Blogi

31.8.2015

Bloggaaja ja diginomadi Leena-Mari Laukkanen

Kuka olet?

Olen Leena-Mari Laukkanen, bloggaaja London and beyond– blogin takaa. Olen alunperin Kuopiosta lähtöisin, mutta muutin kahdeksan vuotta sitten Skotlantiin yliopistoon ja tällä tiellä olen vieläkin. Asuinpaikka on muuttunut Glasgown jälkeen hetkellisesti Kuopioon ja Kuopion jälkeen Lontooksi sekä Taipeiksi. Tällä hetkellä olen Lontoossa, syyskuussa matkaamme kihlattuni Matteon kanssa syksyksi Espanjan Bilbaoon ja tarkoituksenamme on muuttaa lokakuussa Saksan Düsseldorfiin Matteon työpaikan vuoksi.

Mitä teet?

Tällä hetkellä teen blogini kautta syntyneitä projekteja eri tahoille. Projektit ovat sisällöntuotantoa eri yritysten nettisivuille (pääosin matkailuun liittyviä) sekä online-markkinointia. Tämä on mitä mainioin vaihtoehto liikkuvan elämäntyylimme tiimoilta, ja voin tehdä projekteja mistä haluan, olettaen että minulla on käytössäni netti. Haaveilenkin diginomadiudesta, eli työnteosta vapaasti valitsemastani paikasta, missä on internet käytössä. Koen työnteon hyvin mieleisenä asiana, mutta vapaus tehdä sitä mistä vain kiehtoo minua kovasti.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi oikeastaan täysin vahingossa. Aloitin blogini kaksi vuotta sitten, keskittyen matkailuun ja ulkosuomalaisen elämään. Jäin blogin kirjoittamiseen koukkuun hyvin nopeasti ja blogi alkoi kasvaa. Minulle alkoi tulla mielenkiintoisia kutsuja yhteistyömatkoille eri puolille Eurooppaa sekä muita yhteistyöprojekteja – ja tällä tiellä sitä ollaan. Jos joku olisi minulle silloin kaksi vuotta sitten kertonut, että minulle maksetaan bloggaamisen kautta tulleista projekteista, en varmasti olisi ollut uskonut sitä todeksi.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Jos puhutaan kevytyrittäjyydestäni ja blogin kautta tulleista mahdollisuuksista, haluaisin kehittää itseäni oikeastaan kaikilla mahdollisilla osa-alueilla.

Luen paljon bloggaamiseen sekä siihen liittyvää tekstiä ja yritän ymmärtää bloggaamista ja sisällöntuotannon merkitystä myös ammatilliselta kannalta. Tällä hetkellä minulla on projekti käynnissä liittyen kuvankäsittelyyn, ja harjoittelen sitä koko ajan omatoimisesti. Haluan, että blogini on visuaalisesti miellyttävä, ja kuvankäsittelyssä kehittyminen tukee tätä. On myös mukava tarjota asiakkaille laadukkaita kuvia. Haluan kirjoittaa paremmin ja vivahteikkaammin, sekä kirjoittaa hyvää suomea. Koodaamisessa kehittyminen on myös tärkeää, vaikka myönnettäköön, että olen siinä toistaiseksi melkoinen amatööri. Haluan tehdä hyvää jälkeä asiakkailleni ja yritän kehittää itseäni kaikilla osa-alueilla, joka tekee minusta paremman sisällöntuottajan ja markkinoijan.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Vapaus, ehdottomasti. Voin tehdä deadlinen sallimissa rajoissa töitä milloin haluan, missä haluan. Voin aloittaa hommat klo 8 ja lopettaa klo 16, kuten yleensä Suomessakin tehdään. Tai voin työskennellä illalla, jos päivällä on menoa. Voin tehdä töitä riippumatosta käsin Thaimaassa tai kotoani, paikalla ei ole väliä. On myös mahtavaa tehdä työtä, josta olen pohjattoman innostunut. Tässä työssä on myös mahdollista kehittyä koko ajan ja tehdä uudenlaisia yhteistyökuvioita eri tahojen kanssa, mahdollisuuksia on monia. Ala kehityy koko ajan. Hienointa on myös tietenkin tyytyväinen asiakas, positiivinen palaute kantaa pitkälle!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäivä riippuu siitä, miten paljon minulla on toimeksiantoja. Freelancerin arki on tietysti sellainen, että työmäärä ei ole vakio ja joskus on vapaa-aikaa reippaasti, joskus ei juuri ollenkaan. Työjuttu voi tulla äkkiäkin ja työtä on tehtävä, kun sitä on eli siihen voi mennä vaikka viikonloppu. Itselleni viikonloppujen merkitys ei ole järin suuri, joten teen työtä aina mielelläni, kun sitä on. Tällä hetkellä olen Lontoossa ja herään noin 8-9, ja yritän sulkea koneen viimeistään kuuden aikaan. Joskus menee myöhempään, joskus otan koko päivän vapaaksi. Riippuu tosiaan aivan täysin toimeksiantojen määristä ja niiden aikatauluista.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Muille kevytyrittäjille haluaisin lähettää terveisiä ja sanoa, että ihan mahtavaa että seuraatte unelmianne ja teette sitä, mistä pidätte! Uskokaa siihen, mitä teette ja uskokaa itseenne.

Itselläni laskujen osalta Ukko.fi on toiminut moitteettomasti ja se on ollut oiva keino välttää byrokratiaviidakko. Voin keskittyä rauhassa siihen, mitä osaan ja missä olen hyvä. Ukko hoitaa loput! 🙂

Yhteystiedot

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n uusi blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, niin täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Avatar
Kirjoittaja

Olli Kopakkala

Olli on toiminut tulospohjaisen markkinoinnin parissa lähes kymmenen vuotta. Hän rakastaa rugbyä ja huonoa huumoria. Olli on ollut mukana perustamassa UKKO.fi:tä vuonna 2012.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta