Blogi

20.12.2017

Arvot ohjaavat arjen toimintaa

Vaikka olemme kirjanneet UKKO.fi:n arvot ylös vasta vähän aikaa sitten, ovat ne olleet läsnä tekemisissämme koko yrityksen olemassaolon ajan. Vaikka arvoja ei valittaisi, heijastavat ne yrityksen työntekijöiden toimintaa.

Toisaalta, vaikka arvot olisivatkin olemassa, mutta ne on valittu väärin perustein, voi olla ettei niille tee yhtään mitään. Miten arvot sitten tulisi valita ja mitä niillä oikein tehdään? Kerromme tässä postauksessa arvoista UKKO.fi:n omien arvojen kautta.

Mihin arvoja tarvitaan?

Arvot ohjaavat valintoja, joita teemme päivittäisessä työssämme. Käytämme niitä apuna eteemme tulevissa uusissa tilanteissa, joihin meillä ei ole valmista menettelytapaa, käytäntöä tai vastausta. UKKO.fi:n arvot ovat apuväline, joka on osa yrityksemme arkea ja ne näkyvät jokaisen työntekijämme toiminnassa.

UKKO.fi:n arvot antavat suuntaa yrityksemme kaikkeen toimintaa sekä siihen, kuinka suhtaudumme palvelumme käyttäjiin, heidän asiakkaisiinsa, yhteistyökumppaneihimme ja ympäröivään yhteiskuntaan.

Miten arvot valitaan?

Yrityksen arvoja ei kuulu valita sen mukaan, mitä toivotaan muiden ajattelevan yrityksestä. Tiettyjä arvoja ei myöskään pidä valita vain siksi, että ne kuulostavat hyviltä ja yleviltä. Arvojen on tarkoitus näkyä jokapäiväisinä tekoina, jolloin niitä ei tarvitse aina erikseen nostaa esiin, sillä ne välittyvät ulospäin muutenkin. Ei riitä, että arvoista tehtyä komea taulu roikkuu toimiston seinällä tai näkyy verkkosivuilla.

Miten yrityksen arvot siis kannattaa valita, jotta ne ovat muutakin kuin tärkeän kuuloisia sanoja seinällä?

Valittujen arvojen pitää merkitä henkilökunnalle jotain, jotta he voivat ottaa arvot ohjenuorikseen päivittäiseen tekemiseen. Tietysti vielä parempi on, jos tämä on toisin päin eli arvot on nostettu esiin arjen rutiineista.

Myös jokainen kevytyrittäjä voi miettiä omalle toiminnalleen arvoja listaamalla asioita, joiden mukaan tulee toimimaan. Sanojen sijaan kannattaa miettiä tekoja, joiden avulla toiminta konkretisoituu ja näkyy asiakkaalle. Arvot ovat koodi, jonka avulla haluaisit omaa toimintaasi pyörittää ja joiden avulla saat valintoja tehdyksi hankalissa tilanteissa.

UKKO.fi:n omat arvot

UKKO.fi on työelämän muutoksen etujoukoissa kulkeva palvelu, joka haluaa, että Suomessa olisi enemmän kannattavia yrityksiä ja yrittäjiä, jotta ihmiset saisivat yhä enemmän tehdä sitä, mitä rakastavat. Palvelumme tarkoituksena on tehdä yrittäjämäisen toiminnan aloittamisesta mahdollisimman helppoa madaltamalla kynnystä lähteä tavoittelemaan omia unelmia.

Tee sitä mitä rakastat on ollut yrityksemme slogan jo useamman vuoden ajan. Siihen kiteytyykin olennaisesti sekä kevytyrittäjyyden työn ydin että UKKO.fi:n työntekijöiden toiminnan keskeisin ajatus. Yrittäjyys ja yrittäjämäinen tapa tehdä työtä kertovat meille ennen kaikkea siitä, että työn suorittaja on motivoinut, sitoutunut ja innoissaan siitä, mitä hän tekee.

Toivomme kaikille rohkeutta tavoitella omia unelmiaan. Kannustammekin kevytyrittäjiä sekä kollegoitamme rohkeisiin, kunnianhimoisiin ja omannäköisiin ratkaisuihin työssä ja elämässä.

Intohimo omaan työhön takaa myös jatkuvan kehittymisen. Me UKKO.fi:llä näemme työssämme jatkuvasti asioita, joita voimme tehdä vieläkin paremmin. Uskallamme etsiä uusia ratkaisuja ja kyseenalaistaa vanhaa – samaa toivomme myös palvelumme käyttäjiltä.

Olemme ylpeitä siitä, miten muutamme suomalaista työelämää ja siitä, kuinka voimme tarjota tuhansille kevytyrittäjille mahdollisuuden päästä tavoittelemaan omia unelmiaan avullamme. Kun myös käyttäjämme ovat ylpeitä omista saavutuksistaan, ovat heidän asiakkaansakin tyytyväisiä työn tuloksiin.

Ketteryys näkyy kaikessa tekemisessämme. Kehitämme palveluamme aktiivisesti, huomioimme käyttäjiemme erikoisimmatkin pulmat ja vastaamme kysymyksiin ripeästi. Emme vain puhu, vaan saamme asioita aikaiseksi. Myös kevytyrittäjät toimivat ketterästi palvellessaan omia asiakkaitaan keskittyen siihen, minkä parhaiten osaavat ja jättäen monimutkaiset paperityöt meidän huoleksemme.

Finanssialalla ei ole mahdollista toimia ilman yrityksen ja sen asiakkaiden keskinäistä luottamusta. Olemme huolellisia, hienotunteisia ja huomaavaisia käsitellessämme käyttäjiemme ja heidän asiakkaidensa rahoja. Haluamme myös aina pitää kiinni siitä, mitä lupaamme.

Me UKKO.fi:n työntekijät muodostamme yhdessä palvelumme kevytyrittäjien kanssa yhden suuren UKKO.fi-jengin. Kuljemme yhdessä muuttuvan työelämän kärkijoukoissa tekemällä asioita, joita muut eivät ole vielä tehneet. Kehitämme palveluamme kuuntelemalla alan parhaita asiantuntijoita eli käyttäjiämme, sillä yhdessä saamme aikaan enemmän.

LIITY UKKO.fi- JENGIIN!

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa.

Lisää aiheesta