Blogi

3.7.2017

Viikon kevytyrittäjä Jinna arvostaa työssään vapautta – “kevytyrittäjyys oli helpoin ja turvallisin vaihtoehto minulle”

Kuka olet?

Olen Jinna, toinen Dr. Sugar -herkkublogin kirjoittajista. Koulutukseltani olen kondiittori ja itseoppinut valokuvaaja.

Mitä teet?

Teen pääsääntöisesti blogia, eli suunnittelen ja toteutan reseptejä sekä sommittelen ja valokuvaan ne blogiini. Lisäksi käsillä on kirjaprojekteja, joiden lisäksi toimin myös freelancer-ruokatoimittajana Koululainen-lehdelle.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Tämä oli helpoin ja turvallisin vaihtoehto tällä erää. Tykkään työstäni ja haluan tehdä töitä “itselleni”, joten blogitulot oli helppo siirtää tätä kautta hoidettaviksi.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Vaikea kysymys, sillä minulla ei ole tavallista työpäivää.

Kuitenkin, viikoittain arkeen kuuluu reseptien suunnittelua ja toteutusta, eli pääasiassa leivontaa. Lisäksi hommiini kuuluu uusien rekvisiittojen hankkimista, toteutuksien bongailua ja testausta, tapahtumissa käymistä sekä asiakkaiden tapaamista.

Kirjaprojektia työstäessä keskitytään yleensä vain suunnitteluun, somistamiseen ja toteuttamiseen. Tykkään toteuttaa monta projektia päivässä.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Vapaus ja se, että saa tehdä juuri sitä mitä tahtoo ja missä on hyvä. Bloggaamisen hyvänä puolena mainitsen myös yhteisöllisyyden. Vaikka pääasiassa teet hommat yksin, on vuosien saatossa tullut tavattua monta uutta tuttua, joilta varmasti saa apua mikäli sitä kaipaa!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Valokuvaus on ehdottomasti asia, jossa haluan kehittyä. Kurssit kiinnostavat ja mielelläni otankin niihin osaa, mikäli aikataulut vain antavat periksi.

Lisäksi haluaisin oppia “Think Outside the Box”-metodia työssäni, eli tekemään jotain ihan uutta ja erilaista. Ehkä sellaistakin mitä ei ihan heti siellä kotisohvalla tavallinen kotileipuri lähtisi toteuttamaan.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Vinkkinä annan sen, että tee juuri sitä mikä kutkuttaa itseäsi. Älä lannistu jos et heti osaa tai onnistu – oppiminen on osa yrittäjyyttä!

Jinnan löydät tottakai paitsi hänen Dr. Sugar Blogistaan, myös Facebookista, Pinterestistä, sekä Instagramista.

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa.