Blogi

4.4.2019

Juhli kanssamme – vietämme tänään Kevytyrittäjän päivää!

Kevytyrittäjänpäivänä 4.4. haluamme juhlistaa kaikkien yrittäjämielisten suomalaisten tulevaisuuden työunelmia ja haaveita. Ukon nimipäivään ajoittuva Kevytyrittäjän päivä järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Viime vuosina Suomeen on syntynyt täysin uudenlainen tapa tehdä työtä. Yrittäjämäisen toiminnan aloittaminen, oman liikeidean kokeilu ja oman unelmaduunin luominen ei ole koskaan ennen ollut näin helppoa. Laskutuspalvelut ovat rytinällä muuttaneet suomalaista työelämää – sivutöiden kokeileminen ja omista töistä laskuttaminen tapahtuu kätevästi ja joustavasti ilman yrityksen perustamista.

UKKO.fi syntyi, jotta kaikki voisivat tehdä sitä mitä rakastavat

UKKO.fi perustettiin vuonna 2012, kun neljä nuorta yrittäjää tajusi, kuinka paljon työtä ja huolellista perehtymistä yrittämiseen liittyvä byrokratia vaatii. Tarkoituksena oli alusta lähtien tarjota ihmisille mahdollisuus mieluisaan tekemiseen ja oman potentiaalin hyödyntämiseen.

UKKO.fi:n synnyn perimmäinen tarkoitus kiteytyi ajatukseen, jossa kaikki voisivat tehdä sitä mitä rakastavat.

Yrittäjyyden suosio kasvaa

Tilastokeskuksen mukaan työllistävien yritysten määrä on laskenut viimeiset parikymmentä vuotta. Yksinyrittäjien määrä kuitenkin kasvaa. Yrittäjyys on vihdoin karistanut lama-aikana ylleen keräämän ikävän kaiun ja erityisesti nuoret sukupolvet lähtevät toteuttamaan itseään rohkeasti yrittäjinä. Slush-huuma on tuonut Suomeen vireän start-up-kentän, joka ulottuu kaikenikäisiin rohkeisiin suomalaisiin.

Kevytyrittäjiä Suomessa on jo 100 000 – määrä on jo niin suuri, että kyseessä on merkittävä itsensä työllistämisen ja yrittäjyyden muoto. Suomen suurimman ja tunnetuimman laskutuspalvelun UKKO.fi:n käyttäjistä yli 70 % työskentelee laskutuspalvelun kautta sivutoimisesti. Monille kevytyrittäjyys onkin ensimmäinen askel itsensä työllistämiseen.

“Aloittamisen kynnys on pidettävä niin matalana kuin mahdollista, ja juuri tässä piilee kevytyrittämisen suosion ja yhä jatkuvan kasvun salaisuus”, sanoo UKKO.fi:n toimitusjohtaja Aleksi Rautavuori.

Moni ottaa ensi askeleensa yrittäjyyden polulla kevytyrittäjänä ja siirtyy myöhemmin y-tunnukselliseksi yrittäjäksi, jos idea lähtee lentoon. Laskutuspalvelun käyttötavat vaihtelevat yksittäisistä toimeksiannoista säännöllisiin laskuttajiin ja siksi on luonnollista, että menijöitä ja tulijoita on paljon. Kevytyrittäjyys onkin työn teon tapa, jota yhä useammat käyttävät juuri siten, kuin omaan tarpeeseen parhaiten sopii.

Kannustamme kohti rohkeita ja omannäköisiä unelmia

Kevytyrittäjän päivä syntyi tarpeesta nostaa esiin yrittelijäitä suomalaisia ja juhlistaa omaa työunelmaansa eläviä ihmisiä ja heidän uriansa. Yrittäjyys ja yrittäjämäinen tapa tehdä työtä kertovat meille ennen kaikkea siitä, että työn tekijä on motivoinut, sitoutunut ja innoissaan siitä, mitä hän tekee.

Toivommekin suurella lämmöllä kaikille rohkeutta tavoitella omia unelmiaan ja kannustamme kevytyrittäjiä rohkeisiin, kunnianhimoisiin ja omannäköisiin ratkaisuihin työssä ja elämässä.

Olemme ylpeitä siitä, miten muutamme suomalaista työelämää ja siitä, kuinka voimme tarjota tuhansille kevytyrittäjille mahdollisuuden päästä tavoittelemaan omia unelmiaan avullamme.

“Kevytyrittäjän päivänä haluammekin nyt kutsua kaikki juhlimaan Suomessa omaa työunelmaansa toteuttavia ihmisiä. Samalla haluamme kannustaa kaikkia omaa yritysideaa yhä pöytälaatikossa pimittäviä tarttumaan toimeen”, Rautavuori jatkaa.

Kevytyrittäjän päivän kunniaksi taltioimme suomalaisten työunelmia ympäri pääkaupunkiseutua. Jonain päivänä minusta tulee -kampanja on katsottavissa sosiaalisen median kanavissamme.

Lue Kevytyrittäjän päivästä lisätietoa tältä sivulta.

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.