Blogi

26.8.2019

Eeva Roots on somevaikuttaja ja itseoppinut valokuvaaja

Eeva Roots

Kuka olet?

Olen Eeva, 34-vuotias helsinkiläinen itseoppinut valokuvaaja, sosiaalisen median vaikuttaja ja stylisti.

Olen todella intohimoinen luovaa, visuaalista ja kaupallista työtä kohtaan monipuolisesti. Nautin ehdottomasti monipuolisesta työstä sekä itseni kehittämisestä.

Mitä teet?

Työni ja myös työnkuvani on vaihteleva, mutta tällä hetkellä pääpiste on sosiaalisen median yhteistöissä, joita toteutan eri yritysten kanssa, Pääpiste vaihtui lopetettuani viimeisimmän palkkatyöni vaatekaupassa, vaikka siinäkin ohella tein ahkerasti sometöitä! Trendivaatteet vaihtuvat pian myös raksavaatteisiin, sillä aloitan lisäksi remonttien parissa työskentelyn, muun muassa laatoittajana ja laminaattien asentajana.

Valokuvaus on kuitenkin suurin rakkauteni. Kuvaan esimerkiksi artisteille promokuvia, mikä onkin yksi mieleisimmistä kuvausgenreistäni, mutta paljon myös ihan omaan portfoliooni mieleisiäni projekteja joilla voin tuoda visuaalista mieltymystäni ja osaamistani esiin – sekä tietysti omaan sosiaaliseen mediaan lähes päivittäin!

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Lopetettuani päivätyössäni tiesin, että haluan jatkaa monipuolista tekemistä ja sen, että sosiaalisen median yhteistöillä ei aivan heti voisi itseään täysin elättää, joten koin kevytyrittäjyyden helpoimmaksi vaihtoehdoksi näin alkuun.

Eeva Roots

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäivä ei kuulu sanavarastooni eikä elämääni – ja toivottavasti se myöskin pysyy näin!

Työpäiväni saattavat sisältää muun muassa kirjoittamista, kuvaamista, kuvien käsittelyä, kuvausten suunnittelua, sähköposteihin vastaamista, videoiden tekemistä, tapaamisia sekä yritysten kanssa kanssakäymistä.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Kameran takana työskentely ehdottomasti. Kameran takana olen enemmän elossa kuin missään muualla. Rakastan kuvausten suunnittelua lokaatioista ja asuista kuvien teemaan ja tunnelmaan, asiakkaiden stailaamista, mallin/asiakkaan ohjaamista, kuvien editointia ja valmiin työn näkemistä. Koko prosessi on järjettömän palkitsevaa ja joka kerta tuntuu, että saa toteuttaa itseään parhaalla mahdollisella tavalla.

Eeva Roots

Toivoisin, että yhä useampi kuuntelisi omaa sydäntään ja vaistojaan ja uskaltautuisi kokeilemaan omia intohimojaan tai vaikkapa harrastuksiaan työnä, edes osittain.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Myynnissä, myyntihenkisyydessä. Vaikka olen työskennellyt kaupan alalla yli kymmenen vuotta, kahdessa paikassa esimiehenä ja yhdessä omassa vaatealan yrityksessäni, ja vaikka kaupallisuus kulkee mukanani lähes kaikessa mitä päätän ja teen, en kuitenkaan vielä tänäkään päivänä hallitse itseni ja palveluideni myymistä.

Koen sen olevan vaikeampaa varsinkin siksi, että ala on luovaa ja varsinkin valokuvaus osittain taidetta; koen olevani artisti enemmän tänä päivänä kuin ennen.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Toivoisin, että yhä useampi kuuntelisi omaa sydäntään ja vaistojaan ja uskaltautuisi kokeilemaan omia intohimojaan tai vaikkapa harrastuksiaan työnä, edes osittain. Uskon, että ihminen on onnellinen saadessaan toteuttaa itseään, kehittyessään ja laajentaessaan osaamistaan. Kevytyrittäjyyden koen olevan riskitöntä  you have nothing to lose, only to gain!

Kurkista Eevan someen ja nettisivuille!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

pauliina
Kirjoittaja

Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta