Blogi

10.6.2014

Mikä ihmeen Bitcoin?

UKKO.fi -palvelun kautta on tästä päivästä lähtien mahdollista käyttää eurojen sijaan Bitcoin-virtuaalivaluuttaa. Käyttäjät voivat ottaa palkan Bitcoineina ja asiakasyritykset voivat maksaa tilaamansa työsuoritteet Bitcoineina. UKKO.fi hoitaa verot, vakuutukset ja viranomaisilmoitukset euroina aivan niin kuin aikaisemmin. Bitcoinia ei ole voinut koskaan aikaisemmin hyödyntää näin suuressa mittakaavassa. Mutta mikä Bitcoin oikein on?

Bitcoin on ollut viime aikoina vahvasti esillä mediassa. Virtuaalivaluutan arvo on kasvanut lähes räjähdysmäisesti ja monet ihmiset ovat rikastuneet valtavasti. Myös Bitcoinin kehittäjän piiloteltu identiteetti on saanut valtamedian mielenkiinnon heräämään.

Bitcoin pähkinänkuoressa

Bitcoin on vuonna 2009 luotu digitaalinen valuutta. Sen erona muihin valuuttoihin on se, että valuutan olemassaolo perustuu Bitcoin ohjelmaa pyörittävien tietokoneiden vertaisverkkoon. Vertaisverkko tarkoittaa tietokoneverkkoa, joka ei ole keskittynyt esimerkiksi tiettyjen operaattorien tai muiden tahojen hallintaan. Esimerkiksi BitTorrent-ohjelmistot, Skype sekä Spotify toimivat vertaisverkoissa.

Bitcoinin arvo perustuu sen kysynnän ja tarjonnan perusteella. Tämän vuoksi Suomen pankki ei pidä sitä virallisena rahana, vaan se on vaihdannan väline.

Bitcoinin ideologiana on olla keskuspankeista ja poliittisista päättäjistä vapaa valuutta. Valuutta on samaan aikaan yksityinen, mutta myös julkinen. Kaikista rahansiirroista jää jälki mutta nimettyjen pankkitilen sijaan käytössä ovat yksityiset virtuaalilompakot.

Mitä Bitcoineilla voi tehdä?

Bitcoin on virtuaalivaluutta, joka on saavuttanut suurimman suosionsa teknologiaorientoituneiden käyttäjien parissa. Tämän vuoksi Bitcoinin käyttömahdollisuudet ovat alussa keskittyneet suurimmalta osin teknologiapainotteisiin tuotteisiin. Tällä hetkellä voit kuitenkin ostaa jo lähes mitä tahansa tuotteita verkkokaupoista, jotka hyväksyvät Bitcoineja. Voit ostaa esimerkiksi matkoja, pelikonsoleita ja viihdettä. Myös Amazon ja eBay ovat julkisesti ilmoittaneet harkitsevansa Bitcoinin lisäämistä maksutavaksi.

Suomessa on reilut 30 kauppaa, jotka hyväksyvät Bitcoinin maksutavaksi. Tämän lisäksi Helsingin keskustan Asematunnelissa on Levykayppa Äxän tiloissa Bitcoin-automaatti, jolla voi vaihtaa käteistä rahaa Bitcoineiksi.

Bittirahan verkkosivuilla on kätevä listaus Bitcoin-verkkokaupoista.

Bitcoineja on myös toki mahdollista vaihtaa takaisin euroiksi ns. Bitcoin-pörsseissä. Kannattaa myös tutustua suomalaiseen LocalBitcoins-palveluun, jossa yksityiset ihmiset ilmoittavat halukkuutensa vaihtaa bitcoineja muihin valuuttoihin.

UKKO.fi ja Bitcoinit

Me UKKO.fi:ssä haluamme olla kehityksen eturintamassa. Tämän vuoksi olemme päättäneet lisätä Bitcoin-maksutavan osaksi UKKO.fi-palvelua. Käyttäjämme voivat nostaa palkkansa Bitcoineina. Myös yritykset voivat maksaa laskunsa Bitcoineissa. Olemme toteuttaneet palvelun yhdessä suomalaisen Bittiraha.fi:n kanssa.

Me UKKO.fi:ssä huolehdimme siitä, että palkasta pidätetään verot, maksetaan vakuutukset, sekä tehdään kaikki viranomaisille tarvittavat ilmoitukset. Käyttäjä saa nettopalkan omaan Bitcoin-lompakkoonsa.

Näin saat palkan Bitcoineina:

  • Täytä lomake osoitteessa: UKKO.fi/bittipalkka/
  • Saat Bittipalkka-sivulta tilinumeron sekä viitenumeron
  • Valitse UKKO.fi-hallintapaneelissa maksutavaksi Bitcoin ja syötä Bittipalkasta saamasi viitenumero ja tilinumero.

Näin helppoa se on!

Avatar
Kirjoittaja

Olli Kopakkala

Olli on toiminut tulospohjaisen markkinoinnin parissa lähes kymmenen vuotta. Hän rakastaa rugbyä ja huonoa huumoria. Olli on ollut mukana perustamassa UKKO.fi:tä vuonna 2012.

Avainsanat: , , ,

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kommentit

  1. Paul lönnfors sanoo:

    Mihin kurssiin eurot muutetaan bitcoineiksi?
    Eli jos laskutuspaivänä esim. 1€=1btc ja laskunmaksupäivänä 1€=2btc ja palkanmaksupäivänä 1€=3btc, niin miten se menee?

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta