Blogi

11.7.2019

Kevytyrittäjyys Talkshow: käyttäjämme pääsevät ääneen!

Aatu Itkosen ja Jari Hynysen tuore Kevytyrittäjyys Talkshow esittää hyvin käyttäjiemme monipuolisuuden: kuinka erilaisia, upeita persoonia ja liiketoimintaideoita mukaan mahtuukaan! Heitä kaikkia yhdistää intohimo keskittyä tekemään sitä, mitä rakastaa.

UKKO.fi jatkaa kasvuaan, ja kesäkuussa saavutimmekin 75 000 käyttäjän rajapyykin. Tähän joukkoon mahtuu jos jonkinlaisia liikeideoita, joiden kehittäjät ovat todenneet niiden toteutuvan loistavasti kevytyrittäjyyden myötä.

Aktiivisiin käyttäjiimme kuuluvat myös 18-vuotiaat Aatu Itkonen ja Jari Hynynen, jotka ovatkin esiintyneet julkaisuissamme jo ennenkin. Parivaljakko tuotti viime joulukuussa Nuori kevytyrittäjänä -videosarjaa, jota julkaistiin kolmen osan verran. Sarjassa Aatu ja Jari jakoivat vinkkejä nuoren kevytyrittäjän toimintaan eri näkökulmista.

Alkuvuodesta kaverukset löivät jälleen viisaat päänsä yhteen ja alkoivat tuottaa uutta ohjelmaa kevytyrittäjyydestä  tällä kertaa talkshow’n muodossa!

Kevytyrittäjyys Talkshow’ssa ääneen pääsee käyttäjiämme, joiden kevytyrittäjyys on toiminut menestyksekkäästi. Ohjelmasta on ilmestynyt nyt ensimmäinen tuotantokausi, johon sisältyy kuusi jaksoa; niistä kuitenkin jo näkee, kuinka suurta variaatiota kevytyrittäjiemme taidoissa on!

Vieraina ohjelmassa ovat personal trainerin töitä tekevä Santeri Sorasahi, tubettajana toimiva Krista, viihdyttäjänä toimiva Ville Torvinen, Jokereiden icegirl Sara Vaanola sekä kodinkoneasentajan keikkoja hoitava Anssi Mikkola. Heistä kukin tekee kevytyrittäjätoimintaansa elämäntilanteeseensa sopivalla tavalla – niin päivätyön tai opintojen ohessa kuin täysipäiväisenäkin.

Tee sitä mitä rakastat – keskittyen olennaiseen!

Reitit kevytyrittäjyyden aloittamiseen ovat hyvin moninaisia. Jotkut päätyvät tekemään sivutyönä rakasta harrastustaan, jonka varaan ei kuitenkaan olisi kannattavaa perustaa yritystä; toiset taas toimivat ihan kokopäiväisesti, mutta heitäkään yrittäjyys ei innosta, koska siihen liittyvien paperitöiden selvittely tuntuu rankalta.

Jälkimmäinen syy innosti Ville Torvisenkin ryhtymään kevytyrittäjäksi. Hänen viihdyttäjän toimensa pitää sisällään monipuolisia keikkoja muun muassa juontajana ja ääninäyttelijänä. Toisinaan hän esiintyy myös jonglöörina tai tulenpuhaltajana.

”En halua miettiä ja murehtia paperihommia, vaan keskittyä nimenomaan esiintymiseen”, Ville huomauttaa. Päivätyönään hän toimii lastentarhanopettajana, joten kevytyrittäjyys viihdyttäjänä on hänelle mukava sivubisnes.

Kevytyrittäjyys Talkshow Itkonen ja Hynynen

Myös Kristasta on mukavaa keskittyä tubettajan töissä olennaiseen. ”On kiva jättää paperityöt hoidettavaksi niille, jotka sen osaavat!”

Laskutuksen ja muiden paperitöiden delegointi helpottaa Sarankin toimintaa paljon. Hänen icegirlin vastuunsa on itsessäänkin monipuolista, ja hän tekee samalla lähihoitajan opintoja; aikataulu on siis suunniteltava tarkkaan ja pitkällä tähtäimellä. Vapaus paperitöistä tuo kuitenkin stressitöntä aikaa hieman enemmän.

”Kun aloitin Jokereissa, suositeltiin minulle vaihtoehdoiksi joko omaa toiminimeä tai laskutuspalvelun käyttöä. Jälkimmäinen oli helpompi vaihtoehto”, Sara toteaa.

Testaa ideoitasi turvallisesti 

Moni innostuu kevytyrittäjyydestä myös siksi, että sen avulla on mahdollista kokeilla oman liikeidean toimivuutta ilman suuria riskejä. Tämä ajatus innosti Anssia, joka joutui lopettamaan aiemmat toimensa fyysisten vaivojen vuoksi. UKKO.fi oli ollut hänellä jo pitkään tiedossa, sillä hän oli seuraillut sen toimintaa perustamisesta lähtien.

Nyt Anssi tekee palvelun kautta töitä kodinkoneasentajana, ja on siinä samalla saanut hiottua taitojaan. ”Olen voinut myös testata uusia viankorjausmenetelmiä; ne ovat työn ohessa itseopeteltavia asioita, joihin ei omaa oppikirjaa ole”, hän kertoo.

Usea käyttäjämme on jonkin ajan kuluttua todennut, että toiminta voisi kukoistaa myös omana yrityksenään. Moni onkin tämän myötä rohkaistunut siirtymään kokoaikaiseksi yrittäjäksi!

Kevytyrittäjyys Talkshow 75 000 käyttäjää

Talkshow’n vieraat kokevat, että kevytyrittäjyys UKKO.fi:n kautta on helppoa ja mielekästä. Apuakin  on saanut tarvittaessa hyvin.

“Tämä on todella helppo tapa aloittaa töiden tekeminen ja laskuttaa asiakkaita”, Sara huomauttaa. Hän kertoo löytäneensä palvelun kautta vastauksen kaikkiin kysymyksiinsä muun muassa YEL-vakuutusmaksuihin liittyen.

Kristankin piti etsiä toimintaa aloitellessaan tietoa. “Olin alussa yhteydessä asiakaspalveluun chatin kautta veroasioihin liittyen”, hän kertoo. Hän koki saaneensa vastauksen kysymyksiinsä nopeasti ja selkeästi.

Vieraat suosittelevat kevytyrittäjyyttä mielihyvin muillekin kiinnostuneille.

“Suosittelisin sitä kenelle vain, joka tekee päätoimisesti muita töitä, mutta jota itsenäinen yrittäjyyskin kiinnostaa”, sanoo Santeri.

Ville on samaa mieltä: ”Kevytyrittäjyys toimii hyvin sellaisille, joilla on haaveena tehdä oman leipätyönsä lisäksi jotakin luovaa!”

Kevytyrittäjyys Talkshow’n ensimmäisen jakson näet alta. Loput jaksot löytyvät Youtube-kanavaltamme! 

UKKO.fi YouTube

Milla-Maria Karvinen
Kirjoittaja

Milla-Maria Karvinen

Milla-Maria on Porista kotoisin oleva, sittemmin espoolaistunut kynäniekka, joka inspiroituu vaikuttavista viestinnän ilmiöistä, koukuttavasta tarinankerronnasta sekä lennokkaista keskusteluista. Hän pyrkii pitämään tasapainon luovan tiimityön ja itsenäisen flow-tilan välillä.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.