Blogi

11.12.2013

Blogit tuovat osaamisesi esille!

Monet meistä ovat varmasti törmänneet netissä blogeihin. On muotiblogeja, urheilublogeja, ruokablogeja jne. Monelle blogin kirjoitus on oiva harrastus ja joillekin jopa ammatti sekä päätulonlahde. Oletko sinä ajatellut oman blogin perustamista?

Tuota mielenkiintoista sisältöä

Oman osaamisen kannalta blogit tuovat hyvän vaihtoehdon osaamisen esille tuomiseen. Monilla aloilla blogit ovat yksi viestinnän pääkanavista. Kun puhumme sisältömarkkinoinnista, blogit nousevat usein esiin. Sisältömarkkinoinnin pääpointtina on tuottaa asiakkaalle/lukijalle hyödyllistä viestintää esim. erilaisten ohjeiden avulla ongelmien ratkaisuun eikä tyrkyttää myyntiargumentteja ovista ja ikkunoista.

On selvää, että mielenkiintoinen sisältö tuo blogiisi lukijoita. Esim. ruokablogit ovat siksi suosittuja, koska niissä annetaan ruokareseptejä, joita kaikki voivat hyödyntää. Ruokareseptit ovat hyvin yleisiä ja maailma on pullollaan reseptejä, mutta samalla ne ovat hyvää sisältöä, koska ne tarjoavat ihmiselle vinkkejä ja ennen kaikkea vaihtelevuutta ruoanlaittoon. Kukapa meistä haluaisi valmistaa samaa makaroonilootaa kahta vuotta putkeen? Mieti missä sinä olet hyvä ja tarjoa osaamisesi avoimesti muillekin.

Kerro mitä työpäiväsi pitää sisällään

Blogit tuovat myös vaihteluvuutta viestintään. Monissa organisaatioissa viestintä voi olla hyvin perinteistä ja kankeaakin, joten blogeissa voidaan tuoda rennompaa viestintää esille. Kirjoittajat voivat tuoda omaa persoonaansa ja tunteitaan paremmin esille blogeissa. Muista siis kirjoittaa itsellesi luontevalla tavalla. Jos yrität väkisin olla joku muu, se ei välttämättä toimi ja muut huomaavat sen. Ole siis oma itsesi!

Esim. freelancerille bloggaus voi olla yksi erittäin hyvä keino tuoda omaa osaamistaan esille. Jos olet valokuvaaja, voit kirjoittaa kuvauspäivistäsi ja päästää lukijasi lähemmäksi sinua. Me ihmiset olemme uteliata ja olemme kiinnostuneita, mitä toisten työhön kuuluu. Jos olet rakennustyöntekijä, voit blogata remonttien etenemisestä ja kertoa, mitä tapahtuu remontin missäkin välissä. Nämä ovat vain kaksi yksinkertaista esimerkkiä siitä, miten blogia voi hyödyntää. Vaihtoehtoja on monia ja näissä vain taivas on rajana, joten käytä luovuuttasi hyväksi!

Näytä osaamisesi ja anna samalla vinkkejä muille

Nykyään on yleisempää se, että oma osaaminen pitää todistaa ennen työsuoritteita. Esim. valokuvaajan pitää näyttää minkälaisia kuvia hän on aiemmin ottanut ja remonttireiska näyttää samalla tavalla minkälaista jälkeä hän on remonteissaan tehnyt.

Blogit tuovat tähän asiaan hyvän väylän. Kirjoita avoimesti omasta työstäsi ja lisää blogiisi kuvia työstäsi. Pystyt tuomaan oman osaamisesi esille ja samalla myös omaa persoonaasi. Lukijat arvostavat näitä asioita. Parhain ja tehokkain vaihtoehto on se, jos voit kirjoituksissasi kertoa käytännön vinkkejä muille maallikoille, miten asiat kannattaa hoitaa. Näitä lukijat arvostavat erittäin paljon.

Ensi viikolla annamme sinulle 10 + 1 käytännön vinkkiä blogin kirjoittamiseen eli stay tuned!

Taneli

Taneli Pasanen
Kirjoittaja

Taneli Pasanen

Muuttuva työelämä, viestintä, digitaalinen markkinointi ja itsensä brändääminen täyttävät teemoina työpäiväni. Vapaa-ajalla kovia juttuja ovat tennis, geokätköily ja seinäkiipeily unohtamatta tietenkään Netflixiä.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta

Vaikuttajat ovat Youtuben staroja.

Vaikuttajat ovat Youtuben seurattuja staroja

Vaikuttajat ovat nopea keino tavoittaa kuluttajia. He ovat trendien suunnannäyttäjiä, jotka korvausta vastaan luovat kiinnostavaa sisältöä uusimmista villityksistä kuluttajille. Tänä päivänä vaikuttajilla on todellista vaikutusvaltaa, etunenässä sosiaalisen...
22.5.2019 Lue lisää »