulaista Päivi Kososta inspiroi ihmisten ja tarinoiden kanssa työskenteleminen. Kirjallistuusterapeuttina hän auttaa asiakkaitaan hahmottelemaan omia tarinoitaan. Taustalla on luovan kirjallisuusterapian menetelmä, jossa yhdistyy psykoterapia ja kirjallisuus, sanat ja tarinat. Päivi on kirjallisuustieteen tohtori ja dosentti, ja omaelämäkertojen tutkiminen ja kirjailijoiden elämäntarinat ovat olleet uran keskiössä pitkään. – Olen aina ollut kiinnostunut tarinoista. 2000-luvun alkupuolella mietin, että haluaisin olla kuitenkin enemmän…

    Lue lisää