Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Luova prosessi on parasta valokuvaaja-Laurin työssä

viikon-kevytyrittaja-lauri-majamaa

Kuva: Mai Angelica Puttonen

Olen Lauri Majamaa, 39-vuotias helsinkiläinen valokuvaaja ja graafinen suunnittelija.

Mitä teet?

Työhöni kuuluu kuvauksia aina potreteista mainoskuvauksiin, sekä bändien ja artistien promokuvat, levyn kansien kuvaukset sekä musiikkivideoiden ja muiden still-kuvaukset.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Pitkään yrittäjänä toimiessani valokuvaajana ja graafikkona halusin hieman vaihtelua yrittäjyyteen niin sanotun normaalin päivätyön kautta, jolloin voisin tehdä kuvauskeikkoja ja graafista suunnittelua ehkä hieman vapaammin ja valikoidummin.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Niin sanottu tavallinen työpäivä on varmaankin sellainen utopia, jota luovan alan työntekijät ehkä hieman jopa pyrkivät välttämään.

Itselläni jokainen kuvauskeikka on aina täysin erilainen riippuen siitä, kuvataanko henkilökuvia tai vaikka mainoskuvauksia. Jokaisella keikalla on paljon muuttujia ja melkein mitä tahansa voi sattua ja tapahtua – ja melkein kaikkea mahdollista onkin vuosien mittaan sattunut.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Ehdottomasti hienointa työssäni on luova prosessi. Pääsääntöisesti asiakkaani antavat minulle vapaat kädet toteuttaa taiteellisia visioita ja luottavat näkemyksiini kuvaajana.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää itseäni luovan prosessin tehostamisessa.

Luova prosessi, ennen edes varsinaista kuvaamista ja usein myös sen jälkeen kuvien jälkikäsittelyssä, on usein paljon energiaa vievää.

Luovan prosessin kehittäminen tehokkaammaksi etenkin suunnitteluvaiheessa helpottaisi suuresti työtä myös loppuvaiheessa, kun esimerkiksi mainoskuvia kasataan useista eri kuvista yhdeksi kokonaisuudeksi, jotta lopputulos olis asiakkaalle aina hieman parempaa kuin mitä edellinen työ on ollut.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Uskaltakaa tehdä sitä mitä rakastatte ja opetelkaa myymään itsenne hyvin.

Monien ihmisten kanssa jutellessani olen usein törmännyt asiaan, ettei uskalleta tehdä jotain, vain koska pelätään epäonnistumista. Suomalaiseen luonteeseen selkeästi kuuluvana piirteenä moni luovan alan työntekijä myy itsensä liian halvalla ja vähättelee osaamistaan.

Kun luottaa omaan osaamiseensa, se näkyy asiakkaalle ja myy. Se että on hyvä siinä mitä tekee – sen voi ja saa sanoa myös ääneen!

Rakastankin sanontaa: ”You’re overthinkin’ again – You got this!”

Uskaltakaa siis yrittää. Kevytyrittäjänä homman testaaminen on mahtava mahdollisuus!

Käy kurkkaamassa Laurin Instagram ja inspiroidu sinäkin työllistämään itsesi intohimoasi noudattaen!

lauri_majamaa

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Antti ja Jarkko luovat miesten muotia - FRENN-yrittäjäparin bisnes perustuu vastuullisuuteen ja mukavuuteen

    Kotimainen FRENN luo mukavaa, laadukasta ja pitkäikäistä muotia miehille. Antti Laitisen ja Jarkko Kallion yrityksen kulmakivinä ovat vastuullisuus ja tuotantoketjun läpinäkyvyys; yrittäjäpari suhtautuu vaatteitaan valmistaviin tehtaisiin liikekumppaneina, joihin tutustutaan perin pohjin ennen yhteistyön aloittamista. Laitinen ja Kallio ovat pariskunta, joten työ ja vapaa-aika menevät heillä usein sekaisin. Pitkään vaate- ja designalalla toimittuaan he päättivät yhdistää erityisosaamisensa ja ryhtyivät tuottamaan laadukkaita,…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Capturing dreams and a journey from Poland to Finland

    Klaudia Cieplinska is a visual storyteller whose narrative revolves around the realms of entrepreneurship and photography. Her journey as an entrepreneur began in 2014, when she decided to turn her inner passion for photography into a thriving business. The story originated in Poland and continued successfully as she reached Finland, and founded her company, Musta Mäki Media. However, entrepreneurship wasn’t…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Kevytyrittäjä Aatu Itkonen, 17 – “Koen tekemäni työn merkitykselliseksi”

    Kuka olet? Olen Aatu Itkonen, nuori 17-vuotias esiintyjä. Olen esiintynyt 13-vuotiaasta asti, ensin Kaakkois-Suomessa mutta nykyään ympäri Suomea. Synnyin Lappeenrannassa, mutta muutimme sittemmin Kouvolaan ja näin ollen koen olevani kouvolalainen! Mitä teet? Teen taikurin, juontajan sekä yrittäjyysluennoitsiijan töitä. Olen esiintynyt isommissa ja pienemmissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa noin neljän vuoden ajan sekä taikurina että juontajana. Tästä esimerkkinä muun muassa valtakunnallinen Suomen…

    Lue lisää