Blogi

19.2.2018

”Kevytyrittäjyys vastaa aika loistavasti monen ihmisen huoleen olla yrittäjänä”

Adil - kevytyrittäjä

Kuka olet?

Adil Idrissi Akhelij, WEBIRDESIGN.COM:n perustaja ja web- sekä brändisuunnittelun freelancer Helsingin Ruoholahdesta.

Olen ollut itsensätyöllistäjänä ja tiedän mitä oman liikkeen ja imagon kehittämisellä halutaan rakentaa. Raikkaat, ammattimaiset ja modernit nettisivut kertovat omasta brändistä, mutta pienillä yrittäjillä resurssit ovat usein rajalliset.

Olen oppinut ammattitaidon oman kokemuksen kautta ja haluan nyt tarjota pienille yrittäjille mahdollisuuden hyödyntää osaamistani.

Mitä teet?

Toteutan ja kehitän ammattitaitoisia ja nykypäivän tekniikan mukaisesti tehtyjä kotisivuja WordPressin avulla. Tekemäni sivut ovat aina mobiiliystävällisiä ja responsiivisia, mikä tarkoittaa, että sivujen pitäisi mukautua eri näyttökokoihin; älypuhelimiin ja tabletteihin. Teen myös nettisivujen faceliftejä, siis modernisoin ja päivitän jo olemassa olevien sivujen ilmettä.

Lisäksi käynkortit, flyerit, esitteet, digitaaliset – ja Power Point -esittelyt onnistuvat.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olin ollut yrittäjänä vuoteen 2008 asti, jonka jälkeen ryhdyin kevytyrittäjäksi 2016, kun oma toimintani muuttui pienemmäksi.

Suomen byrokratia ja syysteemi eivät tällä hetkellä auta ja kannusta syvästi yrittäyyden henkeen. Olla ”aito” yrittäjä (ei ready-made) on aika iso askel. Kevytyrittäjyys vastaa aika loistavasti monen ihmisen huoleen olla yrittäjänä. Jonkin tutkimuksen mukaan esimerkiksi USA:ssa yli 30 % aktiivisesta työvoimasta tulee olemaan freelancereita vuoteen 2030 mennessä. Uskon, että tämä heijastuu myös täällä ja keytyrittäjämalli tule kasvamaan laajasti.

Kevytyrittäjyyttä voisin kuvailla näillä kolmella termillä: joustavuus, rohkeus, riskivapaa malli. Toivottavasti kevytyrittäjätoimintamalli voi laajentua, jotta ihmiset voivat kokeilla omia konseptejaan.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen päiväni alkaa aamupalla ja aamukahvilla, jonka jälkeen hoidan päivän tärkeät tehtävät.

Tarkistan työsähköpostit pari kertaa päivässä. Inspiroivan hetken jälkeen palaan työasioihin ja yritän hoitaa haasteellisia keissejä: approach things with fresher and inspired mind. Sitten mietin seuraavan päivän ohjelmaa. Opiskeltuani hieman uusia asioita on iltakävelyn tai muun urheilun vuoro.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Tärkein asia on se, että haluaisin auttaa toisia yrittäjiä, jotka ovat samassa tilanteessa kun minä. Kuin aloitin oman yritykseni 2008 halusin ammattimaiset nettisivut, markkinointimateriaalit jne. Kuten monille pienille yrittäjille budjetti oli iso kysymysmerkki, joten opettelin tekemään asioita edullisesti, mutta ammattimaisesti.

Nyt haluaisin jakaa oppimaani. Kyllä se on paras asia, jos ihminen voi jakaa osaamistaan muille ja vielä tehdä sitä työksi.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää myyntitaitojani sekä uutta markkinointimallia pk-yrityksille. Lisäksi haluaisin oppia lisää 360-visualisoinnista ja SEO:sta eli hakukoneoptimoinnista.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

UKKO.fi on paras yrittäjän lahja:

”It literally saves you the headache.”

Klikkaa ja tutustu Adilin yrityksen kotisivuihin!

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta