Blogi

29.6.2015

Monitoimikevytyrittäjä Riikka Karppinen

Kuka olet?

Riikka Espoosta terve! Olen 36-vuotias monitoiminainen ja intohimonani on juttujen tekeminen, ihmisten ilahduttaminen ja oman maailmankuvan avartaminen.

Taustaltani löytyy kuvataiteen ja muotoilun opintoja, mutta uskon kuitenkin että elämä on opettanut eniten ja ajanut minua minulle hyviin suuntiin. Joskus jopa tyrkkinyt.

Mitä teet?

Päivisin olen ihan normaali palkkatyössä käyvä siivooja. “Vapaa-ajallani” sivutoiminen kevytyrittäjä.

Käsillä tekeminen on se minun juttuni – pääkategorioina käsityöt, valokuvaus sekä ruoka (suklaa on tässä ehdoton ykkönen). Lisäksi olen mukana monenlaisissa projekteissa niin koiramaailmassa kuin yhdessä käsillätekemisjutuissakin.

Nautin ihmisten opastamisesta omien kädentaitojensa arvostamiseen ja oman “sisäisen luovuutensa” vapauttamiseen. Uskon pienten asioiden tärkeyteen ja ihmisten ilahduttamiseen.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Minua on aina kysytty tekemään sitä ja tätä ja “maksupolitiikka” on ollut pahasti hakusessa. Suunnittelin oman toiminimen perustamista pidemmän aikaa mutta kuultuani UKKO.fi-palvelusta, oli päätös oikeasti todella helppo.

En ole pyrkimässä toiminnassani (ainakaan toistaiseksi) kokopäivätyöhön vaan pidän tästä projektiluonteisuudesta. Ja kun tuo kirjanpitopuoli ei todellakaan ole mikään vahvuuteni, toimii tämä diili vallan loistavasti. Voin tehdä rakastamiani asioita virallisesti ja oikein. Lisäksi voin markkinoida osaamistani koska asiakkaani tietävät että “hommat menevät oikein”.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin verkostoitua paremmin, löytää samanhenkisiä ihmisiä, yhteyistyökumppaneita ja sitä myöten asiakkaitakin.

Tottakai haluaisin kehittää taitojani ja oppia samalla myös tuotekehittelyä, ideointia ja “myyvyyttä”.

Ajankäytössä olisi varmasti parantamisen varaa myös. Ei -sanan liittäminen sanavarastoon ei varmaankaan olisi pahitteeksi…

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Vapaus. Ehdottomasti. Kun halu tehdä sitä “omaa juttua” on niiiiiin valtava, on hieno asia että sitä voi tehdä ihan virallisestikin ja luvan kanssa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Sellaista ei ole. Palkkatyö verottaa x-määrän aikaa sekalaisella aikataululla pitkin viikkoa. Kaikki muu aika on pyhitetty erilaisille Akkiir-projekteille, koti- ja koiraelämälle.

Tekemisen määrä riippuu tilatuista töistä sekä oman innostuksen ja inspiraation määrästä. Välillä tulee oltua niin kiepeillä ja kierroksilla ettei mikään aika maailmassa riitä. Se otetaan sitten takaisin pikkuisen hiljaisempina kausina.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Pitäkää lippu korkealla! Olkaa rohkeita ja uskokaa itseenne ja siihen omaan juttuunne.
Elämään kuuluu ylä- ja alamäkiä. Niin myös yrittämiseen.

Olkaa avoimia ja kehittäkää itseänne ja ideoitanne. Älkää tuudittautuko tuttuun ja turvalliseen.

Yhteystiedot

Kotisivut: www.madebyakkiir.fi
Facebook-sivut: www.facebook.com/madebyakkiir

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n uusi blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, niin täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Avatar
Kirjoittaja

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.