Blogi

6.4.2018

Kevytyrittäjien eläkkeet teemana Twitter-keskustelussa

Kevytyrittäjät kuuluvat tätä nykyä yrittäjäeläkkeen piiriin. Mitkä eläkeasiat mietityttävät itsensä työllistäjiä ja yrittäjiä? Miten toimintaympäristöä voisi kehittää? UKKO.fi:n avoimessa Twitter-keskustelussa keskusteltiin näistä asioista Ukon päivänä 4.4.2018

Keskustelemassa ja omia kokemuksiaan kertomassa oli paljon yrittäjiä ja itsensä työllistäjiä – tämän lisäksi paikalla monia eläkealan asiantuntijoita muun muassa TELAsta, Varmasta, Ilmarisesta ja ETK:sta. Kokemusten lisäksi saatiin siis kuulla myös erittäin asiantuntevia lausuntoja kevytyrittäjien eläkkeiden nykytilasta ja odotettavissa olevista muutoksista.

Eläkeikä saattaa erityisesti nuoremmista tuntua kovin kaukaiselta asialta: osataanko siihen varautua? YEL-eläke askarruttaa monia kevytyrittäjiä ja yrittäjiäkin. Tärkeänä pointtina esiin keskutelussa nousi kuitenkin se, että eläkkeen lisäksi YEL vaikuttaa myös muuhun sosiaaliturvaan, joten työtulon pitäminen realistisena ja ajantasalla on tärkeää myös tämän seikan vuoksi.

Kokosimme keskustelun parhaat palat yhteen Storify-koosteen muotoon; ja siitä tulikin oikea itsensä työllistäjien eläkeasioiden tietopankki!

Lue mielenkiintoinen keskustelu ja ota talteen arvokkaat linkit alta! “Read next page”-painikkeella pääset keskutelussa eteenpäin.

Miltä oma eläkevakuutuksesi näyttää, oletko suunnitellut omaa eläketurvaasi? Kommentoi alle!

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.