Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Eliisa Tuisku ja tubettaminen – Omat duunit -podcast

eliisa-tuisku

Maaliskuun Omat duunit -jaksomme vieraana on käyttäjämme Eliisa Tuisku, joka oli tammikuussa myös viikon kevytyrittäjämme! Eliisa tekee luovaa työtä kuvataiteilijana ja sisällöntuottajana; tämän ohella hän toimii tubettajana, mikä onkin jakson keskeisenä puheenaiheena.

Pääset kuuntelemaan jakson kirjoituksen lopusta! Löydät sen lisäksi SoundCloudista.

Eliisa on lähtöisin yrittäjäperheestä, joten yrittäjähenkisyys on iskostunut häneen jo varhain. Taide on taas ollut aina osana hänen urapolkuaan, sillä koulutukseltaan hän on kuvataiteilija.

”Pääsin tämän pohjalta unelmieni työpaikkaan läänintaiteilijaksi. Sen jälkeen jättäydyin vapaaksi taiteilijaksi ja sitten yksityisyrittäjäksi.”

Vuonna 2015 Eliisa huomasi kuitenkin olevansa lähellä loppuunpalamista; taiteellisen uran ja yritystoiminnan lisäksi hänen elämäänsä kuului myös lapsiperhearki, ja tämä yhdistelmä alkoi käydä kuormittavaksi. Tahtia oli pakko hidastaa.

”Tämän kautta päädyin kevytyrittäjäksi. Pystyin tällöin paremmin säätelemään työpainettani, sovittamaan yhteen elämäntilanteeni ja työn tekemisen!”

Nykyinen tyyli löytyi kokeilujen kautta

Tubettamista – eli videosisällön tuottamista YouTubeen – Eliisa on tehnyt puolentoista vuoden ajan. Hän aloitti tämän nimeomaan bisnesmielessä; tarkoituksena oli hänen palveluidensa ja teostensa markkinointi sekä viestin välittäminen potentiaalisille asiakkaille. Sittemmin keskiöön ovat nousseet taide ja elämysten tuottaminen.

”Teen tällä hetkellä esteettisiä, taidefilmimäisiä minivlogeja. En puhu niissä ollenkaan, eivätkä kasvonikaan välttämättä näy.”

Videoiden tarkoituksena on saada katsojat hetkeksi pysähtymään ja rauhoittumaan; niillä onkin meditatiivinen vaikutus.

”Haluan tarjota seuraajilleni ja tilaajilleni hengähdyspaikan, missä he saavat upota siihen estetiikkaan ja hitaaseen elämäntyyliin; kun Excelin kärventämillä aivoilla katsoisi videoitani, niin tulisi virkistynyt olo."

Suomessa tällaiset kanavat ovat vielä harvinaisia. Eliisa onkin saanut inspiraatiota kansainvälisistä tubettajista, jotka tekevät esteetisellä tyylillä videoita arkisistakin asioista, kuten ruoanlaitosta. Näistä kanavista hän nimeää muun muassa seuraavat:

  • Girl in Calico
  • The Michalaks
  • Fairyland Cottage
  • Peaceful Cuisine
  • Northern Heart

Eliisan nykyinen tyyli on syntynyt vähitellen nimeomaan kokeilujen kautta. Heti alkuun hän huomasi, että vaikka puhuminen on aina ollut hänelle mieluista, ei kameralle juttelu sujunutkaan niin luontevasti kuin hän oli ajatellut. Pettymystä tuotti sekin, että katsojamäärät eivät videoiden hyvästä sisällöstä huolimatta kasvaneet heti suuriksi.

Nyt Eliisa on oivaltanut vahvuudekseen videot, jossa voi puheen sijaan hyödyntää taidetta, esteettisyyttä ja musiikkia; hän on myös oppinut olemaan kiinnittämättä katsojalukuihinsa liikaa huomiota. Tästä huolimatta hän toki pitää tärkeänä jokaista katsojaa ja tilaajaa, ja on heille kiitollinen.

”Motiivini on puhdas, kun en jahtaa enää katsojia, vaan teen tätä täydestä sydämestäni ja pyyteettömästi, koska pidän siitä!”

Tämän lisäksi puhumme Eliisan kanssa muun muassa näistä:

  • Tarkemmin Eliisan taustasta ja kokemuksista
  • Mitä tubettamisessa kannattaa ottaa huomioon – niin tekniikan kuin tyylin osalta
  • Mistä tubettamisen ja vloggauksen viehätys johtuu, ja mikä tekee tubettajista niin suosittuja
  • Millaista lisäarvoa hyvin arkisiakin asioita käsittelevät vlogit voivat tuoda katsojille

Kuuntele jakso!

 

https://soundcloud.com/kevytyrittajyys/k2j8-eliisa-tuisku

Vieraile myös Eliisan kanavilla:

Milla-Maria Karvinen

Milla on teräväkynäinen sisällöntekijä, joka innostuu uuden ideoinnista, vanhan kehittämisestä ja vaikuttavasta viestinnästä. Vapaa-ajalla hän rentoutuu lenkkeilemällä lähimetsässä hyvä podcast tai musiikki kuulokkeissa.

Muita artikkeleita aiheesta Podcastit:

  • Podcastit Joonas Konstig – Kevytyrittäjyys-podcast

    Olli Kopakkalan vieraana Kevytyrittäjyys-podcastissa tällä kertaa kirjailija ja tarinankouluttaja Joonas Konstig. Joonaksen uusin kirja on WSOY:n viime vuoden lopussa kustantama Vuosi herrasmiehenä. Kirja on reality-romaani, jonka Joonas kirjoitti käyttäen itseään oman projektinsa koehenkilönä. Olli ja Joonas puhuvat uuden kirjan lisäksi muun muassa onnellisuudesta, tavoitteista ja pukeutumisesta. Jaksossa keskustellaan myös liikeelämästä, mutta myös romanttisesta taiteilijamyytistä sekä elämästä yleensäkin. Kuuntelemalla uusimman podcastjakson…

    Lue lisää
  • Podcastit Riikka Rajaviita – Kevytyrittäjyyspodcast

    Miten itsensä voi huijata säästämään rahaa? Uusimassa kevytyrittäjyyspodcastissa Ollin vieraaksi saapuu rahoituspalveluja ja varainhoitoa tarjoavan Taalerin tutkimusmatkailija Riikka Rajaviita. Riikan kanssa keskustelu virtaa sujuvasti aina kevytyrittäjän pienistä arjen unelmista suurempiinkin kokonaisuuksiin ja niiden tavoitteluun. Kuinka saada rahaa säästöön omia unelmia tai yllättäviä menoja varten? Niin kutsutun tutkimusmatkailijan roolissa toimiva Riikka osaa tunnistaa ja löytää innovatiivisia ratkaisuja ja yhdistää niitä myös…

    Lue lisää
  • Podcastit Pia Koponen ja arjen improvisointi – Omat duunit -podcast

    Omat duunit -podcastin uudessa jaksossa on vieraana vuorovaikutus- ja asiakaspalvelukouluttaja sekä esiintymistaidon valmentaja Pia Koponen. Jakson voit kuunnella kirjoituksen lopusta ja SoundCloudista! Pia ohjaa ja opettaa improvisointia ja improvisaatioteatteria, toimii vuorovaikutuskouluttajana esimerkiksi yrityksille sekä ohjaajana nuorten parissa. Hänen harrastus-, koulutus- ja työtaustansa on monipuolinen, mutta loppujen lopuksi kaikki vaiheet ovat yhdistyneet toisiinsa saumattomasti. ”Monet asiat elämässä tuntuvat itsessään irrallisilta, mutta…

    Lue lisää