Blogi

3.4.2019

Kevytyrittäjyyskiertueen tarinalle jatkoa

Ihmisen elämä koostuu tapahtumista. Suunnitelluista, suunnittelemattomista. Osa tapahtuu ainoastaan yhdelle ihmiselle, mutta usein niihin liittyy muitakin. Ajan myötä tapahtumat muuttuvat muistoiksi, ja muistot kehittyvät tarinoiksi. Tarinoiksi, joita muistella. Tarinoiksi, joita jakaa.

Edellisenä syksynä järjestämästämme Kevytyrittäjyyskiertueesta jäi monia muistoja ja tarinoita jaettavaksi.

Muistan jännityksentäyteisen paluun yhdessä markkinointitiimin kanssa Maria 01 startup-keskittymään entisen sairaalan tiloihin Helsingin Kamppiin, jossa UKKO.fi loi omaa tarinaansa vielä viime vuoteen asti ja josta kiertue syksyllä alkoi. Mukana oli myös koko kevytyrittäjyyskonseptissa äärimmäisen tärkeässä roolissa ollut UKKO.fi:n perustajanelikkoon kuuluva Olli Kopakkala, joka kertoi tapahtumassa yleisölle koiransa Olgan arjesta. Terkkuja Ollille, joka haastattelee mielenkiintoisia ihmisiä ylläpitämässään Kevytyrittäjyys-podcastissa. Terkkuja luonnollisestikin myös Olgalle.

Muistan Kouvolan, jossa esiinnyin ensimmäistä kertaa ikinä yhdessä simultaanitulkin kanssa ja Kouvolan oma poika Aatu Itkonen kertoi omasta tarinastaan ensin yleisölle ja kotimatkalla Helsinkiin myös minulle. Terkkuja Aatulle, joka on pitänyt yhdessä Jari Hynysen kanssa Youtube-kanavallamme vlogia nuoren kevytyrittäjän elämästä.

Muistan Koulutuskeskus Salpauksen Lahdessa, kun jäimme tapahtumaan osallistuneiden ihmisten kanssa vahingossa lukkojen taakse. Onneksemme paikalla oli muitakin ja pääsimme takaisin sisälle ikkunoita koputtelemalla. Terkkuja Salpauksen kehittämiskoordinaattorille Merjalle, jonka ansiosta pystyimme jatkamaan iltaa.

Kevytyrittäjyyskiertue

Aatu Itkonen oli mukana Kouvolan lisäksi myös Lahdessa.

Muistan Tampereen pääkirjasto Metson, jonka iso Lehmus-Sali oli pakattu täyteen kevytyrittäjyyden luomista mahdollisuuksista unelmiensa toteuttamiseen kiinnostuneita ihmisiä ja kuinka paljon tilaisuuden jälkeen jännitti palata autolleni, sillä en ollut muistanut ostaa pysäköintiaikaa loppuillaksi. Terkkuja parkkipirkoille, jotka eivät olleet antaneet sakkoja.

Muistan Vaasan, jossa oli mediaakin paikalla ja pääsin kertomaan UKKO.fi-laskutuspalvelun toiminnasta ja työelämän uusista tuulista myös Pohjalaisen lukijoille. Terkkuja Pohjalaisen toimittajalle Annelle, joka saapui yhdessä kuvaajan kanssa raportoimaan laajemmalle yleisölle, mistä kevytyrittäjyydessä on kyse.

Muistan Porin, jonne ajaessani tuulilasinpyyhkijät rikkoutuivat, mutta pääsin kevyessä sateessa ilman toimivia pyyhkijöitä ehjänä perille. Terkkuja viestintäosastomme Piialle, joka tsemppasi koko matkan ajan ja etsi hiki hatussa puolestani paikallisia autokorjaamoja.

Muistan Oulun, jonka pääkirjaston Pakkala-saliin oli tullut ihmisiä paikalle jopa satojen kilometrien päästä. Paikalle ajautui myös Oulussa tuolloin ollut Ukko Kumpulainen, joka koodasi UKKO.fi:n järjestelmää alusta lähtien yhtenä firman perustajakvartetista. Terkkuja Ukolle, jonka tarinaa pääsee katsomaan videomuodossa täällä.

Muistan viime syksyn kiertueen päättäneen Turun ja poikkeuksellisen aktiivisesti asioista lisätietoja kyselleet mukavat, älykkäät ja yritteliäät ihmiset. Terkkuja markkinointiosaston Pauliinalle ja Saaralle, jotka yhdessä Piian kanssa hoitivat kiertueen käytännön järjestelyjä.

Kaikista suurimmat ja tärkeimmät terkut kuuluvat kuitenkin kaikille Teille, jotka tulitte paikalle kuuntelemaan, juttelemaan ja kertomaan omista tarinoistanne ja unelmistanne. UKKO.fi-laskutuspalvelu on perustamisestaan lähtien halunnut auttaa ihmisiä unelmiensa tavoittelemisessa ja tahdomme olla mukana helpottamassa yrittäjyyden aloittamiseen liittyvien vaikeuksien ja epävarmuustekijöiden selättämistä.

Tänä keväänä aiomme jälleen jalkautua joka puolelle Suomea uuden Kevytyrittäjyyskiertueen merkeissä pystyäksemme kertomaan mahdollisimman monelle ihmiselle siitä, kuinka UKKO.fi mahdollistaa juuri sinun tarinasi käynnistämisen. Tule rohkeasti paikalle, niin katsotaan mitä tapahtuu ja millaisia tarinoita syntyy tällä kertaa kerrottavaksi ja muisteltavaksi. Terkkuja kaikille paikan päälle ehtiville jo etukäteen.

Kevytyrittäjyyskiertue

Moikataan, kun tavataan!

Kevään 2019 kiertueen aikataulu löytyy täältä! Muista myös ilmoittautua lähellä sinua järjestettävään tapahtumaan joko Eventbritessa tai Facebookissa!

Teemu Utriainen
Kirjoittaja

Teemu Utriainen

Teemu on aiemmin asiakaspalvelutehtävissä toiminut kirjoittamisesta nauttiva savolainen Helsingissä, joka käy vapaa-ajallaan mieluusti elokuvissa ja keikoilla. Kissaperheen arkeen tuo sisältöä myös aktiivinen lukeminen sekä penkkiurheilu, ja varsinkin kirjainyhdistelmä NHL saa syttymään liekkeihin.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kommentit

 1. Tomi Antinoja sanoo:

  Mitä jos kiertue kävisi myös Mikkelissä etenkin kun Mikkelissä asuu varmasti myös kevytyrittäjiä?

 2. Teemu Utriainen sanoo:

  UKKO.fi tulee tänä keväänä myös Mikkeliin! Ilmoittautuminen Mikkelin tapahtumaan aukeaa viimeistään ensi viikon maanantaina 8.4. ja Mikkelin koulutustapahtuma järjestetään XAMK:in Mikkelin kampuksella tiistaina 14.5. ja suomenkielinen tilaisuus on kello 17-19.

  Nähdään silloin!

  -Teemu

 3. Leena Niva sanoo:

  Hei, olisit tervetullut myös Raaheen 😀 -terveisin aikuisopiskelija Lybeckerin Opistolta, Raahesta. Täällä olisi potentiaalisia kevytyrittäjiä tulossa

 4. Teemu Utriainen sanoo:

  Hei, Leena! Ainakaan tänä keväänä Raahe ei valitettavasti kuulu Kevytyrittäjyyskiertueen ohjelmistoon, mutta suosittelen kaikkia raahelaisia kevytyrittäjyydestä kiinnostuneita henkilöitä saapumaan ensi viikon torstaina 25.4.2019 Ouluun! Kevytyrittäjyyskoulutus järjestetään Oulun pääkirjastossa ja suomenkielinen osuus on kello 17-19. Pääset ilmoittautumaan tilaisuuteen joko täällä tai Facebookissa. Tiedäthän, että voit jakaa tapahtumaa Facebookissa myös ystävillesi! Nähdään ensi viikolla!

  -Teemu

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta