Blogi

12.3.2019

Jake Vilmusenaho on kevytyrittäjä, jolle kokonaisvaltainen hyvinvointi on sydämenasia

Jake Vilmusenaho

Kuka olet?

Moi! Olen Jake Vilmusenaho, 26-vuotias jäbä Hyvinkäältä. Mun intohimon kohteita ovat ravitsemus ja hyvinvointi. Olen opiskellut datanomiksi sekä luontaistuote-, ravinto ja hyvinvointineuvojaksi.

Tavoitteeni on päästä auttamaan mahdollisimman montaa ihmistä ravintoon ja hyvinvointiin liittyvissä teemoissa.

Rakastan laittaa hyvää ruokaa, kehitellä uusia reseptejä ja käydä luonnossa. Myös kuntosali, avanto ja saunominen ovat vahvasti elämässäni läsnäolevia asioita, joista nautin hyvin paljon.

Mitä teet?

Pidän yllä eri hyvinvointialan yritysten sosiaalisen median kanavia. Tuotan heille kuvia, videoita, päivityksiä ja markkinointia sekä hoidan kaikki ylläpitoon kuuluvat tehtävät. Muutaman uuden asiakkaan kanssa on suunnitteilla tehdä verkkokurssi, ja itsekin haluan tulevaisuudessa julkaista oman verkkokurssin ja e-kirjan.

Olen valokuvannut ja editoinut kuvia nyt vajaan vuoden ja se on tällä hetkellä suuri kiinnostuksen kohteeni. Siihen pääsee koko ajan vain entistä syvemmälle ja innostuu lisää. Minulla on aina ollut visuaalista ajattelua ja luovaa silmää ja tämän myötä se on päässyt kunnolla puhkeamaan kukkaansa.

Lisäksi julkaisin hetki sitten oman ravinto- ja hyvinvointivalmennus kanavani ja teen valmennuksia yksityishenkilöille näiden muiden hommien ohella.

Haluan vaikuttaa mahdollisimman monen ihmisen elämään positiivisesti, koska hyvinvointi kuuluu ihan meille jokaiselle. <3

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Seurasin intuitiotani ja tein päivittäin sitä mitä rakastan. Näin ollen yhtenä kesäisenä päivänä eräs tuttu luontaistuotekauppias, jolla olin asioinut useamman vuoden, ehdotti että meidän olisi hyvä tehdä yhteistyötä.

Jaamme hänen kanssaan paljon samanlaisia ajatuksia. Hän sitten pyysi jos alkaisin tuottamaan sisältöä heidän someihin, ja siitä kaikki sitten lähti. Tämän kautta poiki lisää uusia asiakkaita ja homma on lähtenyt hyvään kasvuun. Asiakkaiden somet ja myynnit ovat poikineet hedelmää.

Uskon vahvasti vetovoiman lakiin, law of attraction. Eli lyhyesti sanottuna se perustuu siihen, että vedät puoleesi sellaista, jota toteutat omassa elämässäsi ja aidosti sisimmässäsi rakastat, energiatasolla sekä fyysisesti.

Ajattelen myös niin, että meille jokaiselle on täällä joku oma juttu kun lähtee vaan tutkimaan syvemmin itseään ja sitä mistä pitää.

Näin ollen saattaa huomata hyvinkin nopeasti löytävänsä itsensä mitä huikeammista ja mielenkiintoisemmista tilanteista ja paikoista.

Koen mentorien olevan supertärkeä juttu kasvamisessa ja oman itsensä etsimisessä. Itselläni on paljon eri esikuvia, joidenkin kanssa heistä olen tutustunut ihan kasvotusten, osan juttuja tulee seurattua netistä videoiden, artikkelien, podcastien ja somekanavien kautta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäiväni toki vaihtelevat, mutta on siellä paljon myös toistuvuutta tiettyjen asioiden kohdalla.

Aamulla herään sen mukaan, joka tuntuu sinä päivänä parhaalta. Yleensä kello 8–10 välillä. Pyrin keskittymään palautumiseen ja saamaan unta päivittäin noin 8–10 tuntia, tämän myötä jaksaa paremmin ja työt sujuvat loistavasti.

Herättyäni teen aamurutiinini, eli ensimmäisenä juon paljon vettä, otan kylmän suihkun, teen hengitysharjoituksia ja meditoin, sitten valmistan itselleni aamiaista tai paastoan. Useimmiten aamiaiseni on rasvapainotteinen, juon niin kutsutun rasvakahvin, josta saan paljon energiaa aivoilleni ja hyvän flown (resepti tähän löytyy somekanavaltani).

Pyrin siihen, etten avaisi sosiaalista mediaa ennen kuin olen tehnyt aamurutiinini ja niiden myötä valmis päivään. Jos sen sijaan avaisin sosiaalisen median ja alkaisin räpläämään puhelintani, koen että antaisin aamun ensimmäiset hetket ja huomioni muiden vietäväksi kun olisi hyvä keskittyä itseen.

Mielestäni se miten aamu alkaa, määrittää sen kuinka loppupäivä menee.

Tämän jälkeen otan asiakkaille uusia kuvia, teen päivityksiä, editoin kuvia ja videoita. Käyn tapaamisissa ja pyrin etsimään uusia potentiaalisia asiakkaita markkinoimalla somessa, etsimällä netistä, soittelemalla ja lähettämällä sähköposteja.

Tuotan myös useamman kerran viikossa uutta sisältöä omiin somekanaviini. Opiskelen päivittäin uusia asioita alaltani ja aiheista, jotka minua kiinnostaa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Se paikkariippumattomuus ja vapauden tunne sekä se, että saa tehdä juuri sitä työkseen mitä rakastaa. Voi tehdä töitä silloin kun itselle sopii ja mistä päin maailmaa tahansa kunhan on etukäteen valmistautunut hyvin.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan oppia tuottamaan parempia videoita, ja koen että elämä on jatkuvaa oppimista, joten pyrin joka päivä kehittymään paremmaksi versioksi itsestäni jokaisella elämän osa-alueella.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Terkkuja kaikille, pitäkää lippu korkealla ja uskokaa siihen omaan juttuun ja olkaa kärsivällisiä sitä etsiessä ja myös vaikeimpien aikojen tullessa. Huikeaa vuotta 2019 teille!

Tutustu Jakeen somessa: Facebookissa ja Instagramissa

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

pauliina
Kirjoittaja

Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa.