Blogi

20.5.2020

Satu Hovi on Katajahovin yrttinainen

Kuka olet?

Olen Satu Hovi, tietokirjailija, lehtijuttujen tekijä ja kurssien pitäjä. 

Mitä teet?

Halusin tehdä työtä oman aikatauluni mukaan.

Kirjoitan kirjoja yrttien käytöstä ravinnoksi ja terveydeksi.

Luen paljon ja etsin alaan liittyvää tietoa. Laajennan puutarhaani, jotta sinne mahtuisi useampi yrttikokeilu. Siirrän luonnonyrttejä puutarhaan, jotta niitä olisi helpommin saatavilla, kun etsin ruokaa tai haluan kokeilla jotakin uutta reseptiä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Halusin tehdä työtä oman aikatauluni mukaan. Kun aktiivinen kirjoitusprosessi on päällä, tyhjennän kalenterin kaikesta muusta ja vain kirjoitan, syön ja nukun. Niihin viikkoihin ei mahdu mitään muuta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallista työpäivää ei ole. Heräilen aina rauhasa ja hitaasti, sitten siirryn ulos yrttitarhaan tai työpöydän ääreen. Valitettavasti päivät tahtovat usein venyä.

Olen päättänyt aloittaa tubettamisen, ja suunnittelen verkkokursseja.

Miten Korona ja sosiaalinen etäisyys ovat vaikuttaneet sinun työarkeesi? Onko sinulla yhä töitä ja jos on, miten ne hoituvat näinä poikkeusaikoina?

Kaikki esiintymiset ja kurssit peruuntuivat maalis- heinäkuulta, ja kesän kurssien ja luentojen markkinointi kesän osalta hyytyi. Tänä aikana olen suunnitellut seuraavia kirjojani ja blogeja.

Oletko muokannut ja kehittänyt tarjoamaasi palvelua tilanteeseen sopivammaksi?

Olen päättänyt aloittaa tubettamisen, ja suunnittelen verkkokursseja.

Onko sinulla varasuunnitelmaa pärjäämisen varmistamiseksi?

 Mietin sitä, että mitä muita vaihtoehtoja tiedon levittämiseen perinteisten kirjojen lisäksi olisi.

Haen toki kaikkia korona-ajan apurahoja, joiden haku on auki.

Lisäksi kehitän omaa omavaraisuusastettani ravinnon suhteen, ja pyrin löytämään mahdollisimman helppoja ja vaivattomia kasveja. Tästä aiheesta tulette kuulemaan vielä lisää videoiden, kirjojen ja blogin muodossa…

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Vapaus on parasta. Päätän itse, mitä kulloinkin teen. Olen onnellinen, kun saan tehdä luovaa työtä omaan tahtiini.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi? 

Nopeutta voisin huolia lisää, ainakin kaksi käsiparia lisää.

On etuoikeus saada valita työaikansa, paikkansa ja sen millaista työtä ottaa vastaan. Se on oman elämänkutsumuksen täyttämistä.

Millaisena näet tulevaisuutesi?

Näen tulevaisuuden mielenkiintoisena matkana uusiin kasveihin ja omavaraisuuteen, ja koen iloa siitä, että saan kertoa kasvien käytöstä muille.

Rakastan omaa vapauttani suunnitella työni ja työaikani itse.

Mikä tällä hetkellä motivoi sinua kaikista eniten ja mitä haluaisit sanoa muille kevytyrittäjille ja pienyrittäjille?

On etuoikeus saada valita työaikansa, paikkansa ja sen millaista työtä ottaa vastaan. Se on oman elämänkutsumuksen täyttämistä.

Minua motivoi eniten se, että saan opastaa ja jakaa tietoa ja innostustani muille, ja se, että tiedän, että työstäni on paljon hyötyä muille ihmisille.

Muille kevytyrittäjille voisin sanoa, että oman sydämensä ääntä kannattaa kuunnella, ja tiukan paikan tullessa etsiä vaihtoehtoisia tapoja toimia. Haasteen voittaminen innostaa jälleen hurjaa vauhtia eteenpäin. Tsemppiä!

Käy tutkimassa lisää yrteistä Katajahovin nettisivuilta täältä!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

pauliina
Kirjoittaja

Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta

Viikon kevytyrittäjä: Heta-Linnea Kovanen

Kuka olet? Heippa! Olen Heta-Linnea Kovanen, graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Olen syntynyt Vesannolla Pohjois-Savossa, mutta nykyisin asustelen Helsingissä. Asun Herttoniemenrannassa taiteilijapuolisoni kanssa ja harrastan...
6.5.2020 Lue lisää »