Blogi

28.6.2018

Kevytyrittäjyyskiertue valloitti Suomen – koulutuksiin osallistui yli tuhat kiinnostunutta

kevytyrittäjyyskiertue

Alkukesä tarjosi tietoa kevytyrittäjyydestä kymmenellä eri paikkakunnalla, kun Suomen suurin laskutuspalvelu UKKO.fi:n järjestämä valtakunnallinen kevytyrittäjyyskiertue kiersi Suomea.  Yli tuhat kevytyrittäjyydestä kiinnostunutta sai tietoa itsensä työllistämisestä laskutuspalvelun avulla.

Olemme jo toimintamme alusta asti epäsäännöllisen säännöllisesti vierailleet erilaisissa tapahtumissa, oppilaitoksissa ja koulutuksissa kertomassa kevytyrittäjyydestä; viimeisen parin vuoden aikana kysyntä näihin tilaisuuksiin on kasvanut merkittävästi. Otammekin mahdollisuuksien mukaan osaa kaikenlaisiin tapahtumiin, joihin meitä pyydetään! Koska kevytyrittäjyydestä kiinnostuneita tuntuu iloksemme kuitenkin aina riittävän, päätimme koota heidät yhteen ilmaisen Suomen kiertueen muodossa.

”Kiertueen tarkoituksena on ennestään madaltaa kynnystä kokeilla kevytyrittäjyyttä ja omia siipiään. Asiakaspalvelussamme vastaamme suomalaisia askarruttaviin kysymyksin päivittäin ja halusimme tarjota mahdollisuuden keskustella aiheesta myös kasvotusten”, kertoo UKKO.fi:n toimitusjohtaja Aleksi Rautavuori.

Matalan kynnyksen yrittäjyys ilman y-tunnusta kiinnostaa

Kasvava kiinnostus itsensä työllistämistä kohtaan havaittiin myös kevytyrittäjyyskoulutuksiin ilmoittuneiden määrissä. Moni tapahtumista varattiin täyteen muutamassa päivässä ja kovan kysynnän vuoksi tapahtumia järjestettiin lisää. Kiertueella vierailimme kahdesti Helsingissä ja Turussa sekä yhden kerran Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Tampereella ja Oulussa.kevytyrittäjyyskiertue

Kuhunkin kevytyrittäjyyskoulutukseen mahtui viidestäkymmenestä noin sataan osallistujaan. Jokaisella paikkakunnalla järjestettiin peräkkäin kaksi samansisältöistä tilaisuutta, toinen suomeksi ja englanniksi. Palvelumme tulleet englanninkieliset yhteydenotot ovat lisääntyneet viime vuosina merkittävästi ja haluammekin tarjota mahdollisimman monelle, kotikielestä riippumatta, mahdollisuuden tehdä töitä matalalla kynnyksellä.

Koulutus tarjosi tietoa kevytyrittäjyyden lisäksi myös laajemmin oman työn myymisestä

Kaikille kevytyrittäjyydestä kiinnostuneille tarkoitetut koulutukset koostuivat UKKO.fi:n asiantuntijan pitämästä info-osuudesta sekä osiosta, jossa oli mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella. UKKO.fi:stä ja kevytyrittäjyydestä tietoa olivat jakamassa asiakaspalvelussakin vaikuttaneet Katariina ja Teemu. Muutamalla paikkakunnalla ohjelmassa oli myös vierailevia asiantuntijoita.

Ohjelma koostui siis kattavasta paketista tietoutta kevytyrittäjyydestä: kenelle se sopii, mitä se tarkoittaa ja miten UKKO.fi-palvelu toimii? Lisäksi koulutuksissa jaettiin vinkkejä oman osaamisen hinnoitteluun ja markkinointiin.

Moni tuli hakemaan vastauksia nimenomaan siitä, miten kevytyrittäjyys istuu omaan yksilölliseen tilanteeseen ja kuinka erilaiset viranomaistahot tähän laskutuspalvelun kautta tehtyyn työhön suhtautuvat. Tilaisuuksien virallisen osuuden jälkeen osallistujat kaipasivatkin vielä henkilökohtaista neuvontaa ja opastusta.

kevytyrittäjyyskiertue aatu itkonenTaikuri  ja juontaja Aatu Itkonen kertoi omasta urastaan Lahdessa, Tampereella ja Helsingissä.

Kevytyrittäjien määrä kasvaa Suomessa vauhdilla

UKKO.fi ylitti 50 000 käyttäjän rajapyykin toukokuussa. UKKO.fi:llä on nyt enemmän käyttäjiä kuin muissa laskutuspalveluissa yhteensä. Kevytyrittäjyyden kasvu on vain kiihtynyt kuluvana vuonna, kertoo Aleksi Rautavuori:

”Kiinnostus kevytyrittäjyyttä kohtaan lisääntyy jatkuvasti. Alkuvuodesta lähtien uusia kevytyrittäjiä on liittynyt palveluumme käyttäjiksi ennätystahtia, melkein 2 000 kuukaudessa.”

Kevytyrittäjyyden suosion kasvu on pantu myös merkille mediassa, sillä myös useampi lehti innostui tekemään jutun kevytyrittäjyyskiertueesta, kun paikalliset lehdet Turussa ja Oulussa kertoivat tapahtumasta. Aamuset-lehden juttu ennen tilaisuutta ja Kalevan artikkeli tilaisuutta seuraavana päivänä.

kevytyrittäjyyskiertueAsiakaspalvelun iloinen Teemu veti koulutuksia Lahdessa ja Turussa.
Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kommentit

 1. Tuija Mäki sanoo:

  Haluaisin tietää syksyn kevytyrittäjyyskurssit jo syksyä varten sekä ilmoittautua jo etukäteen, koska aina kun olen aikaisemmin hakenut kurssille, se on ollut jo täynnä.

  Terveisin
  Tuija Mäki

  1. Piia Peiponen sanoo:

   Hei Tuija!

   Mukavaa, että kevytyrittäjyys kiinnostaa sinua! Ja harmin paikka, että et mahtunut kevään kiertueelleemme; koulutuskiertue ylitti kaikki odotukset ja oli todella suosittu. Miltei kaikki tapahtumamme eri puolilla Suomea olivat täyteen varattuja.

   Emme kuitenkaan ole vielä suunnitelleet sitä, että lähdemmekö uudelle kiertueelle jo syksyllä ja jos lähdemme, niin millä aikataululla tapahtumia järjestetään ja missä kaupungeissa. Seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme saat kuitenkin tästä tiedon aina ensimmäisenä!

   Jos jokin kevytyrittäjyyteen liittyvä asia askarruttaa, kannattaa vaikkapa soittaa asiakaspalveluumme, jossa asiakasneuvojamme auttavat sinut eteenpäin.

   Aurinkoista kesää!

   -Piia

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.