Blogi

21.11.2017

Taneli ratkoo graafisia pähkinöitä kaikissa UKKO-yrityksissä – “Monipuolisuutta on riittänyt”

UKKO.fi - kulisseissa Taneli

Minua on aina kiehtonut suuresti se, kuinka asiat toimivat. Jo pienenä rakastin arvoituksia, aivopähkinöitä ja kaikenlaisia pelejä.

Sen vuoksi koko lähipiirini, minä mukaan lukien, uskoi koko nuoruuteni, että päätyisin tavalla tai toisella pyörittelemään numeroita ja kaavoja ammatikseni. Mutta kun lukion lopulla tuli aika valita, mitä minusta tulee isona, niin löysinkin vastauksen tarpeelleni ratkoa pulmia yllättävästä paikasta: graafisen suunnittelun maailmasta.

Lähdin opiskelemaan kotikaupungissani Joensuussa sijaitsevaan Karelia ammattikorkeakouluun englanninkieliselle Design -opintolinjalle toivonani löytää ammatti, joka ei alkaisi toistamaan itseään liian pian. Onnistuinkin siinä yllättävän hyvin, sillä suunnittelu tarjoaa minulle mahdollisuuden pureutua erilaisiin työtehtäviin lähes päivittäin. Pääsen opettelemaan uusia asioita jatkuvasti, ja uskonkin että käytettävyyden ja miellyttävän ulkoasun yhdistämiseen vaadittavassa ihmismielen tutkailussa riittää tekemistä vaikka maailman loppuun saakka.

Rajojen yli työssä ja vapaa-ajalla

Aloitin työni UKKO Workin leivissä noin kolme viikkoa sitten, mutta suureksi ilokseni myös tällä saralla monipuolisuutta on riittänyt. Työskentelen UKKO Workin lisäksi myös UKKO.fi:n, UKKO.se:n, UKKO Norjan sekä uuden supersalaisen projektin parissa. Minut voikin löytää usein haahuilemassa ympäri toimistoa, kun yritän selvittää sen hetkiseen projektiini tarvittavia tietoja. Onneksi työkavereideni laajalle ulottuva osaaminen tarkoittaa sitä, että en ole vielä kertaakaan joutunut palaamaan haahuiluistani tyhjin käsin.

Kun en ole uppoutunut visuaalisten asioiden maailmaan, suuret intohimoni ovat musiikki, matkustaminen ja aiemmin mainitsemani pelit. En osaisi soittaa tai laulaa edes Ukko-Nooaa, mutta kuuntelen musiikkia lähes ympäri vuorokauden ja kierrän festareita sekä konsertteja niin paljon kun aika ja lompakko vain antavat periksi. Samoista resursseista kilpailee myös voimakas ”wanderlust”:ini. Haluaisin elämäni aikana nähdä niin paljon tästä sinisestä pallostamme kuin mahdollista, ja minulla onkin aina useampi reissu suunnitteilla. Tällä hetkellä haluaisin kipeimmin jonnekin päin Etelä-Amerikkaa tai New Yorkiin!

Vaikka olen ollut UKKO.fi:n toimistolla vasta muutaman viikon, niin olen jo nyt ihastunut uuteen työpaikkaani! Siksi olenkin jo hyvin innoissani tulevaisuudesta, jolloin saatat törmätä käteni jälkeen esimerkiksi mainonnassamme tai yleisessä visuaalisessa ilmeessämme. Taidankin nyt suunnata takaisin kyseisten tehtävien pariin, joten toivotan sinulle vähäsateista syksyä ja valkoista joulua!

Taneli Pohjola
Kirjoittaja

Taneli Pohjola

Taneli on alkujaan Joensuusta oleva graafinen suunnittelija, jota kiehtoo ihmismielen toiminta. Hänen täydelliseen päiväänsä kuuluu myöhäinen herätys, erinomaista ruokaa ja läheisten ihmisten kanssa vietettyä laatuaikaa.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa.