Blogi

14.6.2019

Timo yhdistää työssään taiteen ja jalkahoidon – kevytyrittäjyys antoi vauhtia yrittäjyyteen

timo tähkänen hoi-tai

Olen Timo Tähkänen, lähihoitaja vanhustyön ja jalkojenhoidon osaamisalalta sekä kuvataiteen maisteri. Olen työskennellyt taiteilijana vuodesta 2007 lähtien valmistuttuani ensimmäisestä taidekoulusta.

Koin voimakkaasti, ettei taiteellinen työ tyydyttänyt kaikkia tarpeitani. Lopulta kaipasin taiteilijan työn rinnalle toista ammattia ja valmistuin lähihoitajaksi 2011. Keväällä 2019 suoritin jalkojenhoidon osaamisalan sen jälkeen, kun olin keskittynyt taiteelliseen työhöni kolme vuotta Suomen Kulttuurirahaston myöntämän apurahan turvin.

Valmistuttuani jalkahoitajaksi perustin yrityksen, mikä tarjoaa hoiva- ja taidepalveluita. Yritykseni nimi on Hoi-Tai, jonka keskiössä on jalkahoitola, jossa tarjoan jalkojenhoidon palveluita terveydenhuollon näkökulmasta sekä erilaiset esitykset, joita puolestaan tarjoaa drag alter egoni runoilija Maimu Brushwood o.s. Huolirinta.

Ryhdyin kevytyrittäjäksi laskuttaakseni drag-esityksiäni ja kuvataiteen puolelta tulleita tilaustöitä. UKKO.fi vastasi näihin tarpeisiin.

timo tähkänen hoi-tai

Sain selkeästi tietoa palvelusta, apua tarvittaessa ja palvelua oli helppo käyttää. Kevytyrittäjyys tarjosi tarvittavat palvelut ja pystyin kokeilemaan yrittäjämäistä toimintaa ilman riskiä.

En olisi uskaltanut perustaa yritystä taiteen varaan, mutta kevytyrittäjyys madalsi kynnystä, kun yrityksen perustaminen tuli ajankohtaiseksi jalkojenhoidon kautta. Alusta asti minulle oli selvää, että haluan liittää yritykseeni kaiken osaamiseni.

Olen tehnyt palkkatöitä ja ollut apurahalla. Yrittäjyys tuntuu näiden välimuodolta, mikä sopii minulle. Minulla on vapaus päättää kaikesta ja saan tehdä työtäni niin kuin itse haluan.

Haluan keskittyä nykyisen tilanteeni hyviin puoliin, mutta toki olen huolestunut riittävästä toimeentulon saannista, sillä yrittäjyydellä on tiettyjä kiinteitä kuluja ja päälle vielä yritys- ja opintolainan lyhennykset. Olen toisin sanoen nähnyt aika paljon aikaa ja vaivaa luodakseni itselleni työpaikan.

En ole ehkä malliesimerkki etenkään taloudelliselta kannalta, sillä olen valinnut kaksi valitettavasti hyvin matalapalkkaista ammattia. Toisaalta olen saavuttanut kaiken sen mistä olen osannut haaveilla. On tärkeää uskaltaa unelmoida ja olla riittävän rohkea.

timo tähkänen hoi-tai

Timon Jalkahoitola Hoi-Tai löytyy Helsingin Alppilasta osoitteesta Viipurinkatu 1. Jalkahoitolan verkkosivuja pääset kurkkaamaan täältä.

Timon drag-hahmon verkkosivuille puolestaan tästä linkistä.

Haluatko sinäkin kertoa oman yrittäjatarinasi?

Yrittäjätarina on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen ammattilaisia, jotka ovat päätyneet yrittäjiksi kevytyrittäjyyden kautta. Me haluaisimme kuulla, miten sinusta tuli yrittäjä!

Ota yhteyttä markkinointi@ukko.fi, niin pääset kertomaan oman tarinasi.

Timo Tähkänen
Kirjoittaja

Timo Tähkänen

Timo Tähkänen on lähihoitaja vanhustyön ja jalkojenhoidon osaamisalalta sekä kuvataiteen maisteri. Yrittäjänä Timo tarjoaa sekä hoiva- että taidepalveluita.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta