Blogi

7.8.2019

Instagram-tarinat ovat helppo ja hauska markkinointikikka

instagram-tarinat

Instagramin varsinainen kuvavirta toimii edelleen hyvin, mutta tarinoista on tullut vielä suositumpaa sisältöä. Niissä viehättää aitous ja arkipäiväinen tunnelma, johon seuraajien on helpompi samaistua.

Kuten aiemmassa blogissa totesimme, Instagramin suosio ja käyttäjämäärät kasvavat jatkuvasti. Ihmiset hakevat Instagramista tietoa, inspiraatiota ja viihdettä omaan elämäänsä.

Tarinat ovat sitä aidointa sisältöä juuri nyt

Moni hakee somesta nyt aitoutta ja ihmisläheisempää otetta. Instagram-tarinana julkaistavien kuvien ja videoiden ei tarvitse olla yhtä kiillotettuja kuin syötteeseen julkaistavien. Mitä aidompaa, sen kiinnostavampaa.

instagram-tarinat

Instagram-tarinoissa toimii sama ajatus kuin syötteeseen laitettavissa julkaisuissa – kummallakin tavalla halutaan saada näkyvyyttä ja tunnettuutta, oli se sitten kuvan tai videon muodossa.

Huumori ja persoonallisuus purevat. Videoissa on helppo hieman leikitellä ja saada kohderyhmä kiinnostumaan tuotteesta tai palvelusta. Tarinat ovat näkyvillä vain vuorokauden, ja se rohkaisee käyttäjiä myös hassuttelemaan ja kokeilemaan uudenlaista sisältöä.

Kokeile ja leikittele uusilla jutuilla – se ei maksa mitään

Instagram-tarinat ovat siitä hyvä markkinoinnin muoto, että siellä voi julkaista vähän kevyempää materiaalia, mikä ei välttämättä liity suoraan toimialaasi. Videot vetävät puoleensa ja niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Mielenkiintoa herättävät normaalit arkipäivän jutut, oman työpäivän havainnollistaminen, erilaiset juhlapyhien kampanjat sekä behind the scenes -materiaali.

Hyvä tapa sitouttaa seuraajia on jakaa asiakkaiden palautteita ja kokemuksia.

Somekanavat ovat monelle ensivaikutelma osaamisestasi, mutta tässäkin on hyvä muistaa, että kaiken ei tarvitse aina olla täydellistä. Tarinoihin kannattaa tarttua rohkeasti ja kokeilla uutta.

Tarinoiden luominen on helppoa

Instagram-tarinoiden lisääminen omaan profiiliin onnistuu helposti. Vasemmalta ylhäältä löytyvästä kamerakuvakkeesta pystyt lisäämään yhden tai useamman julkaisun, johon voit liittää kuvia, videoita, tekstiä, ääntä tai näiden yhdistelmiä. Voit lisätä kuvia tai videoita joko suoraan kuvaamalla tai sitten lisäämällä sisältöä kännykän muistista.

instagram-tarinat

Toiminnoista löytyy runsaasti erilaisia graafisia vaihtoehtoja, joilla julkaisua voi muokata oman maun mukaan. Voit myös aloittaa Instagram live-lähetyksen, jota seuraajasi voivat katsoa suorana. Instagram-tarinoiden julkaisut poikkeavat normaalista kuvavirrasta kuitenkin siinä, että ne ovat näkyvillä vain vuorokauden ajan.

Kurkkaa UKKO.fi:n Instagram-tililtä, miltä meidän tarinamme näyttävät ja anna palautetta; mitä haluaisit nähdä enemmän, mistä et pidä?

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa.