Blogi

26.7.2019

Kevytyrittäjyys taipuu moneen: ”Minulle se tarjoaa innostavia mahdollisuuksia ja monia iloisia hetkiä”

vestiarium
Jenni-Katariina kuuntelemassa kollegan esitystä Vestiariumin showroomilla.

Vestiarium on latinaa ja tarkoittaa vaatekaappia tai puvustoa. Suomalainen naistenvaatekonsepti Vestiarium on tarjonnut tiedostavaa, kestävää ja monikäyttöistä muotia vuodesta 2016 lähtien.

Vastuullisen brändin tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan ateljeetyönä Tallinnassa. Kaikesta huokuu, että hankittavan vaatteen toivotaan olevan asiakkaalle mieluinen. Jokaisessa tuotteessa lukee jopa kyseisen vaatteen valmistaneen henkilön nimi.

Juuri tämä tarina vetosi myös Jenni-Katariina Kokkoon, nummelalaiseen pienen lapsen äitiin. Jenni-Katariina toimii Vestiariumin ambassadorina eli on yrityksen tarinassa mukana toteuttamassa täydellisiä vaatekaappeja. Ei itselleen, vaan muille.

Vestiariumilla on käytössä uusi jakelutiemalli, Shoperience-toiminta, jossa digitaalinen ja henkilökohtainen myynti yhdistyvät.

Mutta mitä Vestiariumin ambassadorit tekevät?

”Vestiariumin ambassadorit edustavat, esittelevät ja suosittelevat Vestiariumin tuotteita. Kunkin ambassadorin kohderyhmä koostuu pääosin niistä ihmisistä, jotka ambassador voi itse tavoittaa. Lisäksi ambassadorit voivat halutessaan myös kasvattaa verkostoa entisestään”, Jenni-Katariina kertoo.

Ambassadorit eivät ole vakituisessa työsuhteessa, vaan työllistävät itsensä joko kevytyrittäjänä tai oman yrityksen kautta.

”Olen nyt toiminut kevytyrittäjänä syyskuusta 2018 lähtien. Olin tuolloin äitiyslomalla ja tuumasin, että käsillä oli loistava mahdollisuus kokeilla jotain aivan uutta. Tutustuin aluksi muutamaan eri kevytyrittäjyyttä tarjoavaan tahoon, joista UKKO.fi valikoitui lopulta minulle sopivimmaksi vaihtoehdoksi”, Jenni-Katariina jatkaa.

Jenni-Katariinan mielestäni kevytyrittäjyys sopii kenelle vain, joka haluaa esimerkiksi ansaita päätoimisen työn ohella hieman lisää tai kokeilla sopiiko yrittäjyys itselle.

”Kevytyrittäjänä työskennellessä pystyn itse päättämään, miten laskutan tehdystä työstä ja kuinka nostan palkan. Minun ei kuitenkaan itse tarvitse huolehtia esimerkiksi työeläkemaksuista. Lisäksi kevytyrittäjänä ei tarvitse ottaa käyttöön y-tunnusta. Tämä kannustaa mielestäni toimimaan yrittäjänä ja helpottaa yrittäjyyden kokeilemista, etenkin jos yritystoiminta on pienimuotoista.”

Vestiariumin ambassadorina toimiminen herätti Jenni-Katariinan mielenkiinnon, koska vastuullinen toimintatapa kaikessa tekemisessä, myös vaatetuotannossa, on hänelle tärkeää:

”Ambassadorius sopii meille, jotka haaveilemme työpaikasta tai lisäansioista vastuullisen pukeutumisen parissa, mutta joita perinteinen myyjän työ ei kuitenkaan kiinnosta tai joista oman putiikin perustaminen tuntuu liian suurelta riskiltä. Vestiariumin ambassadorina toimiminen on lähestulkoon riskitöntä, sillä kauppa tapahtuu pääosin verkkokaupan kautta, eikä itselle tarvitse hankkia suuria varastoja, joissa rahaa olisi kiinni”, Jenni-Katariina kertoo.

“Tämä työ tarjoaa jatkuvasti innostavia mahdollisuuksia ja kunnianhimoisia haasteita. Ja mikä parasta, saan luoda asiakkailleni hyvää fiilistä ja iloita yhdessä heidän kanssaan!”

Katso myös toisen Vestiarium-ambassadorin, Ronda Koljosen, mietteitä Shoperience-ohjelmasta ja ambassadorina toimimisesta.

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa.