Blogi

8.3.2019

Emily ja Mari – UKKO.fi:n devitiimin naiset esittelyssä

IT-alalla sekä tekniikan parissa työskentelee yhä enemmän naisia eikä nainen näillä aloilla ole enää mikään harvinaisuus, vaikka sukupuolijakauma ei vieläkään ole kovin tasainen:

”Koulussammekin uusilla vuosikursseilla on joka vuosi enemmän naisia”, kertoo UKKO-yritysten yhteisen kehitystiimin tuore vahvistus Emily Hernandez, joka opiskelee kolmatta vuotta englanninkielisellä IT-linjalla Metropolian uppoavalla kampuksella.

Naistenpäivän kunniaksi päätimme esitellä oman palvelukehitystiimimme naiset; Emilyn lisäksi tiimissä testaajana työskentelee Mari Pasanen.

Haaga-Heliasta vuonna 2017 Business Information Technology -oppiaineesta valmistunut Mari aloitti työt UKKO.fi:n kokoaikaisena testaajana vuoden alussa. UKKO.fi:hin Mari päätyi, koska kaipasi ympärilleen aiemmista konsultin töistä poiketen pysyvämpää ympäristöä ja työyhteisöä sekä uusia haasteita teknisemmän testauksen parissa.

Opiskelujen ohessa neljä päivää viikossa työskentelevä Emily saapui taloon kolmisen viikkoa sitten; somemainos innoitti hakemaan uutta työtä front-end koodarina.

”Halusin päästä osaksi hieman isompaa tiimiä, jotta pääsen oppimaan uusilta ihmisiltä. Täällä pääsen myös tutustumaan eri teknologioihin kuin aiemmassa työpaikassani.”

Monet tekniikan alan yritykset eivät Emilyn mukaan ole kovin aktiivisia sosiaalisessa mediassa, joten työpaikasta ilmoittaminen somevideolla sai UKKO.fi:n erottumaan ja antamaan kuvan itsestään ajanhermolla olevana yrityksenä.

Tiimissä oppii uutta

Mari ja Emily kehuvat yrityksen nuorekasta työyhteisöä, johon on päässyt heti helposti osaksi tiimiä. Hyvä henki ja kiva työkulttuuri ovat nuorten naisten mielestä ensiarvoisen tärkeä osa mukavaa työpaikkaa.

UKKO.fi:n ja sen sisaryritysten UKKO Pron ja UKKO Workin kasvu on ollut huimaa ja sen vuoksi erityisesti yritysten yhteiseen kehitystiimiin on palkattu viime kuukausina lukuisia uusia osaajia. Jatkuvasti kasvava tiimi on helpottanut Marin ja Emilyn mielestä sopeutumista porukkaan, sillä monet työkavereista ovat samassa tilanteessa ja tiimi vasta hakee muotoaan.

UKKO.fi-palvelu oli molemmille naisille jo tuttu ennestään.

”Olin törmännyt UKKO.fi:n mainoksiin ennen tänne töihin hakemista. Kevytyrittäjyyteen ilmiönä en henkilökohtaisesti ollut tutustunut”, kertoo Mari.

Emily on jopa käyttänyt laskutuspalvelua aiemmissa töissään ja kertoo, kuinka myös todella monille opiskelukavereille UKKO.fi on mahdollistanut stressittömän pääsyn kiinni oman alan töihin laskuttamisen kautta. Laskutuspalvelujen omakohtaisesta käyttökokemuksesta ei myöskään ole lainkaan haittaa UKKO-palveluita kehitettäessä!

Matkustelevat leffafanit

UKKO-yritysten yhteisessä toimistossa Ruoholahdessa työskentelee omien alojensa kovia ammattilaisia, mutta rento työporukka viettää myös yhteistä vapaa-aikaa erilaisten aktiviteettien merkeissä. Leffakerho saikin kertaheitolla kaksi uutta jäsentä, sillä sekä Mari että Emily ilmoittavat pitävänsä elokuvista.

Entisenä Alkon työntekijänä ja ginharrastajana Mari suunnittelee yhteisen gin tastingin järjestämistä työkavereille.

Kielitaitoiset naiset kertovat pitävänsä myös matkustelusta; Emily oli jo lukioaikana vaihdossa Argentiinassa ja Mari vietti puoli vuotta Japanissa ammattikorkeakouluopintojen aikana.

Marin harrastuksiin kuuluvat lisäksi videopelit ja Emily kartuttaa voimaa säännöllisillä kuntosalikäynneillä.

Naiset pitävät yhtä

Miesvaltaisella alalla opiskelu ja työskentely ei ole kaksikon mielestä juurikaan näkynyt heidän arjessaan. Naiset eivät koe, että koulussa tai töissä olisi koskaan ollut painetta olla ”yksi jätkistä”.

”Olen kuitenkin ehkä tiiviimmin pitänyt yhteyttä niihin harvoihin naisiin, joihin olen tutustunut opiskelun tai työn kautta”, Mari toteaa.

Tänään vietettävää naistenpäivää kumpikaan ei tunnusta erityisesti juhlivansa, mutta sen olemassaolo tuntuu silti mukavalta. Mari ja Emily kehottavatkin kaikkia pitämään elämänsä naiset mielessä ympäri vuoden, mutta erityisesti tänä maaliskuisena perjantaina – ja onhan naistenpäivä mitä erinomaisin syy syödä suklaata!

”Emmekä kieltäydy kakusta!” naiset nauravat yhteen ääneen.

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.