Blogi

2.10.2017

Markku jäi eläkkeelle, mutta totesi ettei vielä ollutkaan aika – “sitten löysinkin Ukon”

Markku viikon kevytyrittäjä

Kuka olet?

Olen vankan ja monipuolisen koulutuksen saanut kiinteistönhoitaja, jolla on lisäksi noin 20 vuoden työkokemus kiinteistönhoidon eri sektoreilla. Olen toiminut alan teknisellä osa-alueella säätötekniikka-, lvi- sekä ulkoaluetöissä. Välillä toimin myös työnjohtajana ja viimeiset kymmenen vuotta koneenkuljettajana.

Mitä teet?

Muutamien työsuhteiden ohella teen markkinointityötä saadakseni lisää toimeksiantajia, sillä tämä asiakaspohja ei ihan riitä kunnon toimeentuloon. Markkinointi on kiinnostavaa, mutta työsuhteita ei luoda noin vain. Tsempattavaa siis riittää. Vapaa-aikaa ei jää paljon, mutta yleensä vietän sen koirani kanssa lenkkeillen, veneillen ja rannoilla sekä saarissa geokätköillen. Kalastusta tietenkään unohtamatta.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Jäin keväällä eläkkeelle toimestani ja totesin, ettei se olekaan oikein minun juttuni. Siksi päätin, että jatkan vielä pari vuotta yrittäjänä. Sitten löysinkin Ukon.

UKKO.fi on helpottanut tai oikeastaan mahdollistanut yrittäjänä toimimisen kohdallani. Byrokratia hoidetaan puolestani ja koulutustakin on saatavana. Sitä olen käyttänytkin. Kaikki toimii oikein ja laillisesti – hyvä UKKO.fi!

Markku - kiinteistönhoitaja ja kevytyrittäjä

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Aamupäivisin teen siivouskierroksen ja tarkastan alueeni. Iltapäivät kuluvatkin sitten toimintani laajenemisen hyväksi. Teen yhteydenottoja talven auraus- ja hiekoitustöiden saamiseksi ja yleensäkin konetöiden osaamiseni markkinoimiseksi.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Olen kuitenkin melko vapaa työssäni. Tärkeintä on hyvien asiakassuhteiden saaminen ja säilyttäminen, mikä antaa sopivasti arkeen “sähköä”.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Oikeastaan on niin, ettei koskaan ehdi valmiiksi eli on oltava koko ajan silmät auki – niin työssä kuin muutenkin elämässä. Kaikesta pitää ottaa oppia: käytännöistä, teoriasta, kokemuksista ja jos mahdollista myös erilaisista koulutuksista ja kursseista. Paikalleen ei voi jäädä, sillä maailma ympärillä on kovassa vauhdissa. On pysyttävä mukana!

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tervehdin teitä, jotka itsenäisinä ja omatoimisina ette halua jäädä jalkoihin, vaan mennä aina eteenpäin. Omalta kohdaltani olen oppinut, että vain sitkeys ja tietenkin jonkin sortin luovuus on yrittämisessä tärkeitä asioita. Onnikin varmaan seuraa ahkeraa.

Markun kotisivut ja yhteystiedot löydät täältä – käy tutustumassa!

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.