Blogi

24.1.2014

Näin lähdin yrittäjäksi

Teemu Laulajainen, 39, oli miettinyt yrityksen perustamista jo aiemmin, mutta vaihtoehtoja mietittäessä Teemu halusi kuitenkin vielä hankkia itselleen enemmän kokemusta ja valmiita asiakkaita ennen virallista yrittäjyyttä.

Teemu oli myös käynyt aiemmin yrittäjyyskurssin ja hän päätti myös hankkia itselleen valokuvaukseen liittyvän tutkinnon. Teemu on kevään aikana saamassa Turun aikuiskoulutuskeskuksesta valokuvaajan ammattitutkinnon, joten valmiudet yrittäjyydelle olivat Teemulla hyvin hallussa.

Miten kaikki alkoi?

Ennen yrittäjäksi lähtemistä Teemu Laulajainen laskutti omia töitään laskutuspalveluiden kautta, viimeisimpänä UKKO.fi:n kautta. “Laskutuspalveluissa on se hyvä puoli, että se ei poissulje starttirahan myöntämistä. Laskutuspalveluiden avulla voi helposti myös testata omaa liikeideaansa ilman sen suurempia prosesseja.”, Teemu mainitsee.

Syksyllä Teemu tunsi hetken olevan oikea ja hän päätti hakea starttirahaa ja se hänelle myös onneksi myönnettiin. Starttiraha tuo taloudellisesti paljon turvaa yrittäjyyden alkuvaiheessa. Starttirahan turvin Teemu sai vapauden valokuvaustyölle. Lokakuussa Teemu hankki itselleen toiminimen ja siitä koko homma lähti käyntiin.

film grain-2

Teemun taidonnäytteitä hääkuvauksista

Mitä Teemulle kuuluu nyt?

Asiakkaiden hankinta on yrittäjälle aina erittäin tärkeätä. Teemu on onnistunut löytämään itselleen hyvin asiakkaita niin yksityisistä henkilöistä kuin yrityspuoleltakin. Toki asiakkaita ei voi olla koskaan liikaa, mutta yrittäjyys on kuitenkin lähtenyt Teemulla mukavasti käyntiin.

Yrittäjyys on täynnä erilaisia termejä, jotka olisi hyvä tietää. Erilaisten lomakkeiden kanssa voi sormi mennä suuhun. Tämän saman asian myös Teemu huomasi. “Alussa termit ja eri papereiden täyttäminen tuntui välillä todella raskaalta, mutta sain apua verotoimistosta, te-toimistosta ja Prizztech Oy:n aloittavien yrittäjien palvelukeskus Enteristä.”

Loppuvuosi on valokuvausalalla hieman hiljaisempaa, joten Teemu on käyttänyt vapaan ajan hyödyksi ja hionut omia taitojaan vielä paremmiksi. Myös kalustoa on päivitelty loppuvuoden aikana.

Luonto voi saada sinut hymyilemään

Luonto voi saada sinut hymyilemään

Teemun terveiset yrittäjyyttä suunnitteleville

Yrittäjyyttä suunnitteleville Teemu haluaa sanoa, että kiirettä yrittäjyyden aloittamiselle ei kannata pitää. “Omia taitoja kannattaa harjoitella, jotta ne vastaavat asiakkaiden tarpeita. Omien taitojen kehittäminen kannattaa aina pitää mielessä. Asiakas maksaa kuitenkin laskusi, joten tämä kannattaa pitää mielessä.”, Teemu muistuttaa kaikkia yrittäjyyttä pohtivia.

“Homma voi mennä nopeasti enemmän yrittämiseksi kuin tekemiseksi, jos yrittäjäksi lähtee liian nopeasti. Voit testata ensin laskutuspalveluiden kautta, miten hommat lähtee rullaamaan.”

Tässä vielä tarkemmat tiedot Teemusta, mikäli kiinnostuit hänen valokuvauspalveluistaan.

Teemun yritys on nimeltään T:mi Kuvaus Kangastus
Teemuun voit ottaa yhteyttä puhelimitse numeroon 050 464 9083
Teemun nettisivut ovat www.teemulaulajainen.fi

UKKO.fi onnittelee Teemua hienosta saavutuksesta! Tällä inspiroivalla tarinalla on hyvä aloittaa vuosi 2014, tsemppiä kaikille!

Taneli

Taneli Pasanen
Kirjoittaja

Taneli Pasanen

Muuttuva työelämä, viestintä, digitaalinen markkinointi ja itsensä brändääminen täyttävät teemoina työpäiväni. Vapaa-ajalla kovia juttuja ovat tennis, geokätköily ja seinäkiipeily unohtamatta tietenkään Netflixiä.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.