Blogi

17.8.2015

DJ Jiikoo – Joni Karjalainen

Kuka olet?

Olen yökerhoissa toimiva DJ eli suomennettuna tiskijukka.

Mitä teet?

Teen työssäni kaikki DJ:lle kuuluvat työtehtävät ja sivussa luppoaikana autan myös henkilökuntaa, esimerkiksi tyhjien lasien keräämisessä.

  • DJ:n tai ainakin minun työtehtäviin kuuluu:
  • Savukoneiden täyttö ja ohjaus illan aikana
  • Valojen ohjaus illan aikana, eli käytännössä eri valo-ohjelmien vaihtaminen tunnelman ja kappaleen mukaan.
  • Artisti-iltoina joskus toimin myös artistin valomiehenä, eli ohjaan artistin “valoshown”
  • Se itse soittaminen
  • Asiakkaiden pyyntöjen toteuttaminen ja asiakkaiden muu palveleminen

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Toimin DJ:nä suoraan eräälle yritykselle vielä pari vuotta sitten, mutta kun keikkapaikat lisääntyivät (samalla myös toki “asiakkaat”, eli siis yökerhot, joita laskutan), niin kollegani neuvoi ottamaan tämän palvelun käyttöön. Päivääkään en vaihtaisi takaisin, on tämä niin vaivatonta, verrattuna esimerkiksi toiminimen ylläpitämiseen.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää itseäni jokaisella elämän osa-alueella niin DJ:nä, kuin yksityishenkilönäkin.
Kukaan meistä ei ole täydellinen ja jokaisella on jotakin parantamisen varaa. Ensimmäinen asia
minkä kehittäisin, olisi tottakai DJ:nä valojen ohjelmointi, eli voisin tehdä sellaisia valo-ohjelmia kuin itse haluan.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Ensimmäisenä prioriteetti työssäni ovat asiakkaat. Hienointa itselleni on se tunne, kun yökerhon lattia on täynnä asiakkaita jotka laulavat ja tanssivat kappaleiden mukana. Tietysti myös silloin positiivinen palaute lämmittää mieltä.

Vaikka kuinka saisi huonoa palautetta, niin se pitää ottaa vastaan kritiikkinä, mutta onneksi tuo kritiikki on melko vähäistä nykypäivänä. Pitää muistaa, että DJ on asiakkaita varten siellä kopissa!

Toisena tulee henkilökunta/työkaverit; ilman soittopaikkojeni mahtavaa yhteishenkeä työni ei varmasti olisi yhtä mieleistä. Töihin on aina mukava tulla!

Lisäksi se, että työkaverit antavat palautteen suoraan. Jos joku menee vikaan niin siitä kuulee, eikä niin että palautetta ei anneta; palaute on erittäin tärkeää työssäni. Miten voi kehittyä, jos niitä “vikoja” ja “huonoja puolia” ei kukaan ota esille?

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Kun saavun työpaikalle, tarkistan ensimmäisenä savukoneen/savukoneiden nestemäärän ja täytän koneen/koneet täyteen illan koitosta varten.

Sen jälkeen laitan mahdolliset päätteet/vahvistimet päälle, jonka jälkeen käynnistän valo-ohjelmaa käyttävän koneen ja laitan illan valot valmiiksi.

Näiden jälkeen käynnistän itse mikserin, oman tietokoneeni ja oman soittolaitteeni ja laitan kaikki valmiiksi itse soittamista varten; yleensä soitan kappaleen tai kaksi kuullakseni, että kaikki on ok, eikä illan aikana tule yllätyksiä esimerkiksi tietokoneen takia.

Illan aikana ehdin soittaa arviolta 100-150 kappaletta, joten tavalliseen työpäivään kuuluu tilannetaju, eli kartoitan vähän mitä paikalla olevat asiakkaat mahdollisesti haluaisivat kuulla ja tanssia. Soittamisen lisäksi pyrin toteuttamaan kaikki biisitoiveet, joita asiakkaat tulevat toivomaan. Jos en juuri kyseistä toivottua biisiä jostain syystä pysty soittamaan, niin kysyn luonnollisesti että olisiko mitään muuta toivetta, vaikka samalta artistilta tai muuta samantyylistä musiikkia.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Jos kaipaat todella helppoa, huoletonta ja täsmällistä laskutuspalvelua, niin suosittelen juuri tätä UKKO.fi:tä.
Itse olen laskuttanut nyt muutaman kuukauden ja homma toimii niin kuin pitääkin.
Huomioi lisäksi että tuo pienekö 5% palvelumaksu saattaa tuoda mahdollista “lisätuloa” itsellesi verrattuna toiminimen ylläpitämiseen.

UKKO.fi asiakaspalvelu on aivan loistava, olipa murheesi mikä tahansa laskutukseen liittyvä, niin puhelinnumerosta saat varmasti vastauksen, ja jos on hankala päästä alkuun, niin siellä sinua autetaan alkuun!

Yhteystiedot

Facebook: https://www.facebook.com/DjJiikoo
Instagram: JIIKOOMUSICFIN
Sähköposti:

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n uusi blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, niin täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Avatar
Kirjoittaja

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.