Blogi

16.7.2018

Viikon kevytyrittäjä janoaa uutta oppia – Mirette opiskelee digitaalista viestintää

Kuka olet?

Hei, minun nimeni on Mirette. Opiskelen kolmatta vuotta digitaalista viestintää Helsingin Metropolian ammattikorkeakoulussa. Tavoitteenani olisi valmistua parin vuoden sisällä digitaalisen viestinnän moniosaajaksi.

Olen työskennellyt aikaisemmin kaupunkilehdessä printtipuolella lehti- ja ilmoitustaiton parissa sekä mediayrityksen Avaimet käteen -tiimissä webbidevaajana verkkosivujen suunnittelijana ja tekijänä.

Pari vuotta sitten päätin palata takaisin koulun penkille, sillä haluan jatkuvasti kehittää omaa osaamistani ja oppia uusia tekniikoita. Näin ollen voin myös tarjota asiakkailleni laajempaa ja parempaa palvelua.

Mitä teet?

Tällä hetkellä palava intohimoni on verkkosivujen suunnittelussa ja toteutuksessa, mutta niiden rinnalla tykkään tehdä yrityksen brändi-ilmeeseen liittyviä graafisen suunnittelun toteutuksia. Pääosin siis WordPress-verkkosivujen suunnittelua ja toteutusta.

digitaalinen viestintä bonfire mirette kevytyrittäjä

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Aloitin opiskelun pari vuotta sitten ja siinä samalla tein muutamaa eri osa-aikatyötä. Opettelin koulun ohella tekemään verkkosivuja WordPressillä.

Tein muutamat harjoitusprojektit ensin tutuille ja sen jälkeen huomasin, että tämähän sujuu ja kysyntää riittää – joten aloin pohtimaan, mikä olisi paras vaihtoehto laskutuksen suhteen.

Olen tällä hetkellä opiskelija ja hommia riittää sen verran paljon niin töissä, koulussa kuin henkilökohtaisessa elämässäkin, että aikaa toiminimen perustamisen kiemuroihin ei ole ollut. UKKO.fi tuntui jotenkin ”helpolta” ja sujuvalta tähän elämänvaiheeseen… Joten sitten minusta vaan vahingossa tuli kevytyrittäjä!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tällä hetkellä olen työharjoittelussa digitoimistossa arkipäivät kello 9–17 elokuun loppuun saakka. Sen ohella teen freelancerina verkkosivuprojekteja yleensä viikonloppuisin ja iltaisin.

Yleisesti projektini lähtee liikkeelle ulkoasutoiveista ja brändi-ilmeen tutkailusta. Yleensä sen perusteella lähden rakentamaan verkkosivujen demoversiota suoraan selaimeen. Kun ensimmäinen demoversio on valmis, laitan sen asiakkaalle esikatseluun.

Olen huomannut, että kun ensimmäisen demoversion viilaa harkitusti loppuun, niin muutoksia ei juuri tule. Luulen, että asiakkaan hahmotusta jotenkin helpottaa, että kaikki elementit ovat paikallaan ja vaativat vain enää asiakkaan toimittamat tekstit esimerkkitekstien tilalle. Olenkin ollut sen verran hyvässä asemassa, että yhtään pakkia ei ole projektien suhteen tullut, vaan aina ne ovat menneet liveksi melkein, sillä ulkoasulla ja rakenteella, minkä olen alunperin luonut. 🙂

kevytyriträjän työnäyte mirette partanen

Käyn asiakkaiden kanssa pääosin viestittelyä sähköpostitse, sillä se ei ole ajasta tai paikasta riippuvainen. Monta projektia on tullut tehtyä, että en ole siis koskaan edes asiakasta face-to-face nähnyt, ja aina on onnistunut tosi hyvin.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Olen itse siinä mielessä sen verran perfektionisti, että vilaan yleensä esikatseluversiot niin loppuun, että ne ovat sisältöä lukuun ottamatta julkaisuvalmiita. Ja tämä tapa on johtanut tosi hyviin tuloksiin, vaikka siinä on oma riskinsä (mitä jos en olekkaan tehnyt yhtään sinne päin mitä asiakas haluaa, ja joudun tekemään kaiken uusiksi – näin ei kuitenkaan ole käynyt).

Hienointa kuitenkin on asiakkailta tullut suora palaute heti esikatselulinkin saatua. Tulee hyvä mieli ja tiedän onnistuneeni.

Välillä on myös kiva käydä mielenkiinnosta katsomassa, kun asiakkaat sitten esittelevät uusia sivustoja esimerkiksi Facebook-sivuillaan ja se kerää sitten myös positiivista palautetta.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Tiedostan, että olen oikeastaan vasta aloittelija WordPress-sivujen kentällä. Minulla on suuri halu oppia koko ajan lisää uusia tekniikoita ja sen myötä kehittyä.

Tämä ala muuttuu koko ajan, joten jatkuvasti pitää olla luomassa jotain uutta ja erilaista. Vanhoihin kaavoihin ei saa kangistua tai jäädä tai muuten jää jälkeen eikä tee hyvännäköistä työtä.

Tämän takia opiskelenkin tällä hetkellä ja pyrin hyviin työharjottelupaikkoihi, jotka vahvistavat jo olemassa olevia taitoja – ja samalla tuovat jotain syvempää osaamista vanhan pohjalle

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tee sellaista työnjälkeä, mistä voit itse olla ylpeä!

Tutustu Miretteen ja hänen työnäytteisiinsä tarkemmin hänen omilla verkkosivuillaan  www.mirettepartanen.fi tai LinkedInissä.

 

KOkeile kevytyrittäjyyttä ilman sitoumuksia!

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta

Mari Tastula

Mari Tastula laittaa yrityksen kerralla kuntoon

Kuka olet? Olen erilaisissa hankkeissa, kansainvälisissä ja kotimaisissa yrityksissä, myynnin ja markkinoinnin parissa työkokemuksensa hankkinut ”hands-on”-nainen. Monessa liemessä minua on keitetty ja pitkään marinoitu...
23.3.2020 Lue lisää »