Blogi

30.5.2017

Viikon kevytyrittäjä Noora kasvattaa ammattitaitoaan toimeksianto kerrallaan

Kuka olet?

Olen Noora, Kaustisella asuva nuori graafinen suunnittelija. Olen valmistunut kuva-artesaaniksi vuonna 2013 graafisen suunnittelun perustutkinnosta.

Mitä teet?

Teen kaikenlaista mihin mahdollisuus annetaan. Tällä hetkellä olen henkilökohtainen avustaja tarvittaessa työhön kutsuttavana, työkokeilussa kansanmusiikin parissa hoitamassa digitointia ja sivussa vielä harjoitan ammattiani graafisena suunnittelijana UKKO.fi:n avulla.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen valmistumiseni jälkeen ollut enemmän tai vähemmän työttömänä. Kun työpaikkaa ei kuulunut ja halu oli kova tehdä sekä yksittäisiä toimeksiantoja oli tiedossa, löysin UKKO.fi:stä tavan joka olisi helpompaa kuin yrittäjyys.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tällä hetkellä herään seitsemän aikaan, käytän koiraa lenkillä ja hoidan aamutoimet. Yhdeksäksi lähden työkokeilupaikkaani ja siellä digitoin äänitteitä tai valokuvia. Kolmelta palaan kotiin ja illalla tarvittaessa hoidan toimeksiantojen suunnittelua kuten esimerkiksi logoja.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Nautin luomisesta.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Kehittämistä löydän aina lisää. Nautin uusien asioiden oppimisesta ja paneudunkin aina uusiin asioihin pidemmäksi aikaa. Videoeditointia olen päässyt kokeilemaan, mutta sitä tahtoisin tehdä enemmänkin.

Nooran verkkosivuilta löydät hänen yhteystietonsa sekä portfolion – käy tutustumassa. Nooran tavoitat myös Facebookista.

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.