Blogi

22.5.2017

Viikon kevytyrittäjä Leea valmentaa asiakkaitaan kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia

Kuka olet?

Olen Leea, 26-vuotias heinäkuussa valmistuva Trainer4You Personal Trainer Helsingistä. Tällä hetkellä plakkarissa on kuntosalivalmentajan ja hyvinvointivalmentajan tittelit.

Mitä teet?

Olen päivätöissä kaupan alalla ja toimin kevytyrittäjänä personal training -asiakkuuksien parissa päivätyön ohella.

Valmennan erityisesti kuntosaliharjoittelijoita, aloittelevia sekä kokeneempia. Valmennusosaamiseni on keskittynyt erityisesti lihasmassan kasvattamiseen, painon pudottamiseen, painonhallintaan ja kokonaisvaltaisiin elämäntaparemontteihin askel askeleelta.

Mottoni valmennuksessa on, että hyvinvointi pitää ottaa tosissaan, muttei liian vakavasti. Haluan opettaa asiakkailleni, miten hyvinvointi saadaan osaksi arkea ilman itkua, kieltoja ja hampaiden kiristelyä. Tavoitteeni on tehdä itselleni ennen pitkää asiakkaalle tarpeettomaksi – antaa tarvittavat työkalut siihen, miten arjen pienillä valinnoilla tuetaan kokonaisvaltaista jaksamista ja päästään kohti tavoitteita.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Kouluttajamme Trainer4Youn puolella suosittelivat UKKO.fi-palvelua ja puhuivat sen puolesta, että kevytyrittäjyys on pehmeä lasku kokopäiväiseen yrittäjyyteen ja niin sanotusti siipien kokeilemiseen.

Kevytyrittäjyyden myötä pääsee harjoittelemaan unelmaduunia pehmeästi, ilman byrokratiaa ja paperisotaa, mitä en voi sietää lainkaan – puitteet ovat siis erinomaiset!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Päivätyöni on vuorotyötä, teen vaihtelevasti sekä aamu- että iltavuoroa.

Suuren osan jäljelle jäävästä ajasta käytän tämänhetkisten asiakkuuksien hoitamiseen. Paljon kuluu aikaa monipuoliseen taustatyöhön,eli omaan opiskeluun liikunta-alan kirjojen parissa, omien treenien ja treenimetodien kokeilun parissa sekä tulevien harjoitustapaamisten suunnittelun parissa.

Päivittäin seuraan myös useampaan otteeseen valmennettavieni edistymistä mobiiliapplikaation avulla, josta näen suoraan, mitä valmennettavani ovat syöneet, miten treenit ovat sujuneet ja mitkä ovat olleet päivän fiilikset.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Nähdä valmennettavien kehittyminen ja etenkin se, kuinka elämäntapamuutokset alkavat pala palalta iskostumaan alitajuntaan ja osaksi arkea.

Sitä tunnetta ei korvaa mikään, koska olen itse kokenut ne kaikki onnistumisen tunteet aikanaan omassa elämäntapamuutosprojektissa ja nyt saan elää ne tunteet uudestaan valmennettavien kautta.

Varsinkin ravintotottumusten muuttaminen yhdessä asiakkaiden kanssa on todella palkitsevaa, sillä se vaikuttaa suoraan myös asiakkaan muuhun jaksamiseen ja treeneissä edistymiseen. Välillä asiakkaillani on niin esimerkillisiä ruokapäiväkirjoja, että melkein iskee kateus itsellekin!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan ehdottomasti laajentaa omaa osaamispalettia tässä ammatissa ja perehtyä syvemmin valmennuksen saloihin erilaisten asiakkaiden tavoitteissa.

Nyt on tarkoituksena toimia myöskin itse kävelevänä ihmiskokeena, ja testata omia treenimetodeja käytännössä – näin hyödyn siitä paljon enemmän myös valmennettavien kanssa työskennellessä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Kokeile rohkeasti kevytyrittäjyyttä ja nauti sen tuomasta vapaudesta! Kaiken sen ajan, mitä joutuisit raapimaan päätäsi paperitöiden kanssa, saat säästettyä ja käytettyä hyödyksi tehden sitä, mitä eniten rakastat.

Leeaan voit tutustua tarkemmin hänen bloginsa ja Trainer4You-sivuston kautta. Seuraa Leea ja hänen työtään myös sosiaalisessa mediassa eli Instagramissa ja Twitterissä.

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.