Blogi

7.6.2019

Kevytyrittäjyyskiertue rikkoi ennätykset – pohjoisimmasta kaupungista vanhimpaan ja kaikkialle siltä väliltä

Kevytyrittäjyyskiertue ulottui 15 eri paikkakunnalle ympäri Suomea ollen kattavampi kuin koskaan aiemmin. Koulutukset alkoivat Rovaniemeltä heti pääsiäisen pyhien jälkeen 24.4. ja päättyi perinteitä kunnioittaen Turkuun kesän kynnyksellä 24.5. Kiertueen tapahtumat tavoittivat yhteensä liki 1500 ihmistä.

Ei kahta ilman kolmatta, sanotaan. Niin me ajattelimme myös UKKO.fi:n toimistolla Helsingin Ruoholahdessa, kun rupesimme ideoimaan kaikkien aikojen kolmatta kevytyrittäjyyskiertuetta. Vuoden 2018 molemmat kiertueet olivat onnistumisia ja ajatuksena oli heti alusta lähtien, että tällä kertaa kiertue tulisi olemaan aiempia kertoja laajempi.

On itsestään selvää, että kaikkialla Suomessa on ihmisiä, joilla on yrittäjyyteen liittyviä unelmia, sekä potentiaalisia toimeksiantajia, jotka ovat valmiita erilaisista suoritettavista töistä myös maksamaan. Halusimmekin jalkautua paikkoihin, joissa emme ole aiemmin vierailleet: koko Euroopan pinta-alaltaan laajimpaan kaupunkiin Rovaniemelle, Eino Leinon kotiseuduille Kajaaniin sekä perinteiseen satamakaupunkiin Kotkaan, jonne meitä on usein pyydetty.

Päätimme pistäytyä myös kotiseuduillani Itä-Suomessa, ja kiertue ulottuikin Joensuuhun, Kuopioon, Lappeenrantaan ja Mikkeliin. Uudellamaalla tilaisuuksia on aiemmin ollut ainoastaan Helsingissä, mutta nyt koulutustilaisuudet järjestettiin myös Espoossa, Vantaalla ja Järvenpäässä. Poikkesimme myös aktiivisessa opiskelijakaupungissa Jyväskylässä, Pohjois-Suomen talousveturissa Oulussa, Pohjoismaiden suurimmassa sisämaakaupungissa Tampereella sekä kiertueen aina aiemminkin päättäneessä Suomen vanhimmassa kaupungissa Turussa.

Kevytyrittäjyyskiertue huomioi kansainvälistyvän Suomen

Suomi on kovaa vauhtia kansainvälistyvä moderni ja toimelias valtio, ja tulevassa Euroopan Unionin puheenjohtajamaassa on jo kauan toimittu monikielisesti. UKKO.fi haluaa tarjota mahdollisimman monelle ihmiselle, kotikielestä riippumatta, mahdollisuuden tehdä sitä mitä rakastaa matalalla aloittamisen kynnyksellä. Palvelumme toimiikin suomen lisäksi myös englanniksi, ruotsiksi, venäjäksi ja viroksi. Myös koulutukset järjestettiin kahdella kielellä, sillä jokaisella paikkakunnalla oli tarjolla infotilaisuus sekä englanniksi että suomeksi.

Kiertuetta voi pitää monilla mittareilla menestyksenä: vierailimme useammalla paikkakunnalla kuin koskaan aiemmin, ja koulutustilaisuudet tavoittivat ennätysmäärän ihmisiä. Ennen kaikkea tapasimme ihmisiä joka puolelta Suomea, ja saimme todeta isänmaamme olevan täynnä ahkeria, älykkäitä, aktiivisia ja yritteliäitä ihmisiä, jotka ovat valmiita ottamaan vastuun omasta ammatillisesta menestymisestään tekemällä sitä mitä osaavat ja rakastavat. Huomattava osa näistä kansalaisista on muualta maahamme muuttaneita, ja heidän panoksensa on yhtä arvokasta kuin kantasuomalaisten.

Pienyrittäjyys ja itsensä työllistäjät ovat elintärkeitä Suomen menestymiselle, ja UKKO.fi haluaa tehdä toiminnan aloittamisesta mahdollisimman helppoa ja rohkaista kaikkia ottamaan se tärkeä ensimmäinen askel yrittäjyyden tiellä.

Kevytyrittäjänä voit tehdä tämän likipitäen riskittömästi, ja kerran käynnistetty kone voi viedä sinut vaikka kuinka pitkälle. Aina kannattaa yrittää!

Jos et ole vielä rekisteröitynyt käyttäjäksemme, niin se kannattaa! Tee sitä mitä rakastat!

Rekisteröidy

Teemu Utriainen
Kirjoittaja

Teemu Utriainen

Teemu on aiemmin asiakaspalvelutehtävissä toiminut kirjoittamisesta nauttiva savolainen Helsingissä, joka käy vapaa-ajallaan mieluusti elokuvissa ja keikoilla. Kissaperheen arkeen tuo sisältöä myös aktiivinen lukeminen sekä penkkiurheilu, ja varsinkin kirjainyhdistelmä NHL saa syttymään liekkeihin.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta