Blogi

26.6.2017

Anne päätyi kevytyrittäjäksi, kun ydinosaamista piti soveltaa elämäntilanteeseen sopivaksi

Kuka olet?

Olen Anne, 34-vuotias toimittaja/valokuvaaja. Minulla on filosofian maisterin tutkinto kulttuurin tutkimuksen alalta humanistisesta tiedekunnasta ja olen tehnyt monenlaisia töitä ennen kevytyrittäjyyttä.

Mitä teet?

Kirjoitan lehtijuttuja ja myyn kuvia niihin. Lisäksi teen lapsi-, hää-, lemmikki- ja asuntokuvauksia. Kirjoitan lähinnä matkajuttuja sekä hyvinvointia, terveyttä ja kulttuuria käsitteleviä artikkeleita. Kirjoitan myös blogia.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Kevytyrittäjäksi päädyin siinä vaiheessa, kun piti lähettää ensimmäinen lasku eräälle lehtitalolle, enkä halunnut heti alkaa perustamaan toiminimeä.  Osan juttupalkkioista saan palkkana, mutta osa tarvitsee itse laskuttaa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallista työpäivää minulla ei olekaan, mutta aamu alkaa usein sähköpostien tarkistamisella ja viesteihin vastaamisella. Sitten alan kirjoittamaan jo sovittuja juttuja ja saatan tehdä esimerkiksi haastattelun jotakin juttua varten. Sen jälkeen syön lounaan ja luen sanomalehden. Päivän mittaan teen mitä milloinkin on työn alla. Ohjelmassa voi olla esimerkiksi haastattelujen purkua, valokuvien käsittelyä sekä niiden laittamista myös kuvapankkimyyntiin. Jos on kuvauskeikkoja, pyörii päivän ohjelma niiden ympärillä. Markkinointia teen päivittämällä some-tilejäni.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Kaikkein hienointa on, että saan tehdä itselleni mieluista työtä! On myös aina erityisen mukavaa, kun asiakas tai lukija antaa kirjoittamastani tekstistä tai kuvastani kivaa palautetta.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan tietenkin kehittyä paremmaksi valokuvaajaksi ja hioa kynänkäyttäjän puoltani kirjoittamalla mahdollisimman monipuolisia tekstejä. Haluaisin myös oppia käyttämään paremmin Adoben kuvankäsittelyohjelmia, kuten Lightroomia tai Photoshopia.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

UKKO.fi on tosi hyvä juttu kevytyrittäjille, kun voin aluksi keskittyä rauhassa työn tekemiseen ja markkinointiin ilman, että tarvitsee pohtia byrokratiaa liiaksi. Samalla myös opin asioita verotuksesta, oman työn hinnoittelusta sekä muusta vastaavasta, mikäli haluan myöhemmin perustaa toiminimen. UKKO.fi myös auttaa, jos joku asia mietityttää esimerkiksi laskun laatimisessa.

Lisää Annen töitä löydät hänen verkkosivuiltaan – käy katsomassa! Lisäksi löydät Annen niin Instagramista, Facebookista, kuin LinkedIn:stäkin.

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.