Blogi

19.1.2018

Onko töissä kivaa vai mikä saa sinut yrittämään?

Oletko jo tutustunut Yrittäjätarina– ja Viikon Kevytyrittäjä -blogisarjoihimme? Pidän todella paljon molemmista sarjoista, koska on todella mielenkiintoista päästä näkemään syitä siihen, miksi erilaiset ihmiset täysin eri aloilta päätyvät yrittäjiksi tai kevytyrittäjiksi.

Kysyttäessä moni kertoo, että (kevyt)yrittämisessä hienointa on vapaus; vapaus päästä päättämään omasta työtahdista, asiakkaista ja työnteon tavoista. Toisille yrittäjyys tulee kuvioihin mukaan omien intohimojen toteuttamisen kautta. Halusta päästä tekemään juuri sitä, mikä on itselle kaikista mieluisinta ja rakkainta. Omaa mielenkiintoa seuratessa joku on päätynyt yrittäjyyden polulle vähän vahingossakin, koska kukaan ei yksinkertaisesti ole aiemmin keksinyt myydä juuri samanlaista palvelua tai tuotetta.

Joillakin yrittäjyys taas on vain verissä, eikä silloin ole välttämättä niin väliä, mitä sitä yrittää, kunhan vain saa toimia oman itsensä pomona. Monille tällaisille luonnostaan yrittäjähenkisille tai yrittäjäperheessä kasvaneille ei ole olemassa muunlaista tapaa tehdä työtä kuin omiin nimiin tekeminen.

Yksi tie yrittäjyyteen tai itsensä työllistämiseen on toki myös alan käytännöt. Monelle esimerkiksi media-alalla työskentelevälle onkin itsestään selvää, että vakituista kokoaikaista työtä ei ole tarjolla, vaan osa-aikaisen päivätyön lisäksi täytyy tehdä keikkatöitä freelancerina tai vaikkapa kevytyrittäjänä. Toisille työelämän muuttuminen tähän suuntaan on upea mahdollisuus järjestää työpäivä omannäköiseksi, mutta kaikille keikka- tai silpputyö ei sovi.

Jos töihin lähteminen maanantaiaamuisin tuntuu hankalalta, kannattaa pohtia, mitä voisi tehdä, jotta saisi työpäivään aina parhaimman mahdollisen innostuksen ja inspiraation. Keskittymällä näihin itselle tärkeisiin pieniinkin asioihin, voi arki muuttua merkittävästi mukavampaan suuntaan.

Intohimona unelmien toteuttaminen

Työelämän muuttumisesta on puhuttu jo pitkään. UKKO.fi:n kevytyrittäjyys on yksi vastaus tähän muutokseen. Tavoitteenamme on tehdä yrittäjämäisen työn aloittamisesta mahdollisimman helppoa ­– ilman riskejä ja paperitöitä. Haluamme, että jokaisella on mahdollisuus tehdä sitä mitä rakastaa. Poistamme yrittäjyyden ja oman intohimon konkretisoitumisen tieltä byrokratian ja epävarmuuden ja madallamme kynnystä tarttua tuumasta toimeen.

Kevytyrittäjyys tarjoaa raamit tehdä, mitä ikinä haluat. Haastamalla itsesi voi eteesi tulla sellaisia onnistumisia ja mahdollisuuksia, joita et osannut edes kuvitella tai jos epäonnistut, voit oppia menneestä jotakin ja kääntää kurssia. Kliseistä, mutta totta: Mikään ei ole yhtä varmaa kuin muutos – aina voi muuttaa suunnitelmaa ja siirtyä seuraavan mielenkiintoisen idean pariin.

Mikä saa sinut yrittämään? Kerro kommenttikentässä siitä, mistä sinä innostut ja millaisia ovat sinun unelmasi työelämässä.

Oletko muuten jo katsonut uusimman videomme? Videolla yksi UKKO.fi:n perustajista, Ukko Kumpulainen, kertoo juuri tästä samasta aiheesta eli siitä, miksi UKKO.fi on perustettu ja mikä Ukon mielestä on tärkeintä yrittäjyydessä.

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.