Blogi

15.10.2018

Kodinhoidon taituri Marjo haaveilee omasta yrityksestä – “Kevytyrittäjänä voin turvallisesti kasvattaa asiakaskuntaa!”

Marjo Ala-Pöntiö

Kuka olet?

Olen Marjo Ala-Pöntiö, osa-aikainen koulunkäyntiavustaja ja kevytyrittäjä Vantaalta. Minulla on pitkä yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kodinhoitoon liittyvistä töistä. Lisäksi olen toiminut esimiehenä siivoupalvelussa ja puhdistuspalvelualan kouluttajana.

Koulutukseltani olen kotitalousteknikko sekä koti- ja laitostalousalan ammatinopettaja. Lisäksi olen suorittanut yrittäjäkoulutuksen vuonna 2017. Kevytyrittäjänä pystyn hyödyntämään omaa osaamistani hyvin laajasti kaikissa kodinhoitoon liittyvissä töissä.

Mitä teet?

Teen hyvin laajasti kodihoitoon liittyviä töitä, joita ovat esimerkiksi siivous, tekstiilihuolto, ruoanvalmistus, lastenhoito ja asioimispalvelut. Minulta saa apua myös juhlien järjestämiseen suunnittelusta aina toteutukseen asti. Jos lapsiperheessä on kouluikäisiä lapsia, tarjoan myös apua läksyjen teossa.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi, kun minulla oli tuttavia, jotka halusivat ostaa minulta palveluita. Kevyryrittäjänä voin laskuttaa töistäni, mutta minun ei itse tarvitse huolehtia varsinaisista yrittäjille kuuluvista hallinnollisista töistä.

Olen kuitenkin haaveillut oman kotiapu yrityksen perustamisesta ja kevytyrittäjänä voin turvallisesti kasvattaa asiakaskuntaa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työkeikkani vaihtelevat paljon. Välillä teen pelkkää siivoustyötä ja jonain päivinä siihen liittyy myös ruoanvalmistustehtäviä.

Tämän päivän perheiden tarpeet ovat muuttuneet paljon. Perheet haluat enemmän vapaa-aikaa kotitöistä harrastuksiin ja yhteiseen aikaan perheen kanssa. Samoin lapset ostavat nykysin iäkkäille vanhemmilleen apua kotitöihin ja seuraa kaikenlaiseen puuhasteluun.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Vaihtelevuus ja se, että voin itse suunnitella omia aikataulujani. Mikään päivä ei ole samanlainen ja on ilo tehdä työtä erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kanssa. Se on tämän työn parhaita puolia.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Opin päivittäin uusia asioita työssäni. Haluaisin kehittää itseäni kaikkeen yrittäjyyteen liittyvissä hallinnollisissa tehtävissä, koska niistä minulla ei ole juurikaan kokemusta. Näitä osaamisalueita tulen tarvitsemaan, jos oman yrityksen joskus päätän perustaa.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Ole rohkeasti oman työsi ja ammattitaitosi käyntikortti, jota on ilo jakaa muille!

Kaipaatko kotiapua? Marjon yhteystiedot löydät alta!

Voit olla Marjoon yhteydessä joko sähköpostilla tai soittamalla numeroon 050 517 8377.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.